július 2013

Hétvége

A hétvégén befejeztem a nemzetközi SZMSZ-t, miután megkaptam Ildikótól az utolsó fejezet fordítását. Egy kis memoQ, egy kis DTP-s alkalmazás, tördelés, ellenőrzés. Elküldtem a magyarországi tanácsnak megbeszélésre, learchiváltam. Majd még összeszedem írásban a saját hozzászólásaimat.

Aztán hozzáláttam a közös adatbázisba felölteni a munkatársi adatokat és az elköteleződéseknél egyből tervezési hibába ütköztem. A RedHen Membership modul nem angol nyelven hibásan viselkedik. Elkeseredtem. Aztán szépen összeszedtem magam, imádkoztam vasárnap és módszeresen nekiálltam a hibák felgöngyölítésének hétfőn: leteszteltem a két hibajavítást, ami elkészül. És ezek után a RedHen Membership modul hibájának estem neki, délutánra meglett a megkerülő megoldás és fel is vittem néhány elköteleződést.

  • Jóbel

Problémák és megoldások

Új hónap, tehát elkészítettem a hónapra szóló tervet, az előzőről való beszámolót és értékelést. Húha, óraszámban kissé fölé lőttem, hiába ezt az adatbázist tolni kell előre. Elpakoltam, rendet raktam és jöhetett a többi.

Kati még pihenőn van, bár tegnap megcsinálta a szokásos rádióműsorát, aztán egyeztettünk. Dexterrel egyeztettem azután, kiderült, hogy még nincs repülőjegye, mert a lengyelek nem jeleztek neki vissza. Meglepődtem, kicsit értetlenül állok a helyzet előtt.

Andrisnál érdeklődtem tegnap, meg is kaptam estére a Boldogok vagytok fordítását. Mára ez lesz a fő foglalatosság.

Egy munkás nap

Sikerült a végére járni Dexter utazása körüli mizériának. Dexter írta este, hogy mi jók vagyunk, de a lengyelek nem jeleztek neki még vissza. :( Észrevettem, hogy Dexter nem közvetlenül P. Krzysztofnak írt, hanem egy másik spanyolul tud kapcsolattartónak. Úgyhogy átküldtem neki a levelet, ő meg szinte azonnal válaszolt. Szóval néhány levél és üzenet után Dexter azt írta már este, hogy megvette a jegyet :). Jön, lesz kurzus!

A másik fontos feladat, hogy sikerült elérnem a NAIH-ban a tanácsadót, megbeszéltük a még felmerült kérdéseket. Jó megoldás született a számunkra. Tehát elkészítettem az összefoglalót, hogy mit kell változtatnunk és miért, tájékoztattam Balázst, aztán a tanácsot. Ez volt a fő tevékenység. Egyelőre elrakom a projektet, nem lesz baj ezzel.

Katikával megbeszéltem az eszközbeszerzéseket. Csinálhatom.

A Synology szerverre átköltöztettem a webes feladatidőzítéseket a saját gépemről.

  • Jóbel

Boldogságok

Csütörtökön először is elkészítettem Bubunak és Daninak a pécsi János kurzus ajánlóját és webes meghívóját. Remélem a fejszétől senki sem ijed meg :). Ezután elintéztem Katikának a 3 rendelést. Jövő héten megérkeznek. Aztán rácuppantam az adatbázis fejlesztésére, most éppen az események naplózására. Körbejártam a témát, de elsőre nem sikerült. Frici segített elindulni, aztán angolul sikerült is összehozni egy tiszta tesztkörnyezetben, rájöttünk a hibára, Frici elkészítette a hibajavítást, beküldtük, működik.

Pénteken Pepe felhívott Skype-on :). Azt hitte most van a szülinapom. Hát nem, de azért beszélgettünk. Egész jó színben volt!

  • Jóbel

Kész a Boldogok vagytok vázlata és plakátjai

Hétfő: Először is a jó hírrel kezdtem a tanácsnak :). Pepének és Dexternek válaszoltam levélben. Tanácsnak fordítottam Pepe levelét aról, hogy az elmúlt hónapban náluk 400 pap volt kurzuson a püspökükkel együtt. Jé, ilyen is van a világ másik felén. Megbeszéltünk Katikával, aztán Oboval is, Pepének elküldtem a másik levelet. Mircikének segítettem. És végigértem a fordítás ellenőrzésén. És aztán belevetettem magam a RedHen kapcsolatkezelésében lévő hibákba; sajna több is van; ez a rész nagyon bogaras (hibás). Újragyártottam minden kapcsolattípust és teszteltem. Lesz egy jobb is, de most még nem.

Egyszerű nap = egy feladat

A mai nap fő projektje a nemzetközi SZMSZ véleményezése volt. Összeírtam, 8 oldal, megosztottam a tanáccsal, hátha valaki még segít az értékelésben. Nem alakult ki bennem az a kép, hogy ezt a nemzetköz SZMSZ-t az alkotója olyan igazából átgondolta volna... :(

Aztán, hogy kész lettem, összeszedtem még, hogy milyen témákról kell beszéljünk, ha jön Dexter, a kurzusa utáni két napon. És azon gondolkodom, ki legyen a tolmács Ildikó helyett ezen a két napon, de nem tudom. Elküldtem a Boldogok vagytok fordítását a nemzetközi irodának archiválásra.

Egy egyszerű nap. Köszönöm Jézus!

Na végre

Kedves barátaim, támogatóim, fenntartóim! Csütörtökön végre sikerült előre lépni az adatbázis fejlesztésében: kész az adatbázis első fázisa, a szerkezet és alapvető nézet is! Az első fázis, vagyis a személyek (résztvevők és munkatársak) személyes adatai, munkatársi adatok, iskolaközösségek és -csoportok, valamint a köztük lévő hivatalos kapcsolatok (tag, vezető, helyettes, mentor, adminisztrátor, lelkipásztori felelős), elköteleződések, jegyzetek és a tevékenységnapló. A megjelenítéssel még nem sokat törődtem; majd ha már több adat. A második fázis lesz a kurzusok és a hozzájuk kapcsolódó részt vétel és szolgálat, az még nincs sehol.

A személy->személy és az iskolaközösség->iskolaközösség közti kapcsolatos még hibásak, de egyelőre ezek nélkül is fel tudom tölteni az adatokat.

  • Jóbel

János kurzus, Kiskunfélegyháza

Kedves barátok, fenntartók! Szombaton délután lett vége a kiskunfélegyházi János kurzusnak. Pontosan egy héttel előtte érkeztem. 28 résztvevő volt rajta, mind odavalók :). Akikkel együtt szolgáltam: Lackó volt az igazgató, felesége Barbi vitte a konyhát, Serbán Attila és Andi, Kati, Sidó Éva és Mirci volt velünk. Jó kurzus volt, Isten megáldotta. Mi lejártuk a lábunkat, és jó sok óra alváshiányt szereztünk be, de simán megérte :). Szombaton elpakoltunk, begyúrtuk a cuccot és magunkat az autóba, Budapest, kipakolás, továbbutazás Siófokra

Vasárnap volt a 12. házassági évfordulónk, ma pedig Era szülinapja. Ez a pihenés napjai. Imádkozzatok velünk a csanaki Pál kurzusért, szombaton kezdődött.

Lejárt a nyaralás

Azt már nem is tudom pontosan, hogy mikor voltunk utoljára rendes nyaraláson. De Isten gondoskodik rólunk azzal, hogy Erika szülei Siófokiak. Szóval itt „nyaral” a család. Az én nyaralási időm lejárt, kezdek készülni a következő kurzusra.

Amit még megemlítek nektek, hogy tegnapelőtt összeraktam a weboldalon egy képgaléria tartalomsablont és az első galériát (újra Frici segítségével sikerült). Ennek apropója az, hogy Lackó jogász barátunk a János kurzuson írt egy hozzájáruló nyilatkozatot a képekről és egy válogatás és vetítés után aláírták a testvérek a nyilatkozatot. Ezek az új törvények nem semmik. Ha ez beválik, akkor lesznek újra fotók a weboldalon. 2008 óta ugyanis nincsenek a bírósági gyakorlat miatt, amit nemrég kodifikáltak is.

Jézus, adj erőt, és áldd meg azokat, akik rászorulnak irgalmadra.

Kánikula-szolgálat

Ilyenkor nem igazán élvezetes a gép előtt szolgálni, készülni, de ezt tettem az elmúlt négy napon.

  • Dolgoztam a pilisi János kurzuson, új időbeosztás, témaelosztás, jelenetek, megbeszélés a tanítókkal, koordinátorral.
  • A pécsi János kurzus ügyében volt egy megbeszélés sorom.
  • Angélával egyeztettem, újra lesz Debrecenben Fülöp kurzus :).
  • A gépgalérián dolgoztam még egy kicsit.
  • Egyeztettem egy csomót a Boldogok vagytok kurzus kapcsán.
  • Pepével a nemzetközi tanács ügyében.
  • Átnéztem a Boldogok vagytok kurzus, áttekintést készítettem, anyaglistát és a szerepelők beszédeit.
  • Gond akadt a tárhellyel, egyeztettem a szolgáltatóval.
  • Elkészítettem a RedHen-ben a személyes adatlap és az iskola oldal kinézetét.
  • Visszaállítottam a honlapon twitter blokkot.
  • Az Új Jeruzsálem iskolaközösség tagságát feldolgoztam az egyik este.

Ma este már Budapestre utazom, onnan folytatom a felkészülést.