december 2013

Fülöp kurzus Szegeden nélkülem

Büszke vagyok a testvéreimre, akik nélkülem megtartották e hétvégén a Fülöp kurzust Szegeden. (Ezen kívül Oboék is tartottak egyet és felvidéki csapat is.) Én most a háttérima csapat része voltam. Pénteken két dologra jutottam: egyrészt megrajzoltam a Fenntartói Klub emblémáját, szükségünk van rá egy szórólaphoz. Volt három ötlet csütörtökön, azt gyorsan megrajzoltam.

Fenntartók 1

Fenntartók 2

Fenntartók 3

A lányokkal kiértékeltük, majd pénteken összeraktam. Ilyen lett. Jó, mit gondoltok?

Advent - készülődés, várakozás

Advent = előkészület a Karácsonyra = iskolai lelkigyakorlatok. A következő 3 hétben 4 iskolai lelkigyakorlatos meghívása van a Bandifinek. Ebből 1 Legyél igazi. Tehát ez most elsősorban a felkészülés időszaka lesz, és a bevetéseké... Az elmúlt hetem vázlatírással-javítással, előkészületekkel, szervezéssel, mentortájékoztatóval telt. Ez most is folytatódik. A Legyél Igazi vázlat 3. témájának áttekintésénél tartok (kellékeket, időket, kapcsolatokat, stb. ellenőrízni, összeírni). 4 téma van még hátra. Ezt követi a prezik elkészítése. Az 1. megvan, a többit teljesen át kell írni, mert annyit változott a kurzus, hogy újra kell szerkeszteni mindet. Csak azért, hogy képetek legyen arról, hogy ez mit jelent: 1 prezi 5-10 órát igényel. Közben még egyeztetések az iskolákkal, osztályfőnökökkel, munkatársak képzése... Tehát egy nagyon forgalmas 3 hét áll előttem. Imáitokra számítok!

Kreatív nap

Határidőm van, kedden titkársági megbeszélés van Budapesten Titusszal. Úgyhogy ma ügyesnek kellett lenni.

Reggel nekiestem a Drupal problémának. Beszéltem a fejlesztővel, akivel a pénteki konferencián összeismerkedtem. Kb. megértette mi is a probléma. Elkészítettem neki írásban a dokumentációt (röpke négy gépelt oldal), aztán összeállítottam neki egy Drupal rendszert, amiben csak 3 RedHen-névjegy és 3 kurzus van, amire lehet jelentkezni. Összecsomagoltam, és elküldtem. Ezzel el is ment a délelőtt.

Közben Balázs meghozta a hétvégi Fülöp kurzus anyagait. Felhoztuk. Era rendbe rakta, aztán kiraktam a folyosói raktárba.

A délután először befejeztem a fenntartói szórólapot (Katitól kaptam instrukciókat a képekre). Kinyomtattam egy próbanyomatot, javítottam a színeken. Ilyen lett:

Fenntartói Klub szórólap

  • Jóbel

Jön a Mikulás

Az elmúlt napok szorgosan teltek. Kedden egy jó meetinget tartottunk Gellérttel, Titusszal, Évával és Zsoltival.
Gyorsan és hatékonyan megbeszéltük, hogy az év végi postázásban mi és hogyan legyen benne.
Nagyon szép anyagot fogtok kapni, remélem örömet fogunk szerezni nektek.
A munka ami mögötte van, az jó sok, Gellért vitte a prímet benne.
Én az adatbázist gyomlálgattam, 1400 sorból lett 900.
Most már "csak" a nyomdai elkészülésre várunk, és majd jöhet a manufakturing. :) Hajtogatás, cimkézés, borítékolás, postázás.

Hálát adok Istennek, mert az egyik beadott pályázatunk eddig érvényes. Még nem tudjuk mennyi pénzt kapunk rá, ez majd a jövő zenéje.
Közben persze a könyvelési dolgok sem állnak meg. Az önkormányzati pályázatunkat kell most javítanom, remélem sikerül.

Közben a lakás kérdés körvonalazódni látszik, úgy néz ki, hogy csak jövőre tudok elköltözni - melegebb éghajlatra. 

  • Arm Kati

Lengyelországi Evangelizációs Iskola

Kedden Budapesten jártam. Ott volt a teljes titkársági csapat: Kati, Éva, Zsolti, Titusz és én is. Nagyon hatékonyak voltunk. Jó Titusszal együtt dolgozni: ha elő vannak készítve a dolgok, gyorsan tud dönteni :-). Szóval a keddi nap utazással és megbeszélésekkel telt. Jó volt látni Kunszabót, Angélát, a többieket az irodában, akikkel már rég találkoztam. Még Ámosz testvérrel is találkoztam.

Szerdán itthon befejeztem a nyomdai anyagokat, amiket kedden megbeszéltünk. Az üdvözlő lap nehezen akart összeállni, mert teljesen új megjelenési koncepciót kellett hozzá alkotni és nehezen akart megszületni az ötlet. De végül összeállt.

Katié a postázás összeállítása: én is bányásztam adatokat a munkatársakról (251) és az adatbázisban szereplő résztvevőkről (1465), akinek van postacímük (kb. 800).

Felkerült a weboldalra még a Koorinélius kurzus meghívója, remélem tetszeni fog az grafikus ajánlója. A Timóteus kurzus anyagait feltettem a Bandistákra, hogy ezzel is haladjak.

2013-as kurzusstatisztika

Pénteken elkezdtem a következő karácsonyi anyag összeállítását, a 2014-es ismert programokét. Jó sok telefont bonyolítottam le, de koránt sem értem a végére. Messze van még a szórólap elkészülte... Találkoztam Marával, hogy megbeszéljük a dolgainkat, hogy előkészüljünk az üllési karácsonyi programra, az Új élet kurzussal kapcsolatos feladatokra. Danival egyeztettünk a pécsi és a vajdasági tervekről. Az olaszországi kurzussal kapcsolatban futottam még egy kört... egyszóval szervezési napom volt.

Szombaton először is elkészítettem Dexternek az év végi statisztikát. Határidő volt. Aki érdekel: ide is csatolom a magyar statisztikát: 727 kurzus és képzés volt eddig a pontosan 18 év alatt. A kurzusok száma csökkent az elmúlt évben, elsősorban a Fülöpé :(. Hogy miért, arra van ötletem...

A csapat

A 2014-es programokat nyüstölöm. Telefon, telefon, egyeztetés... Kb. összeállt ma délelőtt, hogy mi az, amit már tudható a 2014-es kurzusokról. Összeállítottam a szöveget. A szórólap nem lesz olyan profi, mint pl. Anikó idejében a 2009-es. Az ő türelme, szervezőkészsége tolhatatlan számomra. És rajzoltam a nyitó oldalra egy rajzot, amit Ferenc pápa levele ihletett. Na, teszteljük: Ki ismeri fel az összes arcot?

Köszönöm Jézus a türelmet és az ihletet! Remélem, olyan lett, amilyenre te is gondoltál.

Nyomdába leadva

Kezdek beleunni a nyomdai anyagok készítésébe, és a nem alvásba. Ez az utolsó menet már erőmön felül volt. Az is igaz, hogy az adatok összevadászása több erőt merített le, mint a szórólap elkészítése. A lényeg, hogy elkészült a 2014-es kurzusokból egy válogatás, amit benn lesz a karácsonyi postába. Így néz ki.

Nyomdába leadva mind az öt anyag. Most az e-press-é volt a legjobb. Most archiválok és alszom egyet. Köszönöm neked Jézus, hogy te hűséges vagy. Veled sikerülnek a dolgok.

  • Jóbel

Iskolai lelkigyakorlatok

Elindult a hajsza: szombaton Esztergomban voltunk Zubay Timivel. Helyben Roli és Györgyi segítettek buzdítani a kb.200 kamaszt. Őszinte leszek: megizzadtunk! De Isten kegyelmes volt és nagyon sokan MEGTAPASZTALTÁK Isten szeretetét, érintését! Dicsőség az Úrnak! Hétfő óta teljes gőzzel a Legyél igazi prezijein dolgozom. Ma egyeztettünk Zsoltival és Ádámmal, hogy ki-mit szeretne még bele... Hátra van még 3 prezi javítása és letöltése. Holnap du. indulás Szob-ra, Mikessy Andris osztályával, ahol kb. 30 kamasszal megtartjuk a Legyél igazi!-t - a legújabb változatában :P Kicsit kimerítő, hogy hétköznap is 8.20-18.00 között irodázok, és hétvégéken is zsinórban szolgálok. De majd eljön a pihenés ideje is! Jöjj Szentlélek!

Pihenés?

Az igazi pihenés még odébb van... Csütörtökön alvás helyett összeraktam egy kis rajzot arról, hogy 18 éves az iskola. Volt ihlet rá. Aztán pedig legyártottak Katinak 1198 + 71 +51 borítékot. Nyomtatni csak az elsőt nyomtattam, utána ő szórakozott vele még szombaton is

A nyomdai anyagleadással bajlódtam még egy kicsit, mivel a Type3-as beágyazott betűket nem jól kezelte a rendszerük. Délutánra már megtanultam, hogyan kell egészbe beágyazni a betűkészletet, vagy mindent görbére bontani Scribus-szal. Folyamatosan tanulok. Egyszerű volt olyan helyen dolgozni, ahol nagyjából csak egy dolgot kellett kiemelkedően tudni. Itt az irodában folyamatosan tanulnom kell.

  • Jóbel

Iskola-roham

Ebben a hónapban már 4. iskolai lelkigyakorlat programján dolgozom. Az esztergomit követte Szobon a Legyél igazi 27 izzig-vérig kamasszal! Komoly kihívás volt, izgalmas. A legjobb poén az volt, hogy Ádámmal ketten tartottuk és a gyerekek nem akarták elhinni, hogy tényleg ez a becsületes nevünk: Ádám és Éva :D Na de az Úr nagyon jó volt! A sok-sok készülődést és imát megáldotta és magokat ültetett. Számunkra erőteljesen tapasztalható volt Isten jelenléte, segítsége, gondoskodása. A résztvevőkben ez valószínüleg később fog láthatóvá válni. Szombaton este értem vissza Szobról és hétfőn reggel már jött is a következő: 120 gimis a 13. kerületben.
  • éva

Utolsó bejegyzés

A karácsonyi napjaim így néztek ki:

A teamkarácsonyon után beteg lettem. :( Most már jól vagyok, de egy hétig elég gáz volt: a hányás elkerült, de a hasmenés nem, végül a torokfájás állandósult egy hétig. A család is kidőlt. A karácsonyi „gyerek éjféli misére” sem jutottunk el. Ezt nem volt könnyű. Most már jól vagyok.

A nyomdai cuccokat feladtam csütörtökön Budapestre futárral.

Megjött a kazettadigitalizáló. Leteszteltem, működik. Ez egy USB kimenetes kazettalejátszó, ami nem a laptop hangkártyáján adja le a hangot, így nem annyira zajos. Régi Pepeés kurzusok hangfelvételeit akarjuk majd vele digitalizálni. Akinek van rá ideje, jelentkezhet rá!

Szegedi közös közi volt. Újra én tanítottam rajta, bár csütörtökre már lebetegedtem, de nem volt ki átvegye a tanítást. Most egy prezentációt is készítettem hozzá. A téma kérügmatikus evangelizáció volt :)

  • Jóbel