augusztus 2015

János kurzus után

Egy nagyszerű János kurzus után vagyok. A résztvevők nagyon odavalók voltak, a Szentlélek sokat cselekedett, a résztvevők pedig Jézust mesterként ismerték meg. A kurzussal nagyon elégedett vagyok. A másik érdekesség, különlegesség, hogy Kati először vezette a kurzus és alapvetően meg is birkózott a feladattal. Nagyon büszke vagyok rá. A következőt már nélkülem csinálja. Obo is először szolgált ezen a kurzuson, az eszközös feladat kihívás volt a számára, így gazdagabb lett. Akikkel együtt szolgáltam: Eszter koordinált, Zsu volt a konyhában, Kati igazgatott, Obo eszközölt és plakátozott, Zsolti és én tanítottam. Ildikóé volt a nótafa és tanított is, állásinterjú miatt az utolsó napról haza kellett mennie. Úgyszintén Andinak a nyári munkája miatt. Nagyszerű csapat volt, tanítottuk az utódokat. Katika egy csomó papot körbeudvarolt, de végül váltásban voltak jelen: az elején Ámosz testvér, a közepén Cseh Peti atya (ő tanított is egyet), a végére pedig Titusz érkezett.

Tanácstalanság

Nem szeretem a tanácstalan állapotot, de ilyen is van velem. A mai napon pontot kellett tennem a lengyelországi tolmácsolási kihívásra. Megyünk Magyarországról 6-an (most már csak...) és Erdélyből is. A lengyelek semmilyen tolmácstechnikát nem biztosítanak. Egy rendes tolmácstechnikát 100e Ft-os nagyságrendben mérnek. Ez tehát nem játszik. Három alapötletem volt:

  • Jóbel

Más beteg és én kapok antibiotukumot

Na, képzeljétek. Utolsó bejegyzésem után reggelre megkaptuk a hírt, hogy a lengyelek biztosítanak FM transzmiszmitteres tolmácstechnikát, és hozzon magával mindenki mobiltelefont FM rádióval... :) Ilyenkor örüljek vagy búslakodjak, vagy maradtam volna veszteg? Igazából nem tudom mit kell ebből levonnom. Na, majd jól lefényképezek mindent, amit látni fogok. Elvégre a következő ilyen Magyarországon lesz.

Szerdán a méhek után - erről később - a cikkel foglalkoztam: megjött az ihlet, az alapötlet. Obo elkészült Pepe videóüzenetének fordításával, azt tettem rendbe, mentettem le a feliratot, meg a Youtobon tettem rendet a csatornánkban. És este/éjszaka hazautaztunk Siófokról.

Csütörtökön kissé későn kelt a család... Befejeztem a cikket :). Részemről kész, Obo még átnézi, hogy legyen kontroll felettem is. És előbányásztam az itthoni FM rádiós telcsiket.

Készülve Lengyelországba

Pepének ígértem néhány dolgot, azt csináltam leginkább hétfőn. Kettő kész is lett: a könyvekről és a statútum készítésének módjáról. A harmadikat ma fejeztem be.

A nap jó híre, hogy Cseh Kornél autójával utazunk, így nem kell két autóval menni. Most éppen újratervezés folyik a fejemben, hogy akkor hogy is lesznek a dolgok.

A másik jó hír, hogy tegnap és ma sikerült elintézni, kialkudni az L'Osservatore Romanoval a Ferenc pápás fényképeket, vettem még kettőt. Ezek meg fognak jelenni a hírlevélben és most már itt a weboldalon is fenn vannak.

Most kezdem készíteni azokat, amiket a lengyelek kértek vinni. Kicsit el vagyok havazva. Este még team lesz, pakolás, reggel megyek Budapestre... szerdán korán fekszünk, csütörtök hajnali háromkor indulunk Lengyelországba az európai konferenciára: Tündi, Éva, Marcsi, Obo, Adalbert és én.

Stryszawa

Sziasztok ismét! Stryszawa élmény volt, és még nem számoltam be nektek róla.

19-én, szerdán indultam Budapestre Adalberttel, felvettük Velencén Obot, majd Alcsútdobozon kocsit cseréltünk Kornéllal és érkeztünk az irodába. Elkészültünk az útra, mindenki megérkezett: Marcsi, Tündi, Éva, korán feküdtünk.

Csütörtök hajnalban keltünk. A régi nagy Magyarország területén utaztunk szinte végig. Az ezeréves határnál megálltunk egy fotóra, onnan kb. még egy fél óra volt Stryszawa. A lengyelek nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Az egész szemináriumon nagyon kitettek magukért. Látszott rajtuk, hogy vannak elegen, egyáltalán nem voltak idegesek, ráértek mindenre. Nagyon jól megszervezték. Szóval aznap kezdte Pepe és Angela a „Siloe tava” nevű kurzust/lelkigyakorlatot.

Péntek-szombat ez a kurzus tartott, részt vettünk.

  • Jóbel