Szent András Fenntartói Klub

Joanovits Róbert

Joanovits Róbert, Obo

igazgató → bővebben
Feladatai
Fordítás-tolmácsolás, adminisztráció, kommunikáció, raktár.
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei szolgálat.
A Szent Andrásban
Az első Fülöp kurzusomon tudtam és éreztem: ezt kerestem! Már a kurzusvégi visszajelző lapra ráírtam, hogy én ezt folytatni akarom, rögtön megkerestem az irodát és pár hónapon belül még két kurzuson részt vettem, csatlakoztam a helyi iskolaközösséghez is. Isten megáld, tanít, növel és próbára tesz engem folyamatosan, ebben jó eszköz számára az Iskola és azok a barátaim, akiket itt adott nekem.
Tanúságtétel

Joanovits Róbert vagyok, de barátaim kicsi korom óta Obo becenéven szólítanak. Bár gyerekkoromban jártam pár évet hittanra, nem kifejezetten vallásos közegben nőttem fel. Az Istennel kapcsolatos kérdéseim fiatal felnőttként kezdtek foglalkoztatni, és lényegében azóta sem hagynak nyugodni. Tapasztalatom az, hogy Isten folyamatosan mozgásban akar tartani: vonz. Ami rá vonatkozó kérdésként, vágyként jelenik meg bennem, azok mentén hív növekedni, hogy azokat megválaszolva és betöltve mindig újabb kérdéseket és vágyakat ébresszen bennem. Ez a vonzás hajtott mindig olyan emberek felé, akiken keresztül elért engem Isten. Így segített rátalálnom a Szent András Iskolára, ahova aztán meghívott főállású szolgálónak is. Úgy tűnik, Isten minden képességemre igényt tart és lehetőséget biztosít rá, hogy sokféle feladatban, kihívásban tegyek nap mint nap az ő országáért. Hiszem, hogy ez az Iskola Isten műve, amellyel tervei vannak az ő egyháza számára. Áldottnak hiszem magamat és családomat, hogy ebben részt vehetünk.

Obo

Gállné Busai Barbara

Gállné Busai Barbara

irodavezető → bővebben
Feladatai
Adminisztráció, pénzügyek, szervezés, kommunikáció, Fenntartói Klub, rendszerezés
Szolgálatai
Szolgálatként tekintek az irodai munkámra. A kurzusokon voltam már konyhás, eszközös és tanító.
A Szent Andrásban
Kunszentmártonban ismerkedtem meg az Iskolával egy Fülöp kurzuson. Nagyon megragadott a hétvége interaktivitása, a szabadság, amit megéltem, és Isten közelsége. Újból át akartam ezt élni és rögtön jelentkeztem a következő kurzusra, ami a 7 fiatal volt Pepe vezetésével. Ezután nem sokkal csatlakoztam az egyik iskolaközösséghez és hamarosan elkezdtem szolgálni is. Majd hosszabb kihagyás után néhány éve kerültem újra közel az Iskolához, amiért nagyon hálás vagyok Istennek.
Tanúságtétel

Már kamasz korom óta ábrándoztam arról, hogy feleség legyek. Hosszú ideig kerestem a társamat, de sokáig nem találtam meg. Isten ezt a vágyamat használta fel arra, hogy bevonjon egy szolgálatba, amit AjándékSzervezőknek neveztünk el a barátaimmal. 2011-től párkereső fiataloknak szerveztünk imaesteket, kirándulásokat, filmklubot. Imacsoportokat indítottunk 8-10 fővel, akik rendszeresen találkoztak és imádkoztak egymásért. Jó volt tapasztalni, hogy az imacsoportokban nem csak a párkeresés volt a téma, hanem pl. a munkahely, szülőkkel való kapcsolat, de akár a divat is.

Az egyik alkalommal stylist-ot is hívtunk az imacsoportunkba. De az igazi megtartó erő az az imaháló volt, ami már a kezdetektől kialakult: minden nap imádkozott valaki a többi csoporttagért, így biztosak voltunk benne, hogy minden nap hordoz valaki bennünket.

Isten nagyon megáldotta a szolgálatot, az évek során egyre többen találtak társra, ma már több, mint 100(!) házasságkötésnek örvendezhetünk! Van olyan család is, ahol már 3 gyermek van!!

És Isten kegyelméből engem is megtalált a társam ;)

Barbi

Gyuris Gellért

Gyuris Gellért

Era férje, Hanna, Dóra, Blanka és Lehel édesapja; teológiai bakkalaureátus végzettségű (2003); Szegeden él és dolgozik otthon → bővebben
Feladatai
Vázlatfordítások menedzselése és adaptációk; rendszerezés; honlapok; könyvek, kiadványok és szórólapok tördelése; rendszergazda…
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei sz., koordináció, animáció
A Szent Andrásban
1998-ban hívta el Isten az iskolába, a következő évtől fogva vesz részt a vezetőségben. 2004-ben lett tagja az akkor felállított titkárságnak. Az irodának fennállása óta munkatársa.
Tanúságtétel

Nem szoktam gyakran anyagi dolgokról beszélni, de itt tanúságot teszek arról, hogyan élem meg életemben a tizedet és ez milyen hatással van rám.

Még egyetemista voltam, amikor először hallottam a tizedről tanítást egy kurzuson. Emlékszem, hogy az első tizedem 500 Ft volt az 5000 Ft-os ösztöndíjamból. Talán így könnyebb is volt hozzászokni. Amikor összeházasodtunk, már természetes része volt a tized az életünknek, Erikának is. Emlékszem, mennyire meglepődött az a szolgáló testvér, akinek az esküvőnk után, elutazása előtt kezébe adtuk az esküvői ajándékunk tizedét. Azóta van nálunk Istennek egy kasszája, úgy hívjuk: „Isten pénze”. Minden hónapban ide kerül a jövedelmünk 10%-a. Egyszer felkért bennünket egy másik szolgáló testvér, hogy támogassuk az ő szolgálatát. Azóta havonta fix összeggel támogatjuk őt. A tizedünk többi része a Szent András Alapítvány és a szegedi iskolaközösség/alapítvány között oszlik meg. És van, hogy Istennek egyéb dolgokra is futja belőle. Az Ő pénze.

Nem vagyunk gazdagok, de nincs hitelünk, valójában elvből nem vettünk fel sohasem banki hitelt. Saját tetőtéri lakásban lakunk és van egy autónk. Eddig még mindig volt munkánk. Sohasem éheztünk, pedig voltak szűkös hónapjaink. A fizetésből négyen élünk. Feleségem következetesen bánik a pénzzel, amire nincs szükségünk, azt nem vesszük meg. Egyszerűen élünk, de mindenünk megvan, ami az emberhez méltó élethez kell.

Van, aki ezt úgy értékeli: „könnyű nektek”. Van, aki szerint mi a jó körülményeink miatt tudunk tizedet fizetni… Mi úgy gondoljuk: Nem azért fizetünk tizedet, mert megtehetjük, hanem fordítva: mindig is megadtuk Istennek a tizedet, ő pedig gondoskodik rólunk. És ez nem üzlet Istennel, hanem bizalom, hit, szegénység.

Gellért

Gellért szolgálati blogja

Szent András Iroda

Szent András Iroda

Iroda, előadóterem, raktár, az alapítvány székhelye, a magyarországi Szent András főhadiszállása → bővebben
Paraméterek

Egy kis irodahelyiség, közös előadóterem, kiszolgáló helyiségek és egy raktár a közelben.

Ez Barbi és Obo szolgálatának főhadiszállása. A kezdetektől fogva itt van Csiszér Laci asztala is. Itt székel a Szent András Evangelizációs Alapítvány. Itt vannak általában az országos munkatársi képzések és a budapesti kurzusok is.

2006 elején jött létre. Azóta otthont adott Perjési Anita, Szőke Noémi, Laurinyecz Rita, Varga Laci, Tóth Anikó és Arm Kati szolgálatának is.

Ez az evangelizációs iskola azért létezik, mert a benne szolgálók megosztják egymással idejüket, ötleteiket, tanításaikat, eszközeiket, tehetségüket, pénzüket… Valóban, van aki azzal szolgál benne, hogy kurzust ír; van, aki kurzuson szolgál: zenével, tanítással, rajzzal, koordinációval, konyházással; van, aki előkészít, szervez, adminisztrál. És van, aki a pénzét (is) adja bele: ezek vagyunk mi, a Fenntartói Klub.

Ha voltál már kurzuson, tudod mekkora érték ez az iskola. Hívunk, segítsd te is a fenntartását, csatlakozz hozzánk, vegyél te is részt az iskola szolgálatában azzal, hogy fenntartója leszel!

Ez az iskola nem fizetett trénerekből áll, a tagjai azért szolgálnak a szabadidejükben, mert Isten szeretete egyenként megérintette és elhívta őket erre. A magyar iskola elkötelezte magát, hogy mindig önkéntesen és ingyenesen fog szolgálni, mert „ingyen kaptátok, ingyen adjátok” (Mt 10,8b) – mondja Jézus. Az egyházban végzett szolgálatukért tehát fizetséget nem kérnek, nem is kapnak. Az iskola önkéntes adományokból áll fenn. Ha már több kurzuson is voltál, akkor beleláthattál, hogy rengeteg anyag, eszköz, rajz, tanulás, szolgálati és képzési óra, csapat, ima és szervezés áll mindegyik mögött.

A magyarországi iskola koordinálására, képzésére és vezetésére áll fenn a Szent András Iroda Budapesten három teljes idejű szolgálóval: Barbival, Oboval és Gellérttel. Az irodát és a három teljes idejű szolgálót mi, a Szent András Fenntartói Klub tagjai tartjuk fenn havi, rendszeres adományokból az alapítvány részére: többen közülünk az iskola munkatársai, mások pedig hálás szívű testvérek, akik részt vettünk kurzusokon. Felelősséget, részt vállaltunk az irodáért, belelátunk a költségvetésbe, a problémákba, követjük az eseményeket a hírlevelek segítségével és évente egyszer találkozunk is.

Úgy látjuk, hogy Isten ezt az utat jelölte ki a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola számára, mert

 • az elmúlt 19 évében egy forintnyi egyháztól érkező pénz sincs benne,
 • semmivel sem több állami-civil forint, mint amennyit egy átlagos, kis szervezet elnyerhet,
 • és egyedül a sok-sok hálás szívű, keresztény testvér elkötelezettsége tartja fenn.

Fenntartók

Szent András Fenntartói Klub: a fenntartók

Mi vagyunk a fenntartók. Csatlakozz te is!

 1. ?
 2. A tanítvány
 3. A&D
 4. Ádám Róbert
 5. Adni jó
 6. Adolf Tamás és Andrea
 7. Ági és Balázs
 8. Ágocs Ferenc
 9. Agyagcserép
 10. Áldás
 11. Andi
 12. Andorka Péter
 13. Anonymus
 14. Aradi Timea
 15. AradiErzsébetTDT
 16. Arató Péter
 17. Babi
 18. Bártol Réka
 19. Bartus Éva
 20. BB
 21. Brassai Orsolya
 22. Cicamicc
 23. Csaba, aki megtért
 24. Cseh Péter Mihály
 25. Csilla & Csaba
 26. Csillag
 27. DAVID
 28. Dr. Balykó Barnabásné
 29. Dr. Hegedűs Györgyi
 30. Dr. Hegyi Gergely
 31. Dr. Kassai Gábor
 32. Dr. Marx Gyuláné Erzsébet
 33. dr. Sárközi Violetta
 34. Dvorszky Nándorné
 35. Era
 36. Eszter
 37. Euniké
 38. Evezős
 39. Fáncziné B. Erika és Fánczi Gábor
 40. Farkas Szilárd
 41. Fazekas Julianna
 42. Fodor Zsuzsanna
 43. Frigó Katalin
 44. Frigy József
 45. Gábor és Klára
 46. GER
 47. Gianna
 48. Gidró Péterné
 49. Gólya Zoltán
 50. gondike01
 51. Grunda Ágnes
 52. Harcsa Ferenc és Kati
 53. Harcsa Krisztina
 54. Háriné Mile Mónika
 55. Helstáb Nóra
 56. Hemarika
 57. Herczeg Csongor
 58. Holczinger Gergely
 59. Horváth Péter
 60. Hrotkó Sándor
 61. inda
 62. Ipoly
 63. Jaire
 64. Jakab fia
 65. Jakab Kristóf és Zsuzsi
 66. jakrena
 67. Janzsó Gábor
 68. Jednus
 69. Jefte
 70. Joanovits család
 71. Jobb kéz
 72. Józsi
 73. Juhász Benedek
 74. Júlia
 75. Kánnár Antal
 76. Kaptam-adom
 77. Karvas Ágoston
 78. Kinga
 79. Király Anita
 80. Klaresz
 81. Kovács család
 82. Kovács Rezsőné Éva imacsoportjai
 83. Köblös József
 84. Ladó
 85. Lakner Péter és Rita
 86. Lantos Csabi
 87. Legkisebb
 88. Licike
 89. Logosz74
 90. Majoranna
 91. Manasszisz
 92. Margóca
 93. Marietta
 94. Marosi Szilva
 95. Márta
 96. Márti & Csabi - Baktó
 97. Martos Dóra
 98. Martos Dóra Ágnes
 99. Mátyás Krisztina
 100. Mazug Zsolt
 101. még egy támogató
 102. Mész Mónika
 103. Mészáros-Fazekas Éva
 104. Mi
 105. Mikesy András és Mikesyné Antalovics Jadranka
 106. Mikolás János
 107. Mirjam
 108. Mózes
 109. Mózsa Csaba
 110. Mózsa Veronika Hajnal
 111. mr
 112. Mustármag
 113. mv
 114. Németh Márk
 115. Németh Pál és Pálné
 116. Norbi
 117. Orbán Katalin
 118. Orsiborsi
 119. P. Hardi Titusz OSB
 120. Pászner Gellért
 121. Peczéné Finta Ágnes
 122. péjé
 123. PeszlegJoe
 124. Petőházi Attila és Anita
 125. Pilisi Józsefné
 126. Prém Adél
 127. Rági
 128. Récsei Norbert
 129. Rehovicsné Szénássy Dóra
 130. Schaádt Péter
 131. Sepsei Eduárd
 132. Serbán Attila és Nóra
 133. Simeon
 134. Siroki Péter
 135. Soma
 136. Stumpf család
 137. Szabó Györgyné
 138. Szandi
 139. Szent B közép
 140. Sziráczkiné Király Orsolya
 141. szolga
 142. Szolgáló
 143. Tádé
 144. Tajti Márton
 145. Takács Péter
 146. Takácsné Steib Ágota
 147. Támogató1
 148. Teréz
 149. Tóbit
 150. Tornyos Péter
 151. Tömőné Nardai Anita
 152. Új Aratás Iskola közösség
 153. Vackor
 154. VAÉ
 155. Vercse Zsuzsanna
 156. Veronika
 157. Vertné Hornyák Erika
 158. Vidra
 159. Vilmos
 160. Zalaegerszegi iskolaközösség
 161. Zoli016
 162. Zozó
 163. Zsuzsa

A köszönetet pedig nem embertől várjuk, hanem Istentől (vö.: Mt 6,3–4).

Csatlakozás

Az Úrnak szüksége van rád! Csatlakoznál a Fenntartói Klubhoz? Jelezd ezzel az űrlappal és felvesszük veled a kapcsolatot.

 • bubu

Hozzászólások

ÉN TÁMOGATAM EGY DARABIG!

KEDVES TESTVÉREK!SZEMÉLYESEN ADTAM ÁTT A PÉNZT!SAJNOS ELSŐ PÉNTEK FORGALMAS HELYRŐL RITKA HELYRE ÁTT MENT SZEGEDEN IDE CSAK AUTÓVAL JÁROKNAK JÓ AMIKÓR VÉGE VAN!NEM TUDOM MÁRIA RÁDIÓNAK MIÉRT ÉRI MEG A SÁRGACSEK HA SZEGEDEN NINCSENEK EZÉRT EGYETT SE TÖLTÖTEM KI!NEM TUDOM MIÉRT NEM JÓ TÁMÓGATNI SÁRGACSEKKEL NEKEM PEDIG EZ LENNE A JÓ!MÁS LEHETŐSÉG NINCSEN!LACI SZEGEDRŐL