május 2011

Koordinátorok képzése

Csütörtökön végig itthon dolgoztam a Koordinátor-képzőn. Budapesten a szálláson mexikói vendégek aludtak, nem tudtam felmenni. Igen, a lányok módosítást kértek a grafikán :-), aztán meg kitűzőt csináltam belőle, valamint mindenkinek készül és felíró tábla, arra készül egy kis matrica.

Péntek korán keltem és mentem Budapestre. Végig a képzésen dolgoztunk Anikóval és Katyval :). Jó volt együtt.

Meg Angélával is találkoztam, beszélgettünk egy kicsit a SZAEI és a MKKM aktuális kapcsolati ügyeiről.

És végül készek is lettünk. Szombat reggel megjöttek a testvérek (többé-kevésbé), és elkezdődött a Keresztelő János labor. Kevesen voltunk, nagyon jó hangulat, közösségi élmény jött elő. A legjobb az volt, ahogy ők koordináltak :-).

Vasárnap 3-kor lett vége. Keveset aludtam, be kell hozni a lemaradást. :-)

Ja, így nézett ki a vázlat címlapja, amikor kezdtük a képzést.

Rajzolás

Tegnap pihenéssel telt jobbára. Ma nekiláttam a Koordinátor képzés anyagának befejezésére. A legidőigényesebb feladattal kezdtem: a rajzolással. Az volt a célom, hogy a koordinátori feladatának 4 fázisa megjelenjen a rajzon. Ez sikerült is. :-

A legtöbb időt mégis azzal szenvedtem, hogy az Inkscape-ben készült rajzokat hogyan illesszem be vektorosan a LibreOffice-ba. Kipróbáltam egy csomó konverziót, más programokat, más formátumokat, de ezekkel kudarcot vallottam. Aztán nekiálltam tanulmányozni a LibreOffice SVG importját, és arra jöttem rá, hogy mindössze arra kell figyelni, hogy:

  • Jóbel

Apróságok

Ma apróságok töltötték ki a napom:

  • A Bandistákon bejelenteni a labort és a vázlatát, anyagait.
  • A labor hanganyagának és videóanyagának archiválása, szinkronizálása, megosztása a résztvevőkkel.
  • Elmaradtam egy csomó e-maillel, azokra válaszoltam. Telefonok.
  • Április havi visszatekintést, riportot készíteni és tervezni a májusi feladatokat.
  • Gólyahírek a Bandistákra.
  • Az OpenLP fordítása.
  • Jóbel

Múlt

Ott folytatom, ahol két hete abbahagytam: Készítem elő a jövő évi, ill. azon túlívelő terveket. És ehhez ma a múlt eseményeit szedtem össze. Holnap is ezt fogom folytatni. Ma kész Ildikó visszaemlékezésének gépelése az iskola alapításáról és a Felelős Team üléseinek feldolgozása a 2003.04.04–06.-i találkozásig. Ez kész bányamunka a régi dokumentumok, papirok, emailek szemétkupacában :-). De Isten erőt ad a bányamunkához is.
  • Jóbel

Bánya 2.

A mai nap tovább folytattam a bányászatot és kincsfelhozatalt: befejeztem a Felelős Team időszakot! :-) És már az első Tanácsülésen is túl vagyok! Ez tette ki a napom 90%-t. Maradt még 10 db valamelyik estére, éjszakára. De ezek már könnyebbek lesznek, mert ezeknek már mind megvan a jegyzőkönyve. Ha elkészülök - remélem - a munkatársaknak nyilvánossá teszem a Bandistákon az anyagot.

Ma erőt gyűjtöttem egy nagy telefonra. De nem gyűlt össze bennem elég erő. Majd holnap.

A József Barnabás labor veszélybe került, mert Obonak már nem lesz ideje lefordítani a vázlatot :-) Help, Jézus! De az azért jó, hogy Obo szerint az András k. új vázlata jobb, mint az előző verzió.

A mai napom örömhíre, hogy Anita a nyáron itthon lesz az Ászáf kurzuson. :-)

És a mai nap tragédiája: egy biztonsági hibára lelt Lulu a weboldalon. Egyelőre kézzel ki tudom javítani, de ezt figyelmeztetésnek veszem: itt az idő nekiesni és Drupal 7-ig felfrissíteni az oldalt. Húh.

  • Jóbel

5, 10, 15

Ma még mindig Budapesten voltam. A mai nagy projekt az iskola 5,10 és 15 éves nagy céljának kijelölése volt Anikóval, Katival, Lacival, valamint a kis projektek megtalálása lett: végül 12 kis projektet jelöltünk meg. És az iskola vezetésére is van koncepciónk. Van, mert nem maradt semmi másom, csak az elhívásom és a vízióm, ami bennem volt.

Oboval elrendeztük az András fordítását, már hozzákezdett a József Barnabás fordításához is. Andris megkapta az Iránytű és az Örvendj fordítását. Elkészítettem nekik, már dolgozhatnak is. Jó, hogy húsvétkor bevittem a régi fordításokat a memoQ-ba.

Hangyász

A várva várt péntek elérkezett. A kis szorgos hangyák (Anikó, Gellért, Én) befejezték a három napra kitűzött munkákat:

  •  Iskola múltja-jövője
  • Célok-rész célok
    • helyünk a folyamat ábrában
  • BandÁsz napok
  • Könyv kiadás-projekt

Mindemellett jó pontként felírandó Gellért számlájára, hogy összerakta az egyik IKEÁ-s polcot, amit kb. fél éve vettünk annak érdekében, hogy rendezettebb legyen a raktár. :) Még egy van! Szabad jelentkezni önkéntesen az összeszerelésre. ;)

Újabb egyeztetéseket folytattam a Csabai Fülöp kurzus szervezőjével Timivel, aki nagyon ügyesen menedzseli a dolgokat! Kitől tanulta?!?

Továbbá, hogy a hangyákra visszatérjek, úgy néz ki, hogy sikerült megálljt parancsolni az egy hete tartó hangya inváziónak a központ irodai és konyhai részén. Siker-siker hátán! Már csak a torok fájásos-hörgőgyulladásos cucctól kéne megszabaduljak.

  • Arm Kati

Postára készülve

Elkezdődött egy újabb hét. Tartalmas volt a hétvégém, pihenéssel töltöttem , illetve annyi rendkívüli volt még, hogy itt voltak a szüleim, ami nagyon ritkán adatik meg, örültünk egymásnak.

Ma délelőtt váratlanul indult, lehetőségem lett arra, hogy spóroljak az albérleti díjamon, ki kellett takarítom a házi néni szobáját, aki Németországból jön haza 1 hónapra. A takarításra ma kaptam emberi és gépi segítséget, így fizikai munkával kezdtük a reggelt.

Délután mikor bejöttem az irodába, néhány email várt rám de pont az nem jött meg, amire a legjobban vártam. Arnold levelét várom nagyon, hogy lesz-e valami az erdélyi Korintus kurzusból. Ennek eldöntése már nagyon aktuális lenne, mivel testvéreim szabadság tervezetét érinti, akikkel kiutaznék a kurzust megtartani.

Mi a hétvégén Katival Békéscsabára utazunk Fülöp kurzust tartani, amit az Aradi Tímea szervez. A két témára készültem, de még szánnom kell rá időt.

Végre lett időpont, hogy Titusz mikor a jön a Titkárságra.

Kicsit izgulok a 2. blog megírásom miatt. 

Hétfőőőő

Hétfő van! Mindig rá kell jönnöm, hogy a hétfők mindenütt ugyanolyanok, akár világi munkahelyed van, akár nem! :P

A mai napom a csabai Fülöppel kezdődött. Sőt, folytatódott, mert a hétvégén is kellett vele foglalkoznom, ugyanis új zenészt kellett szereznem a kurzusra. A régi eltűnt.... Szerencsére Majoros Ildi kihúzott a csávából. Halleluja, dicsőség Istennek! Mariettával, ma megcsináltuk a névjegy kitűzőket, hogy azzal is haladjunk.

Lassan kiképződöm könyvelői dolgokból is. Órákat töltöttem ugyanis a KSH-nak beküldendő anyaggal, amit pénteken kaptam kézhez és holnapra be kell érnie. :( Kértem segítséget a könyvelőtől, de ő azt mondta, hogy majd 31-e után tud velem foglalkozni, mert ő most társasági adózik. Köszi, nekem addigra késő. Szóval nekigyürkőztem. Nem volt könnyű. Kiakadtam. Nem egyszer. Megcsináltam. Elküldtem. Áldást mondtam rá!

 Közben belekezdtem egy papírbeszerzési projektbe, az András és a József-Barnabás kurzus plakátjához. Holnap megyek Erikával érte a X. kerbe, aztán délután találkozom Verussal, aki hazaviszi, megfesti, visszahozza. :)

  • Arm Kati

Több óra raktárban

 A mai napot a számítógép előtt kezdtem, elolvastam a leveleim és válaszoltam rájuk.

Elkezdtem a Titkárságra az önkéntes munkatársak szervezését és meghívását. Először azokat testvéreket kerestem, akik honlap frissítésében tudnak segíteni. Megírtam nekik a levelet, most várom a válaszukat.

Majd levonultam a raktárba, avval a vággyal, hogy végre teljesen rendet teszek az eszközök között. Amiben nagy segítség és motiváló erő a Gellérttel közösen összeszerelt polc. Hát neki is álltam csoportosítva elrendezni az eszközöket és feliratozva a dobozokat, mik a tartalmuk..úgy 4 óra izzadás után-de látszata van a munkámnak - visszamentem a gép elé. Avval is szembesültem, hogy még legalább 5x ennyi időt kell a raktárba töltenem...

Kedves pesti testvérek, akiknek van idejük és unatkoznak, szívesen fogadom a segítségeteket, izzadjunk közösen a közös raktáros munkába!!

Még mindig áll az a kérésünk, hogy a plakátoknak keresünk térkép tartós szekrényt !!

Fél siker

Ma reggel, a titkársági imádság után, nagy expedícióba kezdtem Erikával ás Abigéllel. Elindultunk a Pannoncolor-ba, ahonnan a plakátnak való papírt el kellett hozni.Ez tankolással és kerék fújással kezdődött. Mivel mindketten először fújtunk autó kereket, ez nagy büszkeséggel töltött el bennünket, hogy sikerült! :)

Azután meg kellett találni a helyet, ami nem volt túl egyszerű, mert mindenféle rejtett táblák és átszámozások akadályoztak bennünket, de végül sikerrel jártunk. Abigél nagyon jól érezte magát, mindenféle színes kütyüt látott a boltban. A visszaút is kicsit kalandos volt, de megoldottuk! :D 

A visszaérkezés után a Fülöp kurzus egyeztetése, és szervezése kötötte le az energiámat, valamit az IKEÁ-ból beszerzett dolgok, amiket a központ teázójába vettünk. Valahogy mindig fogynak a konyhai eszközök... ki érti ezt? Biztosan a trollok vitték el, bár úgy hallottam, hogy azok csak zoknit visznek, annak is  csak a bal felét. (Így neveld a sárkányodat) :D

  • Arm Kati