január 2019

Négykézláb

Elkezdődött a 2019-es év. A 2018-as év utolsó napjai, két hete nekem négykézláb telt. Olyan rosszra fordult a bokaízületi gyulladás, hogy nem tudtam lábra állni. Úgyhogy nem utaztuk sehová, nem mentem sehova ki a lakásból az ünnepek alatt, hanem ágyban feküdtem és ha muszáj volt onnan felkelni, akkor négykézláb mentem. Olvastam, pihentem. Ilyen már nagyon rég volt. A család meg próbálta elviselni ezt a helyzetet, különösen azzal megspékelve, hogy Blanka himlős lett, ő se mehetett sehova és január 1-től pedig Dóri és Lehel lett himlős. Én ezen a héten tudok először lábra állni, de csak oda megyek, ahova muszáj és nagyon lassan lépdelve, mint egy öreg tata :). De gép elé már tudok ülni, úgyhogy elkezdtem tegnap a munkát.

Egyelőre sok apróság van, ebben a hónapban csak ketten vagyunk Oboval. Néhány titkári feladatot átvettem tőle, hogy neki könnyebb legyen.

Az építkezésünk ügye most halad előre, remélem az Úr mozgatja a szálakat és sikerülni fog.

  • Jóbel

Tanácsülés + Emmausz kurzus

A két mögöttem lévő hétvégén szolgálatok voltak.

Az előző hétvégén tanácsülés volt Budapesten. Nekem sok apró informatika feladatom volt ide időzítve, úgyhogy előbb mentem és csináltam ezeket. A VPN-t nem sikerült megoldani, a többi OK-s volt. A tanácsülés részemről nagyon jó volt, egész más a dolog, ha nem én vagyok az igazgató :), pedig fontos dolgokról beszéltünk, döntöttünk, de mégis egész más volt. Nem volt rajta súly, felelősség. Más hordozta. Én írtam a jegyzőkönyvet. Mindenki vigyázott rám a lábam miatt, én is igyekeztem magam kímélni.

Emmausz jegyzet

Örülök annak, hogy az Emmausz kurzus adaptációs jegyzetére tudtam akaraterőt összeszedni. 2,5 napot dolgoztam rajta, így azért sokkal jobb, mint szanaszét. Idén vagy 4 Emmausz kurzus lesz, ez egy jó apropó, hogy elkészüljek vele. A következő kurzusra az Emmauszi eucharisztiát akarom leírni és a zsinagógát. Remélem sikerül. Idén még szeretném összehozni az Álomlátó Józsefre is a jegyzetet, mert azt nehéz lesz a vázlatból megtartani.

Csinálom szép sorrendben a kurzushirdetéseket... Rutin, de igyekszem kreatív maradni, csak az idő szab határt.

Pénteken kiküldtem a hírleveleket és mivel megjött Barbi gépe, azt telepítettem és készítettem elő minden munkára. A gép konfigurációra ugyanaz, mint Oboé, remélem a hibák is csak ugyanazok lesznek. Most nagyon jól jött, hogy Obo gépének telepítéséről csináltam jegyzetet. Azon mentem most végig. Így elég gyors is volt.

  • Jóbel