Beszámoló a tápiószentmártoni dupla kurzusról

„A Szentlélek ott járkált közöttünk – és bennünk.”

A vírushelyzetben befutott egyetlen új kurzusmeghívással Isten egészen különös szándékát valósította meg július 15-17. között:
Dupla kurzust tartottunk Tápiószentmártonban a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség tagjai számára. E nagy múltú szolgáló közösség már többedik nemzedékét neveli, és mivel a koronavírus miatt lemondták a nyárra előzetesen tervezett táboraikat, úgy döntöttek, csapatépítő hetet tartanak. Ide hívtak meg minket, hogy szolgáljunk feléjük egy Új élet Krisztusban kurzussal és egy Legyél igazi!-val a fiatalok felé. A különleges felkérésnek örömmel tettünk eleget, a Legyél igazi!-n Tömő Jani szolgált szombathelyi fiatalokkal, az Új életen a bonyhádi Pál iskolaközösség tagjai Gállné Busai Barbival kiegészítve, Nagy Zsolti vezetésével. Mindkét kurzus Isten valóban igazi, átalakító erejű jelenlétét hozta a jelenlévők számára.

Legyél igazi! beszámoló:

A kurzus célja megvizsgálni, hogy „ki vagyok én igazán?”. A szokványos Szentandrás-os kurzusokhoz képest eltérés, hogy (a fiatal korosztály sajátosságait figyelembe véve) nagy hangsúlyt kapnak a közösségfejlesztő játékok, viszont nincsenek animációk (mert az ciki ;)). A tanítások során különösen fontosak az itt igen jól sikerült, mély tanúságtételek, a videós kisfilmek, színpadi jelenetek.
A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség középiskolás résztvevői között voltak szombathelyi fiatalok is, a zenei szolgálatot pedig Csiszér Laciék zenekara végezte. A kurzus tábori környezetben zajlott, a résztvevők sátrakban aludtak(?).
Nekem nagy öröm:
- hogy a feleségemmel közösen vezethettük a kurzust,
- hogy új fiatal tanítók mutatkozhattak be (kiválóan),
- hogy a velünk vitt szombathelyi fiatalok nagyon fellelkesültek,
- hogy a tápiós fiatalok nagyon fellelkesültek,
- hogy a méltán országos hírű tápiós csapatot megismerhettük, és új barátságok születhettek.
Remélem, hogy máskor is lesz lehetőség ezt a kurzust tartani, fejlesztgetni.
Üdv,
Jani

Új élet Krisztusban beszámoló:

Isten végtelenül nagy és csodálatos! A tápiószentmártoni Új élet Krisztusban kurzuson Isten csodálatos győzelmének lehettem a tanúja szolgálóként is. A kurzus nehezen indult, de csakhamar Isten kegyelméből döbbenetes volt látni azt, ahogyan Ő elkezdi a fiatal testvéreink szívét megnyitni, építeni. Óráról órára változott a résztvevő testvérek lelki állapota, és dicsőség Istennek ez csak egy irányba ment: az ISTEN felé, akinek úgy tetszett, hogy azoknak nyilvánítsa ki magát a legjobban, akik először még igen passzívak voltak. A kurzus közepén már együtt dicsőítettük Megváltónkat, amikor egyszer csak kaptam egy képet és hozzá egy mondatot helyezett az Isten a szívemre. A Szentlélek bátorítására hangosan adtam át ezt az üzenetet. Könnyező szemek, pár másodperces mély csönd... Isten szólt, és ez csodálatos volt!!! Az üzenet címzettje attól a pillanattól jelen volt és hagyta, hogy az Isten szeresse őt!
Este közös dicsőítésünk volt. A dicsőítés végén kiscsoportos beszélgetés. Közben volt, aki folyosón menet imát kért, más pedig azt, hogy megöleljük egymást. Volt, aki azt mondta, a kurzuson átéltek minden eddigi tapasztalatát felülmúlják. A számtalan hasonló történés közül még a megosztást szeretném kiemelni. A kurzuson résztvevő 32 fiatal testvérünk 2 órán keresztül beszélt arról, hogy Isten hogyan érintette és építette őket!!!
Dicsőség Istennek, hogy Ő megmutatta az Ő nagyságát és szeretetét!

Jákovics Vilmos

Olvassátok el a résztvevők saját összefoglalóját és tanúságtételeiket néhány fényképpel a közösség honlapján!

Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • obo