Nyári iskola

Ha voltál valamilyen kurzuson a nyáron Ménfőcsanakon... Milyen volt? Mi volt jó? Miben lehetne még jobb? Kinek ajánlod, hogy eljöjjön egy ilyen kurzusra?

Fórumok: 

  • Admin

Dinamika a Pál kurzushoz

Egy tesó élménye következik.... Szeretném megosztani veletek a Pál kurzus utáni legmeghökkentőbb élményemet. A múlt héten, a kocsimon egy apró javítást kellett eszközölni. Amikor a szervizből kifordultam, balról nem jött semmi, jobbra meg nem lehetett látni, mire észleltem volna, hogy a sávomban előz egy teherautó, már ütköztünk is. A felelősségemet elismertem, s felkínáltam a betétlapot. A fiatal sofőr hajlott is a dologra, de értesítette a főnökét, aki a helyszínre érkezve rém agresszív volt, mindennel fenyegetett, és ragaszkodott a rendőri intézkedéshez. No, a két és félórai várakozás során, miközben szép forgalmi torlódást okoztunk a városban, indítást kaptam, hogy beszéljek az Úrról a fiúval. Ő végighallgatta a kérügma hirdetését, átadta életét Jézusnak, és elfogadta az evangélikus közösség vezetőjének címét is. Apró csattanó, hogy a rendőr mindössze 1000 Ft-os helyszíni bírsággal sújtott és a büntetőpontoktól mentesített... :-) Ilyen szituációban sose gondoltam volna evangélium hirdetésére, pláne eredménnyel! Dicsőség és hála érte az Úrnak! (Személyi sérülés nem volt és igazából úgy érzem jóval nagyobb bajtól tartott vissza a Gondviselés keze!) Németh Misi

Közösség kurzus - egy team tag szemszögéből

Mint azt esetleg tudjátok, a Közösség kurzus egy kicsit kivételes kurzus. Ezeket a kurzusokat úgy „kapjuk” másoktól és adjuk tovább. No, ez a Közösség kurzusra nem teljesen érvényes. Láttunk egy olasz és egy lengyel verziót, de a magyar helyzetre sok szempontból nem felelt meg egyik sem, át kellet írni. A mostani kurzussal ez volt a 3. variáció erre a kurzusra, amit már a magyar team dolgozott ki. Sok új téma és dinamika van benne. Sokat dolgoztunk rajta, egyre jobban tisztul bennünk is, hogy mit szeretnénk mondani, mire kell kihegyezni.

Tehát szentek, új kurzus született! Talán bennünk is eddig olyan érzés volt, hogy ezen még alakítani kell, nem lehet így továbbadni, míg nem találja fején a szöget. Már a felkészülés során éreztük, hogy ez egy nagyon jó kurzus lett, de a kurzus közben én magam is meglepődtem, hogy mennyire jó: van íve, van húzása, nagy mélységei vannak a kurzusnak és ugyanakkor gyakorlatias is.

Az egyik meglepetés számomra, hogy egymást tanítjuk, és még inkább az, hogy valóban az Ige tanít bennünket. Az egyik alapvető folyton visszatérő kérdés a kurzuson: Jézus milyennek akarta a közösséget?

Szóval, kedves szentek, itt van egy új Közösség kurzus - ahogy mi nevezzük: Isten Országa kurzus - kell-e nektek. Mi úgy tapasztaltuk az iskola vezetésében, hogy sokszor azért reked meg az evangelizáció, és maga az iskola is, mert a közösségek vannak gázban. Szóval, szerintünk ez a kurzus nagyon kell ma a közösségeinknek.

Gyuris Gellért

Új közösségem lett a nyáron...

Végre van egy kis időm, hogy megírjam, amire már egy ideje készülök. Szóval az úgy történt, hogy idén nyáron két szép hetet is eltölthettem Csanakon. A János kurzus fenekestül forgatta fel az életem. Kb.  úgy lehettem eddig, mint Péter: 3 éve jártam az Úrral mindenhova, de valahogy csak most értettem meg a valódi lényeget. Az Apollós szép folytatása volt ennek, ott folytatta Jézus a megmunkálásomat, ahol Jánoson abbahagyta. Igaz, ez a kurzus elsősorban gyakorlati-elméleti, nem annyira lelki, közvetett módon viszont annál inkább! Azt hiszem, a szívekben is rengeteget dolgozott a Lélek. Azt biztosan megtanultam, hogy prédikálni menni kell, különben jön a Jónás-dinamika. :)))) Ahhoz meg Bubu szemléletes elmondása alapján nagyon nincs kedvem. :) De most már rátérek a címben leírta is. Nem csak egy új szemléletet, új hozzáállást kaptam a nyáron az Úrtól, hanem egy új közösséget is: A Szt. András Iskolát. Jánoson bemutatkozáskor a szokásos "Melyik közösségből jöttél?"-kérdésre Égető Ildi mondta, hpogy az ő közössége a Szt. Ignác. No, én ezen először meglepődtem, aztán megirigyeltem. :) Mostanra viszont úgy érem, én is elmondhatom ezt a Szt. Andrásról. Egyrészt eloszlott az a tévhitem, hogy a felelős team az valami nagyon távoli és magasztos dolog, meg azok is, akik benne vannak. Meg a többiek is, a "sima" törzs-kekakósok, nagyon közel kerültek a szívemhez, vagy inkább a szívem csücskéhez. :) Szóval ezen a nyáron otthonra leltem az Iskolában és közöttetek. Azt hiszem, mostantól kicsit gyakrabban láttok majd. :)

Na jó, megyek, már öt perce megy az egyháztöri, és nekem is ott lenne a helyem. :)

Bubu, Era, Süti, Zozó, Mózes, Kristóf, Noémi, Égető Ildi, Maros Ildi, Varga Laci, Dani, Márti néni, és sokan mások... nektek meg köszönök mindent!

Verus-Zsuzsi

Jézus veletek!

Üdvözlet! Szabadíton me

Üdvözlet! Szabadíton megszabadultam, Mária Magdolnán meggyógyultam, Jánoson tanítvánnyá váltam. De ez mind kevés akkor, ha az ember nem él minden nap példamutató életet. Jelenleg nem büszélkedhetem ezzel. Lelki szárazságban szenvedek 2 hónapja. A kurzusok nagyon tetszettek. Meggyógyult akkor az epevezeték betegségem, más egyéb betegségek is amiktöl évek óta szenvedtem. Köszönöm JÉZUS! És nektek Testvéreim. Kellene egy Jézuskurzust szervezni itt az országban is. Isten áldása legyen rajtatok!

János - tanúságtétel

Sajnos ez nem túl szorosan kapcsolódik a témához, de szeretnék választ kapni. Szerettem volna beküldeni a nyári János kurzusról a tanúságtételem az elmúlt hetek valamelyikén, de félek béna voltam. Csak azt szeretném tudni, hogy eljutott-e hozzátok vagy sem? Bubu, tudod? Tarjányi Szilvi