Szent András Fenntartói Klub

Joanovits Róbert

Joanovits Róbert, Obo

igazgató → bővebben
Feladatai
Fordítás-tolmácsolás, adminisztráció, kommunikáció, raktár.
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei szolgálat.
A Szent Andrásban
Az első Fülöp kurzusomon tudtam és éreztem: ezt kerestem! Már a kurzusvégi visszajelző lapra ráírtam, hogy én ezt folytatni akarom, rögtön megkerestem az irodát és pár hónapon belül még két kurzuson részt vettem, csatlakoztam a helyi iskolaközösséghez is. Isten megáld, tanít, növel és próbára tesz engem folyamatosan, ebben jó eszköz számára az Iskola és azok a barátaim, akiket itt adott nekem.
Tanúságtétel

Joanovits Róbert vagyok, de barátaim kicsi korom óta Obo becenéven szólítanak. Bár gyerekkoromban jártam pár évet hittanra, nem kifejezetten vallásos közegben nőttem fel. Az Istennel kapcsolatos kérdéseim fiatal felnőttként kezdtek foglalkoztatni, és lényegében azóta sem hagynak nyugodni. Tapasztalatom az, hogy Isten folyamatosan mozgásban akar tartani: vonz. Ami rá vonatkozó kérdésként, vágyként jelenik meg bennem, azok mentén hív növekedni, hogy azokat megválaszolva és betöltve mindig újabb kérdéseket és vágyakat ébresszen bennem. Ez a vonzás hajtott mindig olyan emberek felé, akiken keresztül elért engem Isten. Így segített rátalálnom a Szent András Iskolára, ahova aztán meghívott főállású szolgálónak is. Úgy tűnik, Isten minden képességemre igényt tart és lehetőséget biztosít rá, hogy sokféle feladatban, kihívásban tegyek nap mint nap az ő országáért. Hiszem, hogy ez az Iskola Isten műve, amellyel tervei vannak az ő egyháza számára. Áldottnak hiszem magamat és családomat, hogy ebben részt vehetünk.

Obo

Gállné Busai Barbara

Gállné Busai Barbara

irodavezető → bővebben
Feladatai
Adminisztráció, pénzügyek, szervezés, kommunikáció, Fenntartói Klub, rendszerezés
Szolgálatai
Szolgálatként tekintek az irodai munkámra. A kurzusokon voltam már konyhás, eszközös és tanító.
A Szent Andrásban
Kunszentmártonban ismerkedtem meg az Iskolával egy Fülöp kurzuson. Nagyon megragadott a hétvége interaktivitása, a szabadság, amit megéltem, és Isten közelsége. Újból át akartam ezt élni és rögtön jelentkeztem a következő kurzusra, ami a 7 fiatal volt Pepe vezetésével. Ezután nem sokkal csatlakoztam az egyik iskolaközösséghez és hamarosan elkezdtem szolgálni is. Majd hosszabb kihagyás után néhány éve kerültem újra közel az Iskolához, amiért nagyon hálás vagyok Istennek.
Tanúságtétel

Már kamasz korom óta ábrándoztam arról, hogy feleség legyek. Hosszú ideig kerestem a társamat, de sokáig nem találtam meg. Isten ezt a vágyamat használta fel arra, hogy bevonjon egy szolgálatba, amit AjándékSzervezőknek neveztünk el a barátaimmal. 2011-től párkereső fiataloknak szerveztünk imaesteket, kirándulásokat, filmklubot. Imacsoportokat indítottunk 8-10 fővel, akik rendszeresen találkoztak és imádkoztak egymásért. Jó volt tapasztalni, hogy az imacsoportokban nem csak a párkeresés volt a téma, hanem pl. a munkahely, szülőkkel való kapcsolat, de akár a divat is.

Az egyik alkalommal stylist-ot is hívtunk az imacsoportunkba. De az igazi megtartó erő az az imaháló volt, ami már a kezdetektől kialakult: minden nap imádkozott valaki a többi csoporttagért, így biztosak voltunk benne, hogy minden nap hordoz valaki bennünket.

Isten nagyon megáldotta a szolgálatot, az évek során egyre többen találtak társra, ma már több, mint 100(!) házasságkötésnek örvendezhetünk! Van olyan család is, ahol már 3 gyermek van!!

És Isten kegyelméből engem is megtalált a társam ;)

Barbi

Gyuris Gellért

Gyuris Gellért

Era férje, Hanna, Dóra, Blanka és Lehel édesapja; teológiai bakkalaureátus végzettségű (2003); Szegeden él és dolgozik otthon → bővebben
Feladatai
Vázlatfordítások menedzselése és adaptációk; rendszerezés; honlapok; könyvek, kiadványok és szórólapok tördelése; rendszergazda…
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei sz., koordináció, animáció
A Szent Andrásban
1998-ban hívta el Isten az iskolába, a következő évtől fogva vesz részt a vezetőségben. 2004-ben lett tagja az akkor felállított titkárságnak. Az irodának fennállása óta munkatársa.
Tanúságtétel

Nem szoktam gyakran anyagi dolgokról beszélni, de itt tanúságot teszek arról, hogyan élem meg életemben a tizedet és ez milyen hatással van rám.

Még egyetemista voltam, amikor először hallottam a tizedről tanítást egy kurzuson. Emlékszem, hogy az első tizedem 500 Ft volt az 5000 Ft-os ösztöndíjamból. Talán így könnyebb is volt hozzászokni. Amikor összeházasodtunk, már természetes része volt a tized az életünknek, Erikának is. Emlékszem, mennyire meglepődött az a szolgáló testvér, akinek az esküvőnk után, elutazása előtt kezébe adtuk az esküvői ajándékunk tizedét. Azóta van nálunk Istennek egy kasszája, úgy hívjuk: „Isten pénze”. Minden hónapban ide kerül a jövedelmünk 10%-a. Egyszer felkért bennünket egy másik szolgáló testvér, hogy támogassuk az ő szolgálatát. Azóta havonta fix összeggel támogatjuk őt. A tizedünk többi része a Szent András Alapítvány és a szegedi iskolaközösség/alapítvány között oszlik meg. És van, hogy Istennek egyéb dolgokra is futja belőle. Az Ő pénze.

Nem vagyunk gazdagok, de nincs hitelünk, valójában elvből nem vettünk fel sohasem banki hitelt. Saját tetőtéri lakásban lakunk és van egy autónk. Eddig még mindig volt munkánk. Sohasem éheztünk, pedig voltak szűkös hónapjaink. A fizetésből négyen élünk. Feleségem következetesen bánik a pénzzel, amire nincs szükségünk, azt nem vesszük meg. Egyszerűen élünk, de mindenünk megvan, ami az emberhez méltó élethez kell.

Van, aki ezt úgy értékeli: „könnyű nektek”. Van, aki szerint mi a jó körülményeink miatt tudunk tizedet fizetni… Mi úgy gondoljuk: Nem azért fizetünk tizedet, mert megtehetjük, hanem fordítva: mindig is megadtuk Istennek a tizedet, ő pedig gondoskodik rólunk. És ez nem üzlet Istennel, hanem bizalom, hit, szegénység.

Gellért

Gellért szolgálati blogja

Szent András Iroda

Szent András Iroda

Iroda, előadóterem, raktár, az alapítvány székhelye, a magyarországi Szent András főhadiszállása → bővebben
Paraméterek

Egy kis irodahelyiség, közös előadóterem, kiszolgáló helyiségek és egy raktár a közelben.

Ez Barbi és Obo szolgálatának főhadiszállása. A kezdetektől fogva itt van Csiszér Laci asztala is. Itt székel a Szent András Evangelizációs Alapítvány. Itt vannak általában az országos munkatársi képzések és a budapesti kurzusok is.

2006 elején jött létre. Azóta otthont adott Perjési Anita, Szőke Noémi, Laurinyecz Rita, Varga Laci, Tóth Anikó és Arm Kati szolgálatának is.

Ez az evangelizációs iskola azért létezik, mert a benne szolgálók megosztják egymással idejüket, ötleteiket, tanításaikat, eszközeiket, tehetségüket, pénzüket… Valóban, van aki azzal szolgál benne, hogy kurzust ír; van, aki kurzuson szolgál: zenével, tanítással, rajzzal, koordinációval, konyházással; van, aki előkészít, szervez, adminisztrál. És van, aki a pénzét (is) adja bele: ezek vagyunk mi, a Fenntartói Klub.

Ha voltál már kurzuson, tudod mekkora érték ez az iskola. Hívunk, segítsd te is a fenntartását, csatlakozz hozzánk, vegyél te is részt az iskola szolgálatában azzal, hogy fenntartója leszel!

Ez az iskola nem fizetett trénerekből áll, a tagjai azért szolgálnak a szabadidejükben, mert Isten szeretete egyenként megérintette és elhívta őket erre. A magyar iskola elkötelezte magát, hogy mindig önkéntesen és ingyenesen fog szolgálni, mert „ingyen kaptátok, ingyen adjátok” (Mt 10,8b) – mondja Jézus. Az egyházban végzett szolgálatukért tehát fizetséget nem kérnek, nem is kapnak. Az iskola önkéntes adományokból áll fenn. Ha már több kurzuson is voltál, akkor beleláthattál, hogy rengeteg anyag, eszköz, rajz, tanulás, szolgálati és képzési óra, csapat, ima és szervezés áll mindegyik mögött.

A magyarországi iskola koordinálására, képzésére és vezetésére áll fenn a Szent András Iroda Budapesten három teljes idejű szolgálóval: Barbival, Oboval és Gellérttel. Az irodát és a három teljes idejű szolgálót mi, a Szent András Fenntartói Klub tagjai tartjuk fenn havi, rendszeres adományokból az alapítvány részére: többen közülünk az iskola munkatársai, mások pedig hálás szívű testvérek, akik részt vettünk kurzusokon. Felelősséget, részt vállaltunk az irodáért, belelátunk a költségvetésbe, a problémákba, követjük az eseményeket a hírlevelek segítségével és évente egyszer találkozunk is.

Úgy látjuk, hogy Isten ezt az utat jelölte ki a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola számára, mert

 • az elmúlt 19 évében egy forintnyi egyháztól érkező pénz sincs benne,
 • semmivel sem több állami-civil forint, mint amennyit egy átlagos, kis szervezet elnyerhet,
 • és egyedül a sok-sok hálás szívű, keresztény testvér elkötelezettsége tartja fenn.

Fenntartók

Szent András Fenntartói Klub: a fenntartók

Mi vagyunk a fenntartók. Csatlakozz te is!

 1. -
 2. --
 3. ---
 4. :-)
 5. A tanítvány
 6. Ádám Csaba és Krisztina
 7. Ádám Róbert
 8. Ádókné Monda Éva
 9. Adolf Tamás és Andrea
 10. Ágocs Ferenc
 11. Amondó
 12. Ancsa
 13. Andi
 14. Andika
 15. Andorka Péter
 16. Andráska
 17. Anonymus
 18. Aradi Timea
 19. Arató Péter
 20. Árki Kornél
 21. Babi
 22. Baboss Botond
 23. Balage
 24. Balassa György
 25. Bandi
 26. Bártol Réka
 27. Bartus Éva
 28. Bátor Koppány
 29. BB
 30. Benedekné Termeczky Krisztina
 31. Brassai Orsolya
 32. Brenner Sarolta
 33. búzakalász
 34. Cicamicc
 35. Czita Viktória
 36. Csaba
 37. Cseh Péter Mihály
 38. Csilla & Csaba
 39. Csillag
 40. Dalnok
 41. Daru Péter
 42. Dorottya
 43. Dr. Balykó Barnabásné
 44. Dr. Bódy Zsuzsanna Mária
 45. Dr. Hegedűs Györgyi
 46. Dr. Hegyi Gergely
 47. Dr. Kassai Gábor
 48. Dr. Marx Gyuláné Erzsébet
 49. Dr. Németh Ildikó
 50. dr. Sárközi Violetta
 51. Edit
 52. Eigner Róbert
 53. Era
 54. Euniké
 55. Éva
 56. Evezős
 57. Fáncziné B. Erika és Fánczi Gábor
 58. Farkas Szilárd
 59. Frank
 60. Frantsik Ferenc
 61. Frigó Katalin
 62. Frigy József
 63. Gábor és Klára
 64. Gábriel Zoltán
 65. GER
 66. Geri
 67. Gidró Péterné
 68. Gólya Zoltán
 69. gondike01
 70. Grunda Ágnes
 71. Gyöngyi
 72. Hajas László
 73. Hajnal
 74. Háriné Mile Mónika
 75. Hendrix
 76. Herczeg Csongor
 77. Holczinger Gergely
 78. Horváth Péter
 79. Imi
 80. inda
 81. Ipoly
 82. Jaire
 83. Jakab fia
 84. Jakab Kristóf és Zsuzsi
 85. jakrena
 86. Janzsó Gábor
 87. Jednus
 88. Jefte
 89. Joanovits család
 90. Jobb kéz
 91. Juhász Benedek
 92. Juhász Dániel
 93. Júlia
 94. K. Eszti
 95. K.Kriszta
 96. Kánnár Antal
 97. Kaptam-adom
 98. Karvas Ágoston
 99. Kati
 100. Keceli Emmauszi tanítványok iskolaközösség
 101. Kifli
 102. Király Anita
 103. Klaresz
 104. Kovács család
 105. Kovács Rezsőné Éva imacsoportjai
 106. Lakner Péter és Rita
 107. Lantos Csabi
 108. Lázi és Annamari
 109. Legkisebb
 110. Licike
 111. Logosz74
 112. Majoranna
 113. Makai Katalin
 114. Manasszisz
 115. Marcsi
 116. Margóca
 117. Márta
 118. Márti & Csabi - Baktó
 119. Martos Dóra Ágnes
 120. Mátyás Krisztina
 121. még egy támogató
 122. Mészáros Istvánné
 123. Mészáros-Fazekas Éva
 124. Mi
 125. Mikesy András és Mikesyné Antalovics Jadranka
 126. Mikesy Imréné Julika
 127. Mikolás János
 128. Mirjam
 129. Mirtill
 130. Moór István
 131. Mózes
 132. Mózsa Csaba
 133. Mózsa Veronika Hajnal
 134. Mustármag
 135. mv
 136. Nagy család
 137. Németh Márk
 138. Németh Pál és Pálné
 139. név nélkül
 140. Nikodémus
 141. NKAnna
 142. Norbi
 143. o
 144. o
 145. O:)
 146. Ónódi István
 147. Orbán Katalin
 148. Orsi
 149. Orsiborsi
 150. Ördög Tibor
 151. Ördögné Olajos Edit
 152. P. Hardi Titusz OSB
 153. Pászner Gellért
 154. Peczéné Finta Ágnes
 155. péjé
 156. PeszlegJoe
 157. Petőházi Attila és Anita
 158. Pilisi Józsefné
 159. Pintér család
 160. Prém Adél
 161. Puskás Kata
 162. Rebeka
 163. Rita
 164. rSzabi
 165. Sas
 166. Schaádt Péter
 167. Sebő Ferencné
 168. Sepsei Eduárd
 169. Serbán Attila és Nóra
 170. Siegel Amarilla
 171. Simeon
 172. Sinkovics Anita
 173. Siroki Péter
 174. Soma
 175. Stumpf család
 176. Szabó Attila és Éva
 177. Szabó Györgyné
 178. Szabó Zalán
 179. Szabóné Dömény Éva
 180. Szánthó Roland
 181. Szaszkó Piroska
 182. Szent B közép
 183. szolga
 184. Szolgáló
 185. Szücs Bence
 186. Szűcsék1, Szűcsék2
 187. Tádé
 188. Tajti Márton
 189. Takács Péter
 190. Takácsné Steib Ágota
 191. Támogató
 192. Támogató1
 193. Teréz
 194. Tiburciusz
 195. Tóbit
 196. Tornyos Péter
 197. Tömő János
 198. Tömőné Nardai Anita
 199. Új Aratás Iskola közösség
 200. Ujvári Szilvi
 201. Vackor
 202. VAÉ
 203. Vercse Zsuzsanna
 204. Veronika
 205. Vertné Hornyák Erika
 206. Vica
 207. Vidra
 208. Vilmos
 209. Vitál Béla
 210. Zoli016
 211. Zozó
 212. Zubay Tímea
 213. Zsóka
 214. Zsolt
 215. Zsuzsa

A köszönetet pedig nem embertől várjuk, hanem Istentől (vö.: Mt 6,3–4).

Csatlakozás

Az Úrnak szüksége van rád! Csatlakoznál a Fenntartói Klubhoz? Jelezd ezzel az űrlappal és felvesszük veled a kapcsolatot.

 • Jóbel

Hozzászólások

ÉN TÁMOGATAM EGY DARABIG!

KEDVES TESTVÉREK!SZEMÉLYESEN ADTAM ÁTT A PÉNZT!SAJNOS ELSŐ PÉNTEK FORGALMAS HELYRŐL RITKA HELYRE ÁTT MENT SZEGEDEN IDE CSAK AUTÓVAL JÁROKNAK JÓ AMIKÓR VÉGE VAN!NEM TUDOM MÁRIA RÁDIÓNAK MIÉRT ÉRI MEG A SÁRGACSEK HA SZEGEDEN NINCSENEK EZÉRT EGYETT SE TÖLTÖTEM KI!NEM TUDOM MIÉRT NEM JÓ TÁMÓGATNI SÁRGACSEKKEL NEKEM PEDIG EZ LENNE A JÓ!MÁS LEHETŐSÉG NINCSEN!LACI SZEGEDRŐL