Szent András Fenntartói Klub

Joanovits Róbert

Joanovits Róbert, Obo

igazgató → bővebben
Feladatai
Fordítás-tolmácsolás, adminisztráció, kommunikáció, raktár.
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei szolgálat.
A Szent Andrásban
Az első Fülöp kurzusomon tudtam és éreztem: ezt kerestem! Már a kurzusvégi visszajelző lapra ráírtam, hogy én ezt folytatni akarom, rögtön megkerestem az irodát és pár hónapon belül még két kurzuson részt vettem, csatlakoztam a helyi iskolaközösséghez is. Isten megáld, tanít, növel és próbára tesz engem folyamatosan, ebben jó eszköz számára az Iskola és azok a barátaim, akiket itt adott nekem.
Tanúságtétel

Joanovits Róbert vagyok, de barátaim kicsi korom óta Obo becenéven szólítanak. Bár gyerekkoromban jártam pár évet hittanra, nem kifejezetten vallásos közegben nőttem fel. Az Istennel kapcsolatos kérdéseim fiatal felnőttként kezdtek foglalkoztatni, és lényegében azóta sem hagynak nyugodni. Tapasztalatom az, hogy Isten folyamatosan mozgásban akar tartani: vonz. Ami rá vonatkozó kérdésként, vágyként jelenik meg bennem, azok mentén hív növekedni, hogy azokat megválaszolva és betöltve mindig újabb kérdéseket és vágyakat ébresszen bennem. Ez a vonzás hajtott mindig olyan emberek felé, akiken keresztül elért engem Isten. Így segített rátalálnom a Szent András Iskolára, ahova aztán meghívott főállású szolgálónak is. Úgy tűnik, Isten minden képességemre igényt tart és lehetőséget biztosít rá, hogy sokféle feladatban, kihívásban tegyek nap mint nap az ő országáért. Hiszem, hogy ez az Iskola Isten műve, amellyel tervei vannak az ő egyháza számára. Áldottnak hiszem magamat és családomat, hogy ebben részt vehetünk.

Obo

Gállné Busai Barbara

Gállné Busai Barbara

irodavezető → bővebben
Feladatai
Adminisztráció, pénzügyek, szervezés, kommunikáció, Fenntartói Klub, rendszerezés
Szolgálatai
Szolgálatként tekintek az irodai munkámra. A kurzusokon voltam már konyhás, eszközös és tanító.
A Szent Andrásban
Kunszentmártonban ismerkedtem meg az Iskolával egy Fülöp kurzuson. Nagyon megragadott a hétvége interaktivitása, a szabadság, amit megéltem, és Isten közelsége. Újból át akartam ezt élni és rögtön jelentkeztem a következő kurzusra, ami a 7 fiatal volt Pepe vezetésével. Ezután nem sokkal csatlakoztam az egyik iskolaközösséghez és hamarosan elkezdtem szolgálni is. Majd hosszabb kihagyás után néhány éve kerültem újra közel az Iskolához, amiért nagyon hálás vagyok Istennek.
Tanúságtétel

Már kamasz korom óta ábrándoztam arról, hogy feleség legyek. Hosszú ideig kerestem a társamat, de sokáig nem találtam meg. Isten ezt a vágyamat használta fel arra, hogy bevonjon egy szolgálatba, amit AjándékSzervezőknek neveztünk el a barátaimmal. 2011-től párkereső fiataloknak szerveztünk imaesteket, kirándulásokat, filmklubot. Imacsoportokat indítottunk 8-10 fővel, akik rendszeresen találkoztak és imádkoztak egymásért. Jó volt tapasztalni, hogy az imacsoportokban nem csak a párkeresés volt a téma, hanem pl. a munkahely, szülőkkel való kapcsolat, de akár a divat is.

Az egyik alkalommal stylist-ot is hívtunk az imacsoportunkba. De az igazi megtartó erő az az imaháló volt, ami már a kezdetektől kialakult: minden nap imádkozott valaki a többi csoporttagért, így biztosak voltunk benne, hogy minden nap hordoz valaki bennünket.

Isten nagyon megáldotta a szolgálatot, az évek során egyre többen találtak társra, ma már több, mint 100(!) házasságkötésnek örvendezhetünk! Van olyan család is, ahol már 3 gyermek van!!

És Isten kegyelméből engem is megtalált a társam ;)

Barbi

Gyuris Gellért

Gyuris Gellért

Era férje, Hanna, Dóra, Blanka és Lehel édesapja; teológiai bakkalaureátus végzettségű (2003); Szegeden él és dolgozik otthon → bővebben
Feladatai
Vázlatfordítások menedzselése és adaptációk; rendszerezés; honlapok; könyvek, kiadványok és szórólapok tördelése; rendszergazda…
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei sz., koordináció, animáció
A Szent Andrásban
1998-ban hívta el Isten az iskolába, a következő évtől fogva vesz részt a vezetőségben. 2004-ben lett tagja az akkor felállított titkárságnak. Az irodának fennállása óta munkatársa.
Tanúságtétel

Nem szoktam gyakran anyagi dolgokról beszélni, de itt tanúságot teszek arról, hogyan élem meg életemben a tizedet és ez milyen hatással van rám.

Még egyetemista voltam, amikor először hallottam a tizedről tanítást egy kurzuson. Emlékszem, hogy az első tizedem 500 Ft volt az 5000 Ft-os ösztöndíjamból. Talán így könnyebb is volt hozzászokni. Amikor összeházasodtunk, már természetes része volt a tized az életünknek, Erikának is. Emlékszem, mennyire meglepődött az a szolgáló testvér, akinek az esküvőnk után, elutazása előtt kezébe adtuk az esküvői ajándékunk tizedét. Azóta van nálunk Istennek egy kasszája, úgy hívjuk: „Isten pénze”. Minden hónapban ide kerül a jövedelmünk 10%-a. Egyszer felkért bennünket egy másik szolgáló testvér, hogy támogassuk az ő szolgálatát. Azóta havonta fix összeggel támogatjuk őt. A tizedünk többi része a Szent András Alapítvány és a szegedi iskolaközösség/alapítvány között oszlik meg. És van, hogy Istennek egyéb dolgokra is futja belőle. Az Ő pénze.

Nem vagyunk gazdagok, de nincs hitelünk, valójában elvből nem vettünk fel sohasem banki hitelt. Saját tetőtéri lakásban lakunk és van egy autónk. Eddig még mindig volt munkánk. Sohasem éheztünk, pedig voltak szűkös hónapjaink. A fizetésből négyen élünk. Feleségem következetesen bánik a pénzzel, amire nincs szükségünk, azt nem vesszük meg. Egyszerűen élünk, de mindenünk megvan, ami az emberhez méltó élethez kell.

Van, aki ezt úgy értékeli: „könnyű nektek”. Van, aki szerint mi a jó körülményeink miatt tudunk tizedet fizetni… Mi úgy gondoljuk: Nem azért fizetünk tizedet, mert megtehetjük, hanem fordítva: mindig is megadtuk Istennek a tizedet, ő pedig gondoskodik rólunk. És ez nem üzlet Istennel, hanem bizalom, hit, szegénység.

Gellért

Gellért szolgálati blogja

Szent András Iroda

Szent András Iroda

Iroda, előadóterem, raktár, az alapítvány székhelye, a magyarországi Szent András főhadiszállása → bővebben
Paraméterek

Egy kis irodahelyiség, közös előadóterem, kiszolgáló helyiségek és egy raktár a közelben.

Ez Barbi és Obo szolgálatának főhadiszállása. A kezdetektől fogva itt van Csiszér Laci asztala is. Itt székel a Szent András Evangelizációs Alapítvány. Itt vannak általában az országos munkatársi képzések és a budapesti kurzusok is.

2006 elején jött létre. Azóta otthont adott Perjési Anita, Szőke Noémi, Laurinyecz Rita, Varga Laci, Tóth Anikó és Arm Kati szolgálatának is.

Ez az evangelizációs iskola azért létezik, mert a benne szolgálók megosztják egymással idejüket, ötleteiket, tanításaikat, eszközeiket, tehetségüket, pénzüket… Valóban, van aki azzal szolgál benne, hogy kurzust ír; van, aki kurzuson szolgál: zenével, tanítással, rajzzal, koordinációval, konyházással; van, aki előkészít, szervez, adminisztrál. És van, aki a pénzét (is) adja bele: ezek vagyunk mi, a Fenntartói Klub.

Ha voltál már kurzuson, tudod mekkora érték ez az iskola. Hívunk, segítsd te is a fenntartását, csatlakozz hozzánk, vegyél te is részt az iskola szolgálatában azzal, hogy fenntartója leszel!

Ez az iskola nem fizetett trénerekből áll, a tagjai azért szolgálnak a szabadidejükben, mert Isten szeretete egyenként megérintette és elhívta őket erre. A magyar iskola elkötelezte magát, hogy mindig önkéntesen és ingyenesen fog szolgálni, mert „ingyen kaptátok, ingyen adjátok” (Mt 10,8b) – mondja Jézus. Az egyházban végzett szolgálatukért tehát fizetséget nem kérnek, nem is kapnak. Az iskola önkéntes adományokból áll fenn. Ha már több kurzuson is voltál, akkor beleláthattál, hogy rengeteg anyag, eszköz, rajz, tanulás, szolgálati és képzési óra, csapat, ima és szervezés áll mindegyik mögött.

A magyarországi iskola koordinálására, képzésére és vezetésére áll fenn a Szent András Iroda Budapesten három teljes idejű szolgálóval: Barbival, Oboval és Gellérttel. Az irodát és a három teljes idejű szolgálót mi, a Szent András Fenntartói Klub tagjai tartjuk fenn havi, rendszeres adományokból az alapítvány részére: többen közülünk az iskola munkatársai, mások pedig hálás szívű testvérek, akik részt vettünk kurzusokon. Felelősséget, részt vállaltunk az irodáért, belelátunk a költségvetésbe, a problémákba, követjük az eseményeket a hírlevelek segítségével és évente egyszer találkozunk is.

Úgy látjuk, hogy Isten ezt az utat jelölte ki a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola számára, mert

 • az elmúlt 19 évében egy forintnyi egyháztól érkező pénz sincs benne,
 • semmivel sem több állami-civil forint, mint amennyit egy átlagos, kis szervezet elnyerhet,
 • és egyedül a sok-sok hálás szívű, keresztény testvér elkötelezettsége tartja fenn.

Fenntartók

Szent András Fenntartói Klub: a fenntartók

Mi vagyunk a fenntartók. Csatlakozz te is!

 1. -
 2. --
 3. ---
 4. :-)
 5. A tanítvány
 6. Ádám Csaba és Krisztina
 7. Ádám Róbert
 8. Ádókné Monda Éva
 9. Adolf Tamás és Andrea
 10. Ágocs Ferenc
 11. Amondó
 12. Ancsa
 13. Andi
 14. Andika
 15. Andorka Péter
 16. Andráska
 17. Anonymus
 18. Aradi Timea
 19. Arató Péter
 20. Árki Kornél
 21. Babi
 22. Baboss Botond
 23. Balage
 24. Balassa György
 25. Bandi
 26. Bártol Réka
 27. Bartus Éva
 28. Bátor Koppány
 29. BB
 30. Benedekné Termeczky Krisztina
 31. Brassai Orsolya
 32. Brenner Sarolta
 33. búzakalász
 34. Cicamicc
 35. Czita Viktória
 36. Csaba
 37. Cseh Péter Mihály
 38. Csilla & Csaba
 39. Csillag
 40. Dalnok
 41. Daru Péter
 42. Dorottya
 43. Dr. Balykó Barnabásné
 44. dr. Berkiné Kerkai Márta
 45. Dr. Bódy Zsuzsanna Mária
 46. Dr. Hegedűs Györgyi
 47. Dr. Hegyi Gergely
 48. Dr. Kassai Gábor
 49. Dr. Marx Gyuláné Erzsébet
 50. Dr. Németh Ildikó
 51. dr. Sárközi Violetta
 52. Edit
 53. Eigner Róbert
 54. Eliza
 55. Era
 56. Euniké
 57. Éva
 58. Evezős
 59. Fáncziné B. Erika és Fánczi Gábor
 60. Farkas Szilárd
 61. Frank
 62. Frantsik Ferenc
 63. Frigó Katalin
 64. Frigy József
 65. Gábor és Klára
 66. Gábriel Zoltán
 67. GER
 68. Geri
 69. Gidró Péterné
 70. Gólya Zoltán
 71. gondike01
 72. Grunda Ágnes
 73. Gyöngyi
 74. Hajas László
 75. Hajnal
 76. Háriné Mile Mónika
 77. Hendrix
 78. Herczeg Csongor
 79. Holczinger Gergely
 80. Horváth Péter
 81. Imi
 82. inda
 83. Ipoly
 84. Jaire
 85. Jakab fia
 86. Jakab Kristóf és Zsuzsi
 87. jakrena
 88. Janzsó Gábor
 89. Jednus
 90. Jefte
 91. Joanovits család
 92. Jobb kéz
 93. Juhász Benedek
 94. Juhász Dániel
 95. Júlia
 96. K. Eszti
 97. K.Kriszta
 98. Kánnár Antal
 99. Kaptam-adom
 100. Karvas Ágoston
 101. Kati
 102. Keceli Emmauszi tanítványok iskolaközösség
 103. Kifli
 104. Király Anita
 105. Klaresz
 106. Kovács család
 107. Kovács Rezsőné Éva imacsoportjai
 108. Lakner Péter és Rita
 109. Lantos Csabi
 110. Lázi és Annamari
 111. Legkisebb
 112. Licike
 113. Logosz74
 114. Majoranna
 115. Makai Katalin
 116. Manasszisz
 117. Marcsi
 118. Margóca
 119. Márta
 120. Márti & Csabi - Baktó
 121. Martos Dóra Ágnes
 122. Matolcsy Katalin
 123. Mátyás Krisztina
 124. még egy támogató
 125. Mészáros Istvánné
 126. Mészáros-Fazekas Éva
 127. Mi
 128. Mikesy András és Mikesyné Antalovics Jadranka
 129. Mikesy Imréné Julika
 130. Mikolás János
 131. Mirjam
 132. Mirtill
 133. Moór István
 134. Mózes
 135. Mózsa Csaba
 136. Mózsa Veronika Hajnal
 137. Mustármag
 138. mv
 139. Nagy család
 140. Németh Márk
 141. Németh Pál és Pálné
 142. név nélkül
 143. Nikodémus
 144. NKAnna
 145. Norbi
 146. o
 147. o
 148. O:)
 149. Ónódi István
 150. Orbán Katalin
 151. Orsi
 152. Orsiborsi
 153. Ördög Tibor
 154. Ördögné Olajos Edit
 155. P. Hardi Titusz OSB
 156. Pászner Gellért
 157. Peczéné Finta Ágnes
 158. péjé
 159. PeszlegJoe
 160. Petőházi Attila és Anita
 161. Pilisi Józsefné
 162. Pintér család
 163. Prém Adél
 164. Puskás Kata
 165. Rebeka
 166. Rita
 167. rSzabi
 168. Sas
 169. Schaádt Péter
 170. Sebő Ferencné
 171. Sepsei Eduárd
 172. Serbán Attila és Nóra
 173. Siegel Amarilla
 174. Simeon
 175. Sinkovics Anita
 176. Siroki Péter
 177. Soma
 178. Stumpf család
 179. Szabó Attila és Éva
 180. Szabó Györgyné
 181. Szabó Zalán
 182. Szabóné Dömény Éva
 183. Szánthó Roland
 184. Szaszkó Piroska
 185. Szent B közép
 186. szolga
 187. Szolgáló
 188. Szücs Bence
 189. Szűcsék1, Szűcsék2
 190. Tádé
 191. Tajti Márton
 192. Takács Péter
 193. Takácsné Steib Ágota
 194. Támogató
 195. Támogató1
 196. Teréz
 197. Tiburciusz
 198. Tóbit
 199. Tornyos Péter
 200. Tömő János
 201. Tömőné Nardai Anita
 202. Új Aratás Iskola közösség
 203. Ujvári Szilvi
 204. Vackor
 205. VAÉ
 206. Vercse Zsuzsanna
 207. Veronika
 208. Vertné Hornyák Erika
 209. Vica
 210. Vidra
 211. Vilmos
 212. Vitál Béla
 213. Zoli016
 214. Zozó
 215. Zubay Tímea
 216. Zsóka
 217. Zsolt
 218. Zsuzsa

A köszönetet pedig nem embertől várjuk, hanem Istentől (vö.: Mt 6,3–4).

Csatlakozás

Az Úrnak szüksége van rád! Csatlakoznál a Fenntartói Klubhoz? Jelezd ezzel az űrlappal és felvesszük veled a kapcsolatot.

 • Jóbel

Hozzászólások

ÉN TÁMOGATAM EGY DARABIG!

KEDVES TESTVÉREK!SZEMÉLYESEN ADTAM ÁTT A PÉNZT!SAJNOS ELSŐ PÉNTEK FORGALMAS HELYRŐL RITKA HELYRE ÁTT MENT SZEGEDEN IDE CSAK AUTÓVAL JÁROKNAK JÓ AMIKÓR VÉGE VAN!NEM TUDOM MÁRIA RÁDIÓNAK MIÉRT ÉRI MEG A SÁRGACSEK HA SZEGEDEN NINCSENEK EZÉRT EGYETT SE TÖLTÖTEM KI!NEM TUDOM MIÉRT NEM JÓ TÁMÓGATNI SÁRGACSEKKEL NEKEM PEDIG EZ LENNE A JÓ!MÁS LEHETŐSÉG NINCSEN!LACI SZEGEDRŐL