Szent András Fenntartói Klub

Joanovits Róbert

Joanovits Róbert, Obo

igazgató → bővebben
Feladatai
Szolgálatvezetés, kapcsolattartás, fordítás-tolmácsolás.
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei szolgálat.
A Szent Andrásban
Az első Fülöp kurzusomon tudtam és éreztem: ezt kerestem! Már a kurzusvégi visszajelző lapra ráírtam, hogy én ezt folytatni akarom, rögtön megkerestem az irodát és pár hónapon belül még két kurzuson részt vettem, csatlakoztam a helyi iskolaközösséghez is. Isten megáld, tanít, növel és próbára tesz engem folyamatosan, ebben jó eszköz számára az Iskola és azok a barátaim, akiket itt adott nekem.
Tanúságtétel

Joanovits Róbert vagyok, de barátaim kicsi korom óta Obo becenéven szólítanak. Bár gyerekkoromban jártam pár évet hittanra, nem kifejezetten vallásos közegben nőttem fel. Az Istennel kapcsolatos kérdéseim fiatal felnőttként kezdtek foglalkoztatni, és lényegében azóta sem hagynak nyugodni. Tapasztalatom az, hogy Isten folyamatosan mozgásban akar tartani: vonz. Ami rá vonatkozó kérdésként, vágyként jelenik meg bennem, azok mentén hív növekedni, hogy azokat megválaszolva és betöltve mindig újabb kérdéseket és vágyakat ébresszen bennem. Ez a vonzás hajtott mindig olyan emberek felé, akiken keresztül elért engem Isten. Így segített rátalálnom a Szent András Iskolára, ahova aztán meghívott főállású szolgálónak is. Úgy tűnik, Isten minden képességemre igényt tart és lehetőséget biztosít rá, hogy sokféle feladatban, kihívásban tegyek nap mint nap az ő országáért. Hiszem, hogy ez az Iskola Isten műve, amellyel tervei vannak az ő egyháza számára. Áldottnak hiszem magamat és családomat, hogy ebben részt vehetünk.

Obo

Gállné Busai Barbara

Gállné Busai Barbara

irodavezető → bővebben
Feladatai
Adminisztráció, pénzügyek, szervezés, kommunikáció, Fenntartói Klub, rendszerezés
Szolgálatai
Szolgálatként tekintek az irodai munkámra. A kurzusokon voltam már konyhás, eszközös és tanító.
A Szent Andrásban
Kunszentmártonban ismerkedtem meg az Iskolával egy Fülöp kurzuson. Nagyon megragadott a hétvége interaktivitása, a szabadság, amit megéltem, és Isten közelsége. Újból át akartam ezt élni és rögtön jelentkeztem a következő kurzusra, ami a 7 fiatal volt Pepe vezetésével. Ezután nem sokkal csatlakoztam az egyik iskolaközösséghez és hamarosan elkezdtem szolgálni is. Majd hosszabb kihagyás után néhány éve kerültem újra közel az Iskolához, amiért nagyon hálás vagyok Istennek.
Tanúságtétel

Már kamasz korom óta ábrándoztam arról, hogy feleség legyek. Hosszú ideig kerestem a társamat, de sokáig nem találtam meg. Isten ezt a vágyamat használta fel arra, hogy bevonjon egy szolgálatba, amit AjándékSzervezőknek neveztünk el a barátaimmal. 2011-től párkereső fiataloknak szerveztünk imaesteket, kirándulásokat, filmklubot. Imacsoportokat indítottunk 8-10 fővel, akik rendszeresen találkoztak és imádkoztak egymásért. Jó volt tapasztalni, hogy az imacsoportokban nem csak a párkeresés volt a téma, hanem pl. a munkahely, szülőkkel való kapcsolat, de akár a divat is.

Az egyik alkalommal stylist-ot is hívtunk az imacsoportunkba. De az igazi megtartó erő az az imaháló volt, ami már a kezdetektől kialakult: minden nap imádkozott valaki a többi csoporttagért, így biztosak voltunk benne, hogy minden nap hordoz valaki bennünket.

Isten nagyon megáldotta a szolgálatot, az évek során egyre többen találtak társra, ma már több, mint 100(!) házasságkötésnek örvendezhetünk! Van olyan család is, ahol már 3 gyermek van!!

És Isten kegyelméből engem is megtalált a társam ;)

Barbi

Mátyás Krisztina

Mátyás Krisztina

titkár → bővebben
Feladatai
Kurzusok adminisztrációja, munkatársi nyilvántartás, kurzusszervezés, raktáros
Szolgálatai
Koordinátor, eszközös, konyhás, tanító, igazgató
A Szent Andrásban
Életem első kurzusán, egy budapesti Fülöp kurzuson, 2001-ben, amit a Új Aratás Közösség közösség tagjai szerveztek, olyan újfajta erővel érintett meg Isten Igéjének és a testvéri szeretetnek az ereje, hogy azonnal rájöttem, ez nekem való lesz, szeretnék ennek részese lenni.
Az azóta eltelt években több kurzuson voltam résztvevő és szolgáló is, de minden alkalommal ugyanaz a hála és csodálat van bennem Istenünk iránt, akit a mi gyengeségeink sem gátolnak abban, hogy az ő kegyelme célhoz érjen (2Kor 12,9). Az iskolán keresztül nem csak az Ige szeretetét kaptam, hanem nyitottságot és bátorságot a Szentlélekre való ráhagyatkozásra és persze barátokat is.
Tanúságtétel

Gimnazistaként kerültem a budai ferencesekhez, ahol a vasárnap esti fél nyolcas misék és a karizmatikus közösségek világában nőttem fel a hitben, aktív, tevékeny tagja voltam a plébánia életnek.
Egy váratlan balesetből való több hónapos felépülés alatt jöttem rá, hogy Isten nem azért szeret, amit én teszek, hanem mert vagyok. Végleg azonban akkor vett le a lábamról, amikor megértettem, bűnös vagyok és Krisztus értem is meghalt, feltámadt és megdicsőült. Így kerültünk igen közel egymáshoz.
Isten különleges ajándékaként élem meg, hogy sok év várakozás után egy férjjel és egy gyermekkel teljesedhetett ki az életem.

Kriszti

Szent András Iroda

Szent András Iroda

Iroda, előadóterem, raktár, az alapítvány székhelye, a magyarországi Szent András főhadiszállása → bővebben
Paraméterek

Egy kis irodahelyiség, közös előadóterem, kiszolgáló helyiségek és egy raktár a közelben.

Ez hármunk szolgálatának főhadiszállása. Itt vannak általában az országos munkatársi képzések és a budapesti kurzusok is. És sok-sok megbeszélés, ima, együttműködés is. Itt székel a Szent András Evangelizációs Alapítvány.

2006 elején jött létre. A kezdetektől fogva itt van Csiszér Laci asztala is. Azóta otthont adott Perjési Anita, Szőke Noémi, Laurinyecz Rita, Varga Laci, Tóth Anikó, Arm Kati és Gyuris Gellért szolgálatának is.

Ez az evangelizációs iskola azért létezik, mert a benne szolgálók megosztják egymással idejüket, ötleteiket, tanításaikat, eszközeiket, tehetségüket, pénzüket… Valóban, van aki azzal szolgál benne, hogy kurzust ír; van, aki kurzuson szolgál: zenével, tanítással, rajzzal, koordinációval, konyházással; van, aki előkészít, szervez, adminisztrál. És van, aki a pénzét (is) adja bele: ezek vagyunk mi, a Fenntartói Klub.

Ha voltál már kurzuson, tudod, mekkora érték ez az iskola. Hívunk, segítsd te is a fenntartását, csatlakozz hozzánk, vegyél te is részt az iskola szolgálatában azzal, hogy fenntartója leszel!

Ez az iskola nem fizetett trénerekből áll, a tagjai azért szolgálnak a szabadidejükben, mert Isten szeretete egyenként megérintette és elhívta őket erre. A magyar iskola elkötelezte magát, hogy mindig önkéntesen és ingyenesen fog szolgálni, mert „ingyen kaptátok, ingyen adjátok” (Mt 10,8b) – mondja Jézus. Az egyházban végzett szolgálatukért tehát fizetséget nem kérnek, nem is kapnak. Az iskola önkéntes adományokból áll fenn. Ha már több kurzuson is voltál, akkor beleláthattál, hogy rengeteg anyag, eszköz, rajz, tanulás, szolgálati és képzési óra, csapat, ima és szervezés áll mindegyik mögött.

A magyarországi iskola koordinálására, képzésére és vezetésére áll fenn a Szent András Iroda Budapesten három teljes idejű szolgálóval: Barbival, Vikivel és Oboval. Az irodát és a három teljes idejű szolgálót mi, a Szent András Fenntartói Klub tagjai tartjuk fenn havi, rendszeres adományokból az alapítvány részére: többen közülünk az iskola munkatársai, mások pedig hálás szívű testvérek, akik részt vettünk kurzusokon. Felelősséget, részt vállaltunk az irodáért, belelátunk a költségvetésbe, a problémákba, követjük az eseményeket a hírlevelek segítségével és évente egyszer találkozunk is.

Úgy látjuk, hogy Isten ezt az utat jelölte ki a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola számára, mert

 • egy forintnyi egyháztól érkező pénz sincs benne,
 • semmivel sem több állami-civil forint, mint amennyit egy átlagos, kis szervezet elnyerhet,
 • és egyedül a sok-sok hálás szívű, keresztény testvér elkötelezettsége tartja fenn.

Fenntartók

Szent András Fenntartói Klub: a fenntartók

Mi vagyunk a fenntartók. Csatlakozz te is!

 1. -
 2. --
 3. ---
 4. :-)
 5. A tanítvány
 6. Ádám Csaba és Krisztina
 7. Ádám Róbert
 8. Ádókné Monda Éva
 9. Adolf Tamás és Andrea
 10. Ágocs Ferenc
 11. Amondó
 12. Ancsa
 13. Andi
 14. Andika
 15. Andorka Péter
 16. Andráska
 17. Anonymus
 18. Aradi Timea
 19. Arató Péter
 20. Árki Kornél
 21. Babi
 22. Baboss Botond
 23. Balage
 24. Balassa György
 25. Balázs
 26. Bandi
 27. Bártol Réka
 28. Bartus Éva
 29. Bátor Koppány
 30. BB
 31. Benedekné Termeczky Krisztina
 32. Brassai Orsolya
 33. Brenner Sarolta
 34. búzakalász
 35. Cicamicc
 36. Czita Viktória
 37. Csaba
 38. Cseh Péter Mihály
 39. Csilla & Csaba
 40. Csillag
 41. Dalnok
 42. Daru Péter
 43. Dorottya
 44. Dr. Balykó Barnabásné
 45. dr. Berkiné Kerkai Márta
 46. Dr. Bódy Zsuzsanna Mária
 47. Dr. Hegedűs Györgyi
 48. Dr. Hegyi Gergely
 49. Dr. Kassai Gábor
 50. Dr. Marx Gyuláné Erzsébet
 51. Dr. Németh Ildikó
 52. dr. Sárközi Violetta
 53. Edit
 54. Eigner Róbert
 55. Eliza
 56. Era
 57. Euniké
 58. Éva
 59. Evezős
 60. Fáncziné B. Erika és Fánczi Gábor
 61. Farkas Szilárd
 62. Frank
 63. Frantsik Ferenc
 64. Frigó Katalin
 65. Frigy József
 66. Gábor és Klára
 67. Gábriel Zoltán
 68. GER
 69. Geri
 70. Gidró Péterné
 71. Gólya Zoltán
 72. gondike01
 73. Grunda Ágnes
 74. Gyöngyi
 75. Hajas László
 76. Hajnal
 77. Háriné Mile Mónika
 78. Hendrix
 79. Herczeg Csongor
 80. Holczinger Gergely
 81. Horváth Péter
 82. Imi
 83. inda
 84. Ipoly
 85. Jaire
 86. Jakab fia
 87. Jakab Kristóf és Zsuzsi
 88. jakrena
 89. Janzsó Gábor
 90. Jednus
 91. Jefte
 92. Joanovits család
 93. Jobb kéz
 94. Juhász Benedek
 95. Juhász Dániel
 96. Júlia
 97. K. Eszti
 98. K.Kriszta
 99. Kánnár Antal
 100. Kaptam-adom
 101. Karvas Ágoston
 102. Kati
 103. Keceli Emmauszi tanítványok iskolaközösség
 104. Kifli
 105. Király Anita
 106. Klaresz
 107. Kovács család
 108. Kovács Rezsőné Éva imacsoportjai
 109. Lakner Péter és Rita
 110. Lantos Csabi
 111. Lázi és Annamari
 112. Legkisebb
 113. Licike
 114. Logosz74
 115. Majoranna
 116. Makai Katalin
 117. Manasszisz
 118. Marcsi
 119. Margóca
 120. Márta
 121. Márti & Csabi - Baktó
 122. Martos Dóra Ágnes
 123. Matolcsy Katalin
 124. Mátyás Krisztina
 125. még egy támogató
 126. Mészáros Istvánné
 127. Mészáros-Fazekas Éva
 128. Mi
 129. Mikesy András és Mikesyné Antalovics Jadranka
 130. Mikesy Imréné Julika
 131. Mikolás János
 132. Mirjam
 133. Mirtill
 134. Moór István
 135. Mózes
 136. Mózsa Csaba
 137. Mózsa Veronika Hajnal
 138. Mustármag
 139. mv
 140. Nagy család
 141. Németh Márk
 142. Németh Pál és Pálné
 143. név nélkül
 144. Nikodémus
 145. NKAnna
 146. Norbi
 147. o
 148. o
 149. O:)
 150. Ónódi István
 151. Orbán Katalin
 152. Orsi
 153. Orsiborsi
 154. Ördög Tibor
 155. Ördögné Olajos Edit
 156. P. Hardi Titusz OSB
 157. Pászner Gellért
 158. Peczéné Finta Ágnes
 159. péjé
 160. PeszlegJoe
 161. Petőházi Attila és Anita
 162. Pilisi Józsefné
 163. Pintér család
 164. Prém Adél
 165. Puskás Kata
 166. Rebeka
 167. Rita
 168. rSzabi
 169. Sas
 170. Schaádt Péter
 171. Sebő Ferencné
 172. Sepsei Eduárd
 173. Serbán Attila és Nóra
 174. Siegel Amarilla
 175. Simeon
 176. Sinkovics Anita
 177. Siroki Péter
 178. Soma
 179. Stumpf család
 180. Szabó Attila és Éva
 181. Szabó Györgyné
 182. Szabó Zalán
 183. Szabóné Dömény Éva
 184. Szánthó Roland
 185. Szaszkó Piroska
 186. Szent B közép
 187. szolga
 188. Szolgáló
 189. Szücs Bence
 190. Szűcsék1, Szűcsék2
 191. Tádé
 192. Tajti Márton
 193. Takács Péter
 194. Takácsné Steib Ágota
 195. Támogató
 196. Támogató1
 197. Teréz
 198. Tiburciusz
 199. Tóbit
 200. Tornyos Péter
 201. Tömő János
 202. Tömőné Nardai Anita
 203. Új Aratás Iskola közösség
 204. Ujvári Szilvi
 205. Vackor
 206. VAÉ
 207. Vercse Zsuzsanna
 208. Veronika
 209. Vertné Hornyák Erika
 210. Vica
 211. Vidra
 212. Vilmos
 213. Vitál Béla
 214. Zoli016
 215. Zozó
 216. Zubay Tímea
 217. Zsóka
 218. Zsolt
 219. Zsuzsa

A köszönetet pedig nem embertől várjuk, hanem Istentől (vö.: Mt 6,3–4).

Csatlakozás

Az Úrnak szüksége van rád! Csatlakoznál a Fenntartói Klubhoz? Jelezd ezzel az űrlappal és felvesszük veled a kapcsolatot.

 • Jóbel