Szent András Fenntartói Klub

Arm Katalin

Arm Katalin

irodavezető, Budapesten él → bővebben
Feladatai
Irodavezető, alapítvány kuratóriumi elnök, pénzügyek, támogatók…
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, koordináció, animáció, ének
A Szent Andrásban
2005-ben tértem meg és más a következő évben elhívott Isten a szolgálatra. Azóta tagja vagyok az iskolának. 2008-ban hívtak meg a titkárságba és azóta vagyok az Alapítvány vezetője.
Tanúságtétel

Szegény családból származom, ahogyan ezt a nevem is mutatja (németül „arm: szegény). Hasonlóan sok ezer magyar családhoz, nekünk sem volt soha spórolt pénzünk és nyaralni sem jártunk, pedig sokat dolgoztak a szüleim.

Felnőttem, stabil munkahelyem volt, átlagos fizetéssel: kijöttem belőle, sőt életemben először félre is tudtam tenni :). Miután megtértem, és munkatársa lettem az iskolának, azóta minden hónapban automatikusan utaltam egy kisebb összeget az Alapítvány számlájára. Amióta Isten elhívott teljes idejű szolgálónak és én magam is itt dolgozom, ezt nem hagytam abba. Mindig gondolok arra, hogy egy részt Istennek adjak.

Így utólag látva, eddig csupa olyan albérletben laktam, aminek nagyon magas volt a rezsi költsége. Nem tudom, hogyan fizettem ki, de soha nem volt számlatartozásom és még a családomat is támogattam. Isten mindig gondoskodott rólam. Soha nem éheztem és a ruha sem szakadt le rólam. Most újabb költözésen vagyok túl, szám szerint a 15. :).

Azonban nem csak „arm” vagyok, hanem „umarmen” is (német: átölel, felkarol), vagyis Isten felkaroltja.

Kati

Joanovits Róbert

Joanovits Róbert, Obo

titkár → bővebben
Feladatai
Fordítás-tolmácsolás, adminisztráció, kommunikáció, raktár.
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei szolgálat.
A Szent Andrásban
Az első Fülöp kurzusomon tudtam és éreztem: ezt kerestem! Már a kurzusvégi visszajelző lapra ráírtam, hogy én ezt folytatni akarom, rögtön megkerestem az irodát és pár hónapon belül még két kurzuson részt vettem, csatlakoztam a helyi iskolaközösséghez is. Isten megáld, tanít, növel és próbára tesz engem folyamatosan, ebben jó eszköz számára az Iskola és azok a barátaim, akiket itt adott nekem.
Tanúságtétel

Joanovits Róbert vagyok, de barátaim kicsi korom óta Obo becenéven szólítanak. Bár gyerekkoromban jártam pár évet hittanra, nem kifejezetten vallásos közegben nőttem fel. Az Istennel kapcsolatos kérdéseim fiatal felnőttként kezdtek foglalkoztatni, és lényegében azóta sem hagynak nyugodni. Tapasztalatom az, hogy Isten folyamatosan mozgásban akar tartani: vonz. Ami rá vonatkozó kérdésként, vágyként jelenik meg bennem, azok mentén hív növekedni, hogy azokat megválaszolva és betöltve mindig újabb kérdéseket és vágyakat ébresszen bennem. Ez a vonzás hajtott mindig olyan emberek felé, akiken keresztül elért engem Isten. Így segített rátalálnom a Szent András Iskolára, ahova aztán meghívott főállású szolgálónak is. Úgy tűnik, Isten minden képességemre igényt tart és lehetőséget biztosít rá, hogy sokféle feladatban, kihívásban tegyek nap mint nap az ő országáért. Hiszem, hogy ez az Iskola Isten műve, amellyel tervei vannak az ő egyháza számára. Áldottnak hiszem magamat és családomat, hogy ebben részt vehetünk.

Obo

Gyuris Gellért

Gyuris Gellért

igazgató; Era férje, Hanna, Dóra és Blanka édesapja; teológiai bakkalaureátus végzettségű (2003); Szegeden él és dolgozik otthon → bővebben
Feladatai
Igazgató (általános országos vezetés, egység és iránymutatás), munkatársi képzések; vázlatfordítások menedzselése és adaptációk; rendszerezés; honlapok; könyvek, kiadványok és szórólapok tördelése; rendszergazda…
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei sz., koordináció, animáció
A Szent Andrásban
1998-ban hívta el Isten az iskolába, a következő évtől fogva vesz részt a vezetőségben. 2004-ben lett tagja az akkor felállított titkárságnak. Az irodának fennállása óta munkatársa.
Tanúságtétel

Nem szoktam gyakran anyagi dolgokról beszélni, de itt tanúságot teszek arról, hogyan élem meg életemben a tizedet és ez milyen hatással van rám.

Még egyetemista voltam, amikor először hallottam a tizedről tanítást egy kurzuson. Emlékszem, hogy az első tizedem 500 Ft volt az 5000 Ft-os ösztöndíjamból. Talán így könnyebb is volt hozzászokni. Amikor összeházasodtunk, már természetes része volt a tized az életünknek, Erikának is. Emlékszem, mennyire meglepődött az a szolgáló testvér, akinek az esküvőnk után, elutazása előtt kezébe adtuk az esküvői ajándékunk tizedét. Azóta van nálunk Istennek egy kasszája, úgy hívjuk: „Isten pénze”. Minden hónapban ide kerül a jövedelmünk 10%-a. Egyszer felkért bennünket egy másik szolgáló testvér, hogy támogassuk az ő szolgálatát. Azóta havonta fix összeggel támogatjuk őt. A tizedünk többi része a Szent András Alapítvány és a szegedi iskolaközösség/alapítvány között oszlik meg. És van, hogy Istennek egyéb dolgokra is futja belőle. Az Ő pénze.

Nem vagyunk gazdagok, de nincs hitelünk, valójában elvből nem vettünk fel sohasem banki hitelt. Saját tetőtéri lakásban lakunk és van egy autónk. Eddig még mindig volt munkánk. Sohasem éheztünk, pedig voltak szűkös hónapjaink. A fizetésből négyen élünk. Feleségem következetesen bánik a pénzzel, amire nincs szükségünk, azt nem vesszük meg. Egyszerűen élünk, de mindenünk megvan, ami az emberhez méltó élethez kell.

Van, aki ezt úgy értékeli: „könnyű nektek”. Van, aki szerint mi a jó körülményeink miatt tudunk tizedet fizetni… Mi úgy gondoljuk: Nem azért fizetünk tizedet, mert megtehetjük, hanem fordítva: mindig is megadtuk Istennek a tizedet, ő pedig gondoskodik rólunk. És ez nem üzlet Istennel, hanem bizalom, hit, szegénység.

Gellért

Gellért szolgálati blogja

Szent András Iroda

Szent András Iroda

Iroda, előadóterem, raktár, az alapítvány székhelye, a magyarországi Szent András főhadiszállása → bővebben
Paraméterek

Egy kis irodahelyiség, közös előadóterem, kiszolgáló helyiségek és egy raktár a közelben.

Ez Arm Kati és Obo szolgálatának főhadiszállása. A kezdetektől fogva itt van Csiszér Laci asztala is. Itt székel a Szent András Evangelizációs Alapítvány. Itt vannak általában az országos munkatársi képzések és a budapesti kurzusok is.

2006 elején jött létre. Azóta otthont adott Perjési Anita, Szőke Noémi, Laurinyecz Rita, Varga Laci, Tóth Anikó szolgálatának is.

Ez az evangelizációs iskola azért létezik, mert a benne szolgálók megosztják egymással idejüket, ötleteiket, tanításaikat, eszközeiket, tehetségüket, pénzüket… Valóban, van aki azzal szolgál benne, hogy kurzust ír; van, aki kurzuson szolgál: zenével, tanítással, rajzzal, koordinációval, konyházással; van, aki előkészít, szervez, adminisztrál. És van, aki a pénzét (is) adja bele: ezek vagyunk mi, a Fenntartói Klub.

Ha voltál már kurzuson, tudod mekkora érték ez az iskola. Hívunk, segítsd te is a fenntartását, csatlakozz hozzánk, vegyél te is részt az iskola szolgálatában azzal, hogy fenntartója leszel!

Ez az iskola nem fizetett trénerekből áll, a tagjai azért szolgálnak a szabadidejükben, mert Isten szeretete egyenként megérintette és elhívta őket erre. A magyar iskola elkötelezte magát, hogy mindig önkéntesen és ingyenesen fog szolgálni, mert „ingyen kaptátok, ingyen adjátok” (Mt 10,8b) – mondja Jézus. Az egyházban végzett szolgálatukért tehát fizetséget nem kérnek, nem is kapnak. Az iskola önkéntes adományokból áll fenn. Ha már több kurzuson is voltál, akkor beleláthattál, hogy rengeteg anyag, eszköz, rajz, tanulás, szolgálati és képzési óra, csapat, ima és szervezés áll mindegyik mögött.

A magyarországi iskola koordinálására, képzésére és vezetésére áll fenn a Szent András Iroda Budapesten három teljes idejű szolgálóval: Katival, Oboval és Gellérttel. Az irodát és a három teljes idejű szolgálót mi, a Szent András Fenntartói Klub tagjai tartjuk fenn havi, rendszeres adományokból az alapítvány részére: többen közülünk az iskola munkatársai, mások pedig hálás szívű testvérek, akik részt vettünk kurzusokon. Felelősséget, részt vállaltunk az irodáért, belelátunk a költségvetésbe, a problémákba, követjük az eseményeket a hírlevelek segítségével és évente egyszer találkozunk is.

Úgy látjuk, hogy Isten ezt az utat jelölte ki a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola számára, mert

 • az elmúlt 19 évében egy forintnyi egyháztól érkező pénz sincs benne,
 • semmivel sem több állami-civil forint, mint amennyit egy átlagos, kis szervezet elnyerhet,
 • és egyedül a sok-sok hálás szívű, keresztény testvér elkötelezettsége tartja fenn.

Fenntartók

Szent András Fenntartói Klub: a fenntartók

Mi vagyunk a fenntartók. Csatlakozz te is!

 1. Ádám Róbert
 2. Adolf Tamás és Andrea
 3. Tóbit
 4. Ágocs Ferenc
 5. Ági és Balázs
 6. Andorka Péter
 7. Aradi Timea
 8. Arató Péter
 9. Jefte
 10. Margóca
 11. Bartimeus
 12. Bartus Éva
 13. GER
 14. Klaresz
 15. Szolgáló
 16. Euniké
 17. Márk
 18. Kicsisucu
 19. Soma
 20. Cseh Péter Mihály
 21. szolga
 22. Dr. Balykó Barnabásné
 23. még egy támogató
 24. Dr. Hegedűs Györgyi
 25. Dr. Hegyi Gergely
 26. Dr. Kassai Gábor
 27. Lantos Csabi
 28. Dr. Marx Gyuláné Erzsébet
 29. dr. Sárközi Violetta
 30. Takács Péter
 31. Takácsné Steib Ágota
 32. Jobb kéz
 33. Fáncziné B. Erika és Fánczi Gábor
 34. Márti & Csabi - Baktó
 35. Csillag
 36. Fodor Zsuzsanna
 37. Frigy József
 38. gondike01
 39. BB
 40. Veronika
 41. Manasszisz
 42. A&D
 43. Márta
 44. Norbi
 45. Harcsa Ferenc és Kati
 46. P. Hardi Titusz OSB
 47. Háriné Mile Mónika
 48. Hemarika
 49. Kaptam-adom
 50. Herczeg Csongor
 51. Holczinger Gergely
 52. Horváth Péter
 53. Hrotkó Sándor
 54. Orsiborsi
 55. Jakab Kristóf és Zsuzsi
 56. Mózes
 57. jakrena
 58. Jakab fia
 59. Janzsó Gábor
 60. Harcsa Krisztina
 61. Evezős
 62. Joanovits család
 63. Juhász Benedek
 64. Kánnár Antal
 65. Karvas Ágoston
 66. Király Anita
 67. Kirschné Rojik Ágota
 68. A tanítvány
 69. Logosz74
 70. Martos Dóra
 71. Csilla & Csaba
 72. Kovács család
 73. Kovács Rezsőné Éva imacsoportjai
 74. Simeon
 75. Lakner Péter és Rita
 76. Legkisebb
 77. Majoranna
 78. Zozó
 79. Ipoly
 80. mv
 81. Mátyás Krisztina
 82. Andi
 83. Mész Mónika
 84. mr
 85. Mikesy András és Mikesyné Antalovics Jadranka
 86. Mikolás János
 87. Mózsa Veronika Hajnal
 88. Mirjam
 89. Nagy János
 90. Kinga
 91. Vackor
 92. Gábor és Klára
 93. Józsi
 94. Németh Márk
 95. Németh Pál és Pálné
 96. Támogató1
 97. Orbán Katalin
 98. Jaire
 99. Peczéné Finta Ágnes
 100. péjé
 101. PeszlegJoe
 102. Petőházi Attila és Anita
 103. Áldás
 104. Prém Adél
 105. Adni jó
 106. Récsei Norbert
 107. Rági
 108. Tádé
 109. Serbán Attila és Nóra
 110. Őrtüzér
 111. Csaba, aki megtért
 112. Standovár Georgina
 113. Stumpf család
 114. Teréz
 115. Mi
 116. Júlia
 117. Eszter
 118. Szandi
 119. Szeretetegységben Alapítvány
 120. Szőlővessző Közösség
 121. Zoli016
 122. Tornyos Péter
 123. Anonymus
 124. Új Aratás Iskola közösség
 125. Agyagcserép
 126. Jednus
 127. Vidra
 128. Vertné Hornyák Erika
 129. VAÉ
 130. Marietta
 131. Zalaegerszegi iskolaközösség
 132. Gianna
 133. Zubay Tímea
 134. Szabó Györgyné
 135. Gidró Péterné
 136. Farkas Szilárd
 137. Magyar Bence
 138. Martos Dóra Ágnes
 139. Csordás Bálint
 140. DAVID

A köszönetet pedig nem embertől várjuk, hanem Istentől (vö.: Mt 6,3–4).

Csatlakozás

Az Úrnak szüksége van rád! Csatlakoznál a Fenntartói Klubhoz? Jelezd ezzel az űrlappal és felvesszük veled a kapcsolatot.

 • bubu

Hozzászólások

ÉN TÁMOGATAM EGY DARABIG!

KEDVES TESTVÉREK!SZEMÉLYESEN ADTAM ÁTT A PÉNZT!SAJNOS ELSŐ PÉNTEK FORGALMAS HELYRŐL RITKA HELYRE ÁTT MENT SZEGEDEN IDE CSAK AUTÓVAL JÁROKNAK JÓ AMIKÓR VÉGE VAN!NEM TUDOM MÁRIA RÁDIÓNAK MIÉRT ÉRI MEG A SÁRGACSEK HA SZEGEDEN NINCSENEK EZÉRT EGYETT SE TÖLTÖTEM KI!NEM TUDOM MIÉRT NEM JÓ TÁMÓGATNI SÁRGACSEKKEL NEKEM PEDIG EZ LENNE A JÓ!MÁS LEHETŐSÉG NINCSEN!LACI SZEGEDRŐL