Szent András Fenntartói Klub

Joanovits Róbert

Joanovits Róbert, Obo

igazgató → bővebben
Feladatai
Fordítás-tolmácsolás, adminisztráció, kommunikáció, raktár.
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei szolgálat.
A Szent Andrásban
Az első Fülöp kurzusomon tudtam és éreztem: ezt kerestem! Már a kurzusvégi visszajelző lapra ráírtam, hogy én ezt folytatni akarom, rögtön megkerestem az irodát és pár hónapon belül még két kurzuson részt vettem, csatlakoztam a helyi iskolaközösséghez is. Isten megáld, tanít, növel és próbára tesz engem folyamatosan, ebben jó eszköz számára az Iskola és azok a barátaim, akiket itt adott nekem.
Tanúságtétel

Joanovits Róbert vagyok, de barátaim kicsi korom óta Obo becenéven szólítanak. Bár gyerekkoromban jártam pár évet hittanra, nem kifejezetten vallásos közegben nőttem fel. Az Istennel kapcsolatos kérdéseim fiatal felnőttként kezdtek foglalkoztatni, és lényegében azóta sem hagynak nyugodni. Tapasztalatom az, hogy Isten folyamatosan mozgásban akar tartani: vonz. Ami rá vonatkozó kérdésként, vágyként jelenik meg bennem, azok mentén hív növekedni, hogy azokat megválaszolva és betöltve mindig újabb kérdéseket és vágyakat ébresszen bennem. Ez a vonzás hajtott mindig olyan emberek felé, akiken keresztül elért engem Isten. Így segített rátalálnom a Szent András Iskolára, ahova aztán meghívott főállású szolgálónak is. Úgy tűnik, Isten minden képességemre igényt tart és lehetőséget biztosít rá, hogy sokféle feladatban, kihívásban tegyek nap mint nap az ő országáért. Hiszem, hogy ez az Iskola Isten műve, amellyel tervei vannak az ő egyháza számára. Áldottnak hiszem magamat és családomat, hogy ebben részt vehetünk.

Obo

Gállné Busai Barbara

Gállné Busai Barbara

irodavezető → bővebben
Feladatai
Adminisztráció, pénzügyek, szervezés, kommunikáció, Fenntartói Klub, rendszerezés
Szolgálatai
Szolgálatként tekintek az irodai munkámra. A kurzusokon voltam már konyhás, eszközös és tanító.
A Szent Andrásban
Kunszentmártonban ismerkedtem meg az Iskolával egy Fülöp kurzuson. Nagyon megragadott a hétvége interaktivitása, a szabadság, amit megéltem, és Isten közelsége. Újból át akartam ezt élni és rögtön jelentkeztem a következő kurzusra, ami a 7 fiatal volt Pepe vezetésével. Ezután nem sokkal csatlakoztam az egyik iskolaközösséghez és hamarosan elkezdtem szolgálni is. Majd hosszabb kihagyás után néhány éve kerültem újra közel az Iskolához, amiért nagyon hálás vagyok Istennek.
Tanúságtétel

Már kamasz korom óta ábrándoztam arról, hogy feleség legyek. Hosszú ideig kerestem a társamat, de sokáig nem találtam meg. Isten ezt a vágyamat használta fel arra, hogy bevonjon egy szolgálatba, amit AjándékSzervezőknek neveztünk el a barátaimmal. 2011-től párkereső fiataloknak szerveztünk imaesteket, kirándulásokat, filmklubot. Imacsoportokat indítottunk 8-10 fővel, akik rendszeresen találkoztak és imádkoztak egymásért. Jó volt tapasztalni, hogy az imacsoportokban nem csak a párkeresés volt a téma, hanem pl. a munkahely, szülőkkel való kapcsolat, de akár a divat is.

Az egyik alkalommal stylist-ot is hívtunk az imacsoportunkba. De az igazi megtartó erő az az imaháló volt, ami már a kezdetektől kialakult: minden nap imádkozott valaki a többi csoporttagért, így biztosak voltunk benne, hogy minden nap hordoz valaki bennünket.

Isten nagyon megáldotta a szolgálatot, az évek során egyre többen találtak társra, ma már több, mint 100(!) házasságkötésnek örvendezhetünk! Van olyan család is, ahol már 3 gyermek van!!

És Isten kegyelméből engem is megtalált a társam ;)

Barbi

Gyuris Gellért

Gyuris Gellért

Era férje, Hanna, Dóra, Blanka és Lehel édesapja; teológiai bakkalaureátus végzettségű (2003); Szegeden él és dolgozik otthon → bővebben
Feladatai
Vázlatfordítások menedzselése és adaptációk; rendszerezés; honlapok; könyvek, kiadványok és szórólapok tördelése; rendszergazda…
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei sz., koordináció, animáció
A Szent Andrásban
1998-ban hívta el Isten az iskolába, a következő évtől fogva vesz részt a vezetőségben. 2004-ben lett tagja az akkor felállított titkárságnak. Az irodának fennállása óta munkatársa.
Tanúságtétel

Nem szoktam gyakran anyagi dolgokról beszélni, de itt tanúságot teszek arról, hogyan élem meg életemben a tizedet és ez milyen hatással van rám.

Még egyetemista voltam, amikor először hallottam a tizedről tanítást egy kurzuson. Emlékszem, hogy az első tizedem 500 Ft volt az 5000 Ft-os ösztöndíjamból. Talán így könnyebb is volt hozzászokni. Amikor összeházasodtunk, már természetes része volt a tized az életünknek, Erikának is. Emlékszem, mennyire meglepődött az a szolgáló testvér, akinek az esküvőnk után, elutazása előtt kezébe adtuk az esküvői ajándékunk tizedét. Azóta van nálunk Istennek egy kasszája, úgy hívjuk: „Isten pénze”. Minden hónapban ide kerül a jövedelmünk 10%-a. Egyszer felkért bennünket egy másik szolgáló testvér, hogy támogassuk az ő szolgálatát. Azóta havonta fix összeggel támogatjuk őt. A tizedünk többi része a Szent András Alapítvány és a szegedi iskolaközösség/alapítvány között oszlik meg. És van, hogy Istennek egyéb dolgokra is futja belőle. Az Ő pénze.

Nem vagyunk gazdagok, de nincs hitelünk, valójában elvből nem vettünk fel sohasem banki hitelt. Saját tetőtéri lakásban lakunk és van egy autónk. Eddig még mindig volt munkánk. Sohasem éheztünk, pedig voltak szűkös hónapjaink. A fizetésből négyen élünk. Feleségem következetesen bánik a pénzzel, amire nincs szükségünk, azt nem vesszük meg. Egyszerűen élünk, de mindenünk megvan, ami az emberhez méltó élethez kell.

Van, aki ezt úgy értékeli: „könnyű nektek”. Van, aki szerint mi a jó körülményeink miatt tudunk tizedet fizetni… Mi úgy gondoljuk: Nem azért fizetünk tizedet, mert megtehetjük, hanem fordítva: mindig is megadtuk Istennek a tizedet, ő pedig gondoskodik rólunk. És ez nem üzlet Istennel, hanem bizalom, hit, szegénység.

Gellért

Gellért szolgálati blogja

Szent András Iroda

Szent András Iroda

Iroda, előadóterem, raktár, az alapítvány székhelye, a magyarországi Szent András főhadiszállása → bővebben
Paraméterek

Egy kis irodahelyiség, közös előadóterem, kiszolgáló helyiségek és egy raktár a közelben.

Ez Barbi és Obo szolgálatának főhadiszállása. A kezdetektől fogva itt van Csiszér Laci asztala is. Itt székel a Szent András Evangelizációs Alapítvány. Itt vannak általában az országos munkatársi képzések és a budapesti kurzusok is.

2006 elején jött létre. Azóta otthont adott Perjési Anita, Szőke Noémi, Laurinyecz Rita, Varga Laci, Tóth Anikó és Arm Kati szolgálatának is.

Ez az evangelizációs iskola azért létezik, mert a benne szolgálók megosztják egymással idejüket, ötleteiket, tanításaikat, eszközeiket, tehetségüket, pénzüket… Valóban, van aki azzal szolgál benne, hogy kurzust ír; van, aki kurzuson szolgál: zenével, tanítással, rajzzal, koordinációval, konyházással; van, aki előkészít, szervez, adminisztrál. És van, aki a pénzét (is) adja bele: ezek vagyunk mi, a Fenntartói Klub.

Ha voltál már kurzuson, tudod mekkora érték ez az iskola. Hívunk, segítsd te is a fenntartását, csatlakozz hozzánk, vegyél te is részt az iskola szolgálatában azzal, hogy fenntartója leszel!

Ez az iskola nem fizetett trénerekből áll, a tagjai azért szolgálnak a szabadidejükben, mert Isten szeretete egyenként megérintette és elhívta őket erre. A magyar iskola elkötelezte magát, hogy mindig önkéntesen és ingyenesen fog szolgálni, mert „ingyen kaptátok, ingyen adjátok” (Mt 10,8b) – mondja Jézus. Az egyházban végzett szolgálatukért tehát fizetséget nem kérnek, nem is kapnak. Az iskola önkéntes adományokból áll fenn. Ha már több kurzuson is voltál, akkor beleláthattál, hogy rengeteg anyag, eszköz, rajz, tanulás, szolgálati és képzési óra, csapat, ima és szervezés áll mindegyik mögött.

A magyarországi iskola koordinálására, képzésére és vezetésére áll fenn a Szent András Iroda Budapesten három teljes idejű szolgálóval: Barbival, Oboval és Gellérttel. Az irodát és a három teljes idejű szolgálót mi, a Szent András Fenntartói Klub tagjai tartjuk fenn havi, rendszeres adományokból az alapítvány részére: többen közülünk az iskola munkatársai, mások pedig hálás szívű testvérek, akik részt vettünk kurzusokon. Felelősséget, részt vállaltunk az irodáért, belelátunk a költségvetésbe, a problémákba, követjük az eseményeket a hírlevelek segítségével és évente egyszer találkozunk is.

Úgy látjuk, hogy Isten ezt az utat jelölte ki a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola számára, mert

 • az elmúlt 19 évében egy forintnyi egyháztól érkező pénz sincs benne,
 • semmivel sem több állami-civil forint, mint amennyit egy átlagos, kis szervezet elnyerhet,
 • és egyedül a sok-sok hálás szívű, keresztény testvér elkötelezettsége tartja fenn.

Fenntartók

Szent András Fenntartói Klub: a fenntartók

Mi vagyunk a fenntartók. Csatlakozz te is!

 1. -
 2. --
 3. ---
 4. A tanítvány
 5. Ádám Csaba és Krisztina
 6. Ádám Róbert
 7. Ádókné Monda Éva
 8. Adolf Tamás és Andrea
 9. Ágocs Ferenc
 10. Ancsa
 11. Andi
 12. Andorka Péter
 13. Andráska
 14. Anonymus
 15. Aradi Timea
 16. Arató Péter
 17. Árki Kornél
 18. Babi
 19. Balage
 20. Balassa György
 21. Bártol Réka
 22. Bátor Koppány
 23. BB
 24. Brassai Orsolya
 25. Brenner Sarolta
 26. búzakalász
 27. Cicamicc
 28. Czita Viktória
 29. Csaba
 30. Cseh Péter Mihály
 31. Csilla & Csaba
 32. Csillag
 33. Dorottya
 34. Dr. Balykó Barnabásné
 35. Dr. Bódy Zsuzsanna Mária
 36. Dr. Hegedűs Györgyi
 37. Dr. Hegyi Gergely
 38. Dr. Kassai Gábor
 39. Dr. Marx Gyuláné Erzsébet
 40. dr. Sárközi Violetta
 41. Era
 42. Euniké
 43. Evezős
 44. Fáncziné B. Erika és Fánczi Gábor
 45. Farkas Szilárd
 46. Frigó Katalin
 47. Frigy József
 48. Gábor és Klára
 49. Gábriel Zoltán
 50. GER
 51. Geri
 52. Gidró Péterné
 53. Gólya Zoltán
 54. gondike01
 55. Grunda Ágnes
 56. Gyöngyi
 57. Hajas László
 58. Hajnal
 59. Háriné Mile Mónika
 60. Herczeg Csongor
 61. Horváth Péter
 62. Imi
 63. inda
 64. Ipoly
 65. Jaire
 66. Jakab fia
 67. Jakab Kristóf és Zsuzsi
 68. jakrena
 69. Janzsó Gábor
 70. Jednus
 71. Jefte
 72. Joanovits család
 73. Jobb kéz
 74. Juhász Benedek
 75. Juhász Dániel
 76. Júlia
 77. K. Eszti
 78. K.Kriszta
 79. Kánnár Antal
 80. Kaptam-adom
 81. Karvas Ágoston
 82. Kati
 83. Keceli Emmauszi tanítványok iskolaközösség
 84. Király Anita
 85. Klaresz
 86. Kovács család
 87. Kovács Rezsőné Éva imacsoportjai
 88. Lakner Péter és Rita
 89. Lantos Csabi
 90. Lázi és Annamari
 91. Legkisebb
 92. Licike
 93. Logosz74
 94. Majoranna
 95. Makai Katalin
 96. Manasszisz
 97. Marcsi
 98. Margóca
 99. Márta
 100. Márti & Csabi - Baktó
 101. Martos Dóra
 102. Martos Dóra Ágnes
 103. Mátyás Krisztina
 104. még egy támogató
 105. Mészáros Istvánné
 106. Mészáros-Fazekas Éva
 107. Mi
 108. Mikesy András és Mikesyné Antalovics Jadranka
 109. Mikolás János
 110. Mirjam
 111. Mirtill
 112. Moór István
 113. Mózes
 114. Mózsa Csaba
 115. Mózsa Veronika Hajnal
 116. Mustármag
 117. mv
 118. Németh Márk
 119. Németh Pál és Pálné
 120. név nélkül
 121. Nikodémus
 122. Norbi
 123. o
 124. O:)
 125. Ónódi István
 126. Orbán Katalin
 127. Orsiborsi
 128. Ördög Tibor
 129. Ördögné Olajos Edit
 130. P. Hardi Titusz OSB
 131. Pászner Gellért
 132. Peczéné Finta Ágnes
 133. péjé
 134. PeszlegJoe
 135. Petőházi Attila és Anita
 136. Pilisi Józsefné
 137. Pintér család
 138. Prém Adél
 139. Rebeka
 140. Rita
 141. rSzabi
 142. Sas
 143. Schaádt Péter
 144. Sebő Ferencné
 145. Sepsei Eduárd
 146. Serbán Attila és Nóra
 147. Siegel Amarilla
 148. Simeon
 149. Sinkovics Anita
 150. Siroki Péter
 151. Soma
 152. Stumpf család
 153. Szabó Györgyné
 154. Szabóné Dömény Éva
 155. Szaszkó Piroska
 156. Szent B közép
 157. szolga
 158. Szolgáló
 159. Szücs Bence
 160. Szűcsék1, Szűcsék2
 161. Tádé
 162. Tajti Márton
 163. Takács Péter
 164. Takácsné Steib Ágota
 165. Támogató
 166. Támogató1
 167. Teréz
 168. Tiburciusz
 169. Tóbit
 170. Tornyos Péter
 171. Tömőné Nardai Anita
 172. Új Aratás Iskola közösség
 173. Ujvári Szilvi
 174. Vackor
 175. VAÉ
 176. Vercse Zsuzsanna
 177. Veronika
 178. Vertné Hornyák Erika
 179. Veszelyiné Benedek Nikoletta
 180. Vica
 181. Vidra
 182. Vilmos
 183. Vitál Béla
 184. Zoli016
 185. Zozó
 186. Zubay Tímea
 187. Zsóka
 188. Zsuzsa

A köszönetet pedig nem embertől várjuk, hanem Istentől (vö.: Mt 6,3–4).

Csatlakozás

Az Úrnak szüksége van rád! Csatlakoznál a Fenntartói Klubhoz? Jelezd ezzel az űrlappal és felvesszük veled a kapcsolatot.

 • Jóbel

Hozzászólások

ÉN TÁMOGATAM EGY DARABIG!

KEDVES TESTVÉREK!SZEMÉLYESEN ADTAM ÁTT A PÉNZT!SAJNOS ELSŐ PÉNTEK FORGALMAS HELYRŐL RITKA HELYRE ÁTT MENT SZEGEDEN IDE CSAK AUTÓVAL JÁROKNAK JÓ AMIKÓR VÉGE VAN!NEM TUDOM MÁRIA RÁDIÓNAK MIÉRT ÉRI MEG A SÁRGACSEK HA SZEGEDEN NINCSENEK EZÉRT EGYETT SE TÖLTÖTEM KI!NEM TUDOM MIÉRT NEM JÓ TÁMÓGATNI SÁRGACSEKKEL NEKEM PEDIG EZ LENNE A JÓ!MÁS LEHETŐSÉG NINCSEN!LACI SZEGEDRŐL