Érdekel

Kedves Testvérünk! Örülünk, ha Téged is szolgálhatunk. Válaszd ki mi érdekel téged:

„Érdekelnek a kurzusok, szeretnék egy kurzuson részt venni”

Örömmel látunk a kurzusainkon!

Néhány tanács és tudnivaló:

  1. A kurzusajánlóban tekintheted át a szervezés alatt álló kurzusokat. Az iskola által meghirdetett kurzusokra bárki jelentkezhet (a meghívásos kurzusok sok esetben zártkörűek). Egy tanács: ne egyedül gyere, hozz a közösségedből még valakit!
  2. Válaszd ki a neked megfelelő kurzust! Ha még nem ismered az iskola képzési rendszerét, akkor röviden tekintsd át! Az iskola kurzusai ugyanis egy összefüggő képzési programot alkotnak, amely egyben egy ajánlott ütemterv is. Bár a kurzusok önállóan is jók, a legtöbbet egymáshoz kapcsolódva érnek. A 4 alapkurzus indítja a szinteket, melyeket elengedhetetlenül fontosnak tartunk a továbblépéshez. Ugyanakkor tekintettel arra, hogy Jézusnak számos tanúja, tanítványa van, akik nem iskolánk szolgálatán nőttek fel, kötelezően elvégzendő kurzust vagy szigorú sorrendet nem határozunk meg.
  3. Jelentkezz a jelentkezési oldalon megadott módok egyike szerint!
  4. A jelentkezéseket elbíráljuk és a jelentkezések elfogadásáról értesítünk (e-mailen, ennek hiányában telefonon). A kurzusokat akkor tartjuk meg, ha van rá elég jelentkező; ez a jelentkezési határidő lejárta körül derül ki. Ha jelentkeztél, de – pl. betegség miatt – mégsem tudsz jönni, jelezd minél előbb a koordinátornak.

Ajánlott anyagok:

„Érdekel az iskola, szeretném meghívni hozzánk”

Az iskola nyitott arra – sőt, erre termett –, hogy elmenjen mindenhová, ahol egy közösség evangelizátorokat szeretne magának. Várjuk azon plébániák, közösségek, munkaközösségek megkeresését, akikben van buzgóság az evangelizációra, de nem tudják hogyan induljanak, vagy hogy váljanak alkalmassá az evangelizátori szolgálatra. Megyünk és felneveljük az evangelizátorokat.

  1. Először is ismerjük meg egymást: Mi szeretnénk megismerni a közösséget, hogy lássuk hol áll most, honnan indulunk. Ti is ismerjétek meg az iskolát, a küldetését, képzési programját… Ha ismerjük a lehetőségeket, akkor egy hosszú távú együttműködési megállapodást kötve elindulhatunk az úton, hogy legyenek evangelizátorok nálatok.
  2. Lépj kapcsolatba a hozzád legközelebb álló egyházmegyei iskolaközösség vezetőjével vagy az országos titkársággal. Érdemes időben felvenni a kapcsolatot, hogy az első kurzusig legyen idő megismerni egymást és a kurzust is előkészíteni.

Ajánlott anyagok:

„Érdekel az iskola, szeretnék csatlakozni”

Az iskola nem gyűjti be mindazokat, akiket evangelizál vagy kiképez. Nem szükséges az iskola tagjának lenni ahhoz, hogy tanút, tanítványt, evangelizátort és – ha Isten kívánja – apostolt neveljünk valakiből. Ha csak részt akarsz venni a kurzusokon, ne csatlakozz az iskolához! Az iskola többről szól.

Az iskola tagjai közé azokat várjuk, akik azt is személyes küldetésül kapták az evangelizáció mellett, hogy evangelizátorokat képezzenek az Egyháznak, vagy hogy ebben a képzési szolgálatban részt vegyenek. A kurzusokon az iskola tagjai szolgálnak. Az iskola tagjai lehetnek mindazok, akik egyetértenek a küldetésben és célban és átveszik a módszertant ill. a programot. A Szent András Evangelizációs Iskolák azonosak az identitásban, vízióban, módszertanban és a képzési programban.

Az iskola egyházjogilag krisztushívők nemzetközi magántárulása. Az iskolának éves megújítású elköteleződéssel lehet a tagjává válni. A próbaidő arra való, hogy az iskola tevékenységét alaposan megismerje a jelentkező, ezután lehet elkötelezett taggá válni. Az iskolához való csatlakozás azt jelenti, hogy egy iskolaközösséghez csatlakozol. Ha egy meghívó közösség szeretne saját iskolaközösséget létrehozni, akkor vállaljuk ennek a felnevelését.

Ha szeretnél tagja lenni az iskolának, előbb gyere el kurzusokra, ismered meg azokat, légy tanú, tanítvány és evangelizátor. Az iskolába olyanokat várunk, akik egy evangelizáló közösségnek a tagjai. Ha ilyen vagy és szeretnél velünk együtt evangelizátorokat nevelni, lépj kapcsolatba a saját egyházmegyéd egyházmegyei iskolaközösség vezetőjével.

Ajánlott anyagok:

Egyik sem?

  • Jóbel

Hozzászólások

Kérés

Kérlek Benneteket Testvéreim, ha tudtok segítsetek! Szükségem lenne hívő katolikus -talán- pszichiáterre, aki a burnout sindroma leküzdésében tudna segíteni! "Életbevágó"! Nagyon köszönöm! Üdv. Vérné Judit

Válasz a segítségre.

Kedves Judit! Hát egy pszichológus-keresztény-nevet és telefont küldök. Azt nem tudom az említett esetben szakember-e de szerintem többet tud segíteni, mint mi. Próbáld meg. Kovács Bernadett +36208232035 Isten áldjon Anikó

Válasz

Kedves Judit! Köszönöm a reagálásod.Bocsánat, hogy kicsit késve válaszoltam de sajnos nem néztem meg ezt a linkünk. Azt kérem Tőled, hogy jelezz vissza, hogy tudott-e segíteni ez a hölgy vagy keressünk tovább? Itt van néhány ember aki tud ilyenekben segíteni. Isten áldjon Anikó

válasz

Drága Anikó! A késés miatt ne aggódj! Természetes, hogy válaszolni ill. jelezni fogok, ha beszéltem a hölggyel.Az eddigi fáradozásod is köszönöm, ha nem jön össze Kovács Bernadettel,ujra kérni fogom a segítségeteket! Isten áldjon! Judit

siker

Kedves Anikó! Sikerült beszélnem Kovács Bernadettel, sőt időpontot is kaptam Tőle! Köszönöm a segítő közbenjárásod! Testvéri szeretettel üdvözöllek: Vérné Judit

Válasz

Szia Kedves Judit! Nagyon örülök, hogy sikerült eddig eljutnod a Bernadettnél!! Remélem a folytatás is hasonló sikerrel jár, amiben Jézus is aktívan segít. Imádkozom érted!!! Anikó