Blogok

Új énekfüzet felé

Ismét sikerült egy mérföldkövet elérni az új énekfüzet felé vezető úton: Befogadták az OpenLyrics szabványba mindazokat a javításokat, amelyeket Andorka Petivel az akkordok témakörében javasolt én pedig implementáltam. Készítettem egy nagyon pöpec konvertert is, ami 0.8-ról konvertál a 0.9-es szabványba, itt elsősorban az akkordok automatikus konverziója volt a nagy feladat. Tud konvertálni a régi szintaxis szerint (szöveg előtt az akkord) és az újra is (szövegen az akkord). Ez sokat fog majd segíteni a meglévő állományok konvertálásába, de nem csak nekünk.

Különleges kurzus, különleges szórólap

Obo fejében megérett az idei különleges János kurzus ötlete, úgyhogy a héten meg is hirdettem a kurzust. A különleges kurzusnak nem szokványos meghívó dukált. Így néz ez ki összehajtva. Nemrég rátaláltam egy nagyon jó kis online nyomdai kilövést készítő szolgáltatásra, azzal raktam össze a különféle verziókat: imposeonline.com.

Három éves tartozás

Ismét egy régi adósságomat törlesztem: elkezdtem a pannonhalmi 2017-es szeminárium videó- és hanganyagát megvágni. Ez is egy mumus volt, aminek nem mertem hozzáállni. Eddig. Két kamerával készült és külön lett rögzítve az eredeti és a hat tolmácssáv. Végül Flowblade-del sikerült a vágást összeállítani. A két kamera képével tudok játszani, a hanggal pedig úgy hogy Pepe mindig bal oldalon szól, a tolmács pedig a jobb sávban. Megtaláltam az eszközt arra is, hogy a hat hangsávot egy videoállományba csomagoljam, ahol lehet váltani a különböző nyelvű hangsávok között. A technika és a módszer összeállt, egy tanítás már készen van. Már csak néhány türelmes nap és kész lesz az egész.

Projektek kidolgozása

Szóval most koldulunk, ezt készítettük elő, ezért rajzoltam februárban sokat. Reméljük, hogy fenn tud maradni az iroda három fővel.

Egy másik álmon dolgozunk most gőzerővel, a 2+1 éves ifi képzés kidolgozásán. Összeállt a terv, az alapcsapat, megfogalmaztuk pályázatként, most próbálunk rá pénzt szerezni. Ehhez rajzoltam emblémát, elkészítettem hozzá a marketinges anyagot. Hamarosan kiderül mi lesz belőle.

Ez a rajzocska is ehhez készült:

Oldalak