Blogok

Projektek kidolgozása

Szóval most koldulunk, ezt készítettük elő, ezért rajzoltam februárban sokat. Reméljük, hogy fenn tud maradni az iroda három fővel.

Egy másik álmon dolgozunk most gőzerővel, a 2+1 éves ifi képzés kidolgozásán. Összeállt a terv, az alapcsapat, megfogalmaztuk pályázatként, most próbálunk rá pénzt szerezni. Ehhez rajzoltam emblémát, elkészítettem hozzá a marketinges anyagot. Hamarosan kiderül mi lesz belőle.

Ez a rajzocska is ehhez készült:

Emmausz vázlat

A január tanácsülés hetében a tanácsüléssel foglalkoztunk Barbival és Oboval. Kihívás volt egy online tanácsülést hatékonyan levezetni. Nem jó így, de a körülményekhez képest egész jól sikerült.

A tanácsülést követő héten foglalkoztam a jegyzőkönyvvel egy kicsit, de az gyorsan megvolt, hála Tóth Attilának köszönhetően. A nagy feladat az Emmausz kurzus vázlata volt, amit hétfőn kaptam meg Majoros Ildikótól. Nagy-nagy hála neki, hogy elkészítette a fordítást. A múlt héten tehát lektoráltam a fordítást a memoQ-ban – ezért meg a Kilgray-nek köszönet. Tegnap a plakátok fordításával bíbelődtem, de szerencsére egész jól sikerült a CorelDraw-ból SVG-be konvertálás és nem kellett vele sokat vesződnöm. A következő feladat, hogy összeszerkesszem a memoQ által adott konvertált magyar vázlatot. Szóval, ma holnap, ha jól haladok meglesz az új Emmausz vázlat magyarul.

  • Jóbel

Vége a sabbat év 1.0-nak

Az év elején elsősorban is hálás vagyok az elmúlt sabbat év miatt: dolgoztam irodai munkát, de nem szolgáltam kurzuson. Az elején még úgy tűnt, hogy nagyon ki fogok lógni a sorból, de végül egyáltalán nem, sőt talán mindenkinek sabbat éve lett. Szóval hálás vagyok, mert 14 év után nem kellett egyik csatából rögtön a másikba menni. Volt idő átélni újra a jelentős dolgokat, ünnepelni a sikereket, elgyászolni a kudarcokat, elhatározásokat tenni, hogy miben kell változzak. Megpihentem. Ültem az Úr lábainál. Hallgattam. Éleztem a fejszémet. Megbékéltem. Közbenjártam: az Úr lé vittem a befejezetlen ügyeket, régi barátokat. Ebben az évben nem foglalkoztam a jövővel, mégis tettre készen állok ez év elején. Úgy érzem, ezek az ajándékai az én hivatalos sabbat évemnek.

Az év végén rászántam magam egy lézeres látásjavító műtétnek. Három hétig nem is dolgoztam semmi, mivel nem tudtam olvasni, nem tettem semmi „hasznosat”. Ilyen sem volt még egész életemben.

Iroda bezárt

Aki esetleg nem tudja: Az irodát újra bezártuk a magunk részéről, újra otthondolgozás köszöntött be, noha ez rám nézve nem jelent nagy különbséget.

A napokban befejeztem az alapítványi weboldalt, tegnap frissítettem ki. Immár ez is Drupal 8-on fut. Ezzel egy nagy sorozatnak végéhez értem. Most már viszonylag gyakorlottan tudom üzemeltetni a Drupal 8-as oldal.

És sajnos most már van kiért imádkozni, aki kórházban van az iskola tagjai vagy barátai közül.

  • Jóbel

Szeptember

A szeptember is eltelt, már október van.

A szeptember öröme Obo visszatérésére volt. Újra van benne élet, tettvágy, vízió, lendület. Öröm volt ezt látni, pláne felismerni a részletekben az Úr kézjegyét. A szeptember ennek megfelelően előkészítéssel, megbeszélésekkel, tervezéssel és különleges tanácsüléssel telt. Még nincs kiforrva mi lesz, de most már tudom, hogy lesz valami új. Szóval a jövőkép folyamatban van.

A kurzusok tekintetében az én dolgom volt a hirdetés és végül nálam landoltak a lemondások is. Ez nem volt öröm, de teljesen érthető. Teljesen megértem, hogy ilyen helyzetben nem nagyon mernek mozdulni az testvérek. Szóval ennek a munkámnak nem volt sok gyümölcse.

Egyébként úgy látom, hogy a következő fél évben nem is nagyon lesznek kurzusok. Legfeljebb, a kis, zárt közösségben lévő kurzusoknak van esélyük, országosoknak nem nagyon. Fél éve „üzemeltető” feladatkörben vagyok a titkárságon, de úgy tűnik, nem sok minden van, ami üzemel.

  • Jóbel

Összetartozunk, mi tanítványok

A napokban azzal foglalatoskodom, hogy az őszi kurzusokat meg tudjuk hirdetni és elindulhassanak a szervezés. Két kurzusról kiderült, hogy nem lesz. Az Új élet és az Emmauszt tudtam eddig meghirdetni. Az Apolló előkészületben, hamarosan megjelenik. Az Ászáfról még semmi hír.

Szegeden szervezzük a 7/24-es szentségimádást, Sabbat éves program.

Újra szeptember

Bár még naptárilag nincs szeptember, elkezdőik az őszi évad

Azt majd az Úr Jézus eldönti, hogy mi a jó, ha kurzusokat tartunk vagy ha nem. Mi készülünk és remélünk. Kezdem az őszi kurzusok hirdetését a héten.

A nyáron a honlapok után az arculati anyagokkal foglalkoztam sokat. Mutatok pl. egy mappatervet. Remélem egyszer lesz pénz is elkészíteni. Most már biztosan nem akadály, hogy nincs ilyen tervünk.

Augusztusban önszorgalmi projektben dolgoztam az Énekfüzet következő kiadásának technikai alapjain. Ebből is mutatok egy PDF technológia előzetest csatolva.

Oldalak