Pál kurzus és plébániamisszió Szegeden

Frissítés: 

Új! Figyelem, a kurzuson lesz gyerekvigyázás! Keresd a koordinátort a részletekért, ha gyereket is szeretnél hozni.
7 nap evangelizáció Jézus csapatában

A Szent András Evangelizációs Iskola küldetése, hogy evangelizátorokat formáljon az Egyháznak a harmadik évezred evangelizációjához. Ezt leginkább a Pál kurzussal valósítja meg.

Ez a kurzus a tarzusi Szent Pálról van nevezve. Ő fogalmazta meg a görög világnak a héber Jézus evangéliumát. Ma, kétezer évvel utánuk, újra olyan evangéliumhirdetőkre van szükség, akik ugyanazt az örömhírt, melyet Jézus hirdetett, képesek csorbítatlanul hirdetni a mai, hit nélküli vallásos és a pogány világnak is, és ezek szubkultúráinak. Mintánk a hitre térésben, az evangélium tartalmában, a hit érthető újrafogalmazásában, kreativitásban, az evangelizáció módjában és fáradalmaiban az a Pál, aki a legjobb volt mindezekben.

Ahol Jézus, ott Isten Országa.
Hol jelen van Isten Országa,
ott az evangéliumnak híre megy.

A mai korban újra csak tanúk lehetnek evangelizátorok. Akik tanítanak Jézusról, de személyesen nem ismerik, azoknak a világ nem hisz. Ismered személyesen Jézust és jóba vagy vele? Tőle tanulsz élni? Ha igen, akkor a legtermészetesebb, hogy evangelizátor légy.

Az apostolok Jézust hirdették, mert az volt a tapasztalatuk, hogy ahol Jézus jelen van, ott van körülötte Isten Országa. Ha tanítványa vagy Jézusnak, ott van körülötted Isten Országa. Nincs annál fontosabb és természetesebb, hogy másokat is bevonj ebbe az üdvösségbe.

Ha Isten Országa köztünk van,
az evangélium nem propaganda,
hanem valóság jelekkel, melyeknek hisznek.

A KURZUSRÓL

A Pál kurzuson megtanulod mit és hogyan szólj, amikor hirdetni kell az örömhírt.

Megtanulni evangelizálni iskolapadban nem lehet. Ezért a Pál kurzus minden napján missziós gyakorlatunk lesz: a templomban és a plébánián. A kurzusra – ahogy az evangelizátorok életére – nem a kényelem, hanem a fáradozás jellemző. Izgulsz, esetleg félsz ettől? Ne félj, a bátorság nem belőled jön, hanem ez Isten speciális ajándéka az evangelizátorok számára!

„Misszióba megyek.
Ki jön velem?”
Jézus

EVANGELIZÁTOROK

Akkor kb. 72-en voltak (a férfiak). Jézus előtt jártak, hogy bejelentsék: Isten Országa hamarosan ideérkezik erre a helyre, amikor Jézus megjelenik.

Ki ma az evangélium hirdetője? Kit nevezünk evangelizátornak? Azt, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot: magát Jézust, hogy találkozzanak vele és képes megtérésre vezeti őket.

Fut az Igével
„Ez a kurzus megváltoztat.”
(szállóige)

Letölthető szórólap: 

Kurzusigazgató: 

Gyuris Gellért

Koordinátor: 

Király Orsolya

Team további tagjai: 

Csiszér László, Arm Katalin, Farkas Zsoltné Nagy Mariann

Kezdés: 

2011. augusztus 6., szombat 16.00 –

Befejezés: 

2011. augusztus 14., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

A Szeged-Tarjánvárosi Római Katolikus plébánia közösségi háza:

Apor Vilmos Közösségi Ház
6723 Szeged, Iglói utca 1.

Szállás: 

Szállás a távolról érkezők számára a plébánia híveinél, családoknál lesz. Jelentkezés elbírálásakor értesítünk, hogy kikkel fogsz egy szállásadóhoz kerülni és kell-e hálózsákot hozni. Egyszerű körülményekre számítsatok!

Hozzájárulás: 

Azt tűztük ki célul, hogy ezekben az ínséges időkben a legalacsonyabb lehetséges költséggel vehessetek részt a Pál kurzuson. Cserébe ez a kurzus valóban nem a kényelemről fog szólni, mint ahogy az evangelizátor élete sem…

A szegediek számára, hogy minél kevesebb költség vonzata legyen a kurzusnak, lehetőség van a kurzus bejárós módon elvégezni úgy, hogy a közös étkezéseken nem vesznek részt, így azok költsége sem terheli őket.

A távolról érkezők számára – étkezést kérve – a hozzájárulás 12.500 Ft.

A szegediek számára, akik nem kérnek étkezést, a hozzájárulás 2.500 Ft.

Ez a technikai költség fedezi a 2 meghívott előadó költségét, a szegedi szolgálók saját költségükön lesznek a kurzuson.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet.

A plébániáról jelentkezők a jelentkezési lapjukat személyesen is átadhatják Ferenc Fábiánné Terikének.

Postai jelentkezés esetén a jelentkezési lapot erre a címre kérjük küldeni:

Király Orsolya
6724 Szeged, Zsitva sor 1. A ép. V. em. 13.

Kérjük, add meg e-mail címedet és telefonszámodat. Visszajelzést ugyanis e-mailben vagy telefonon adunk arról, hogy tudunk-e fogadni a kurzuson. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban!

További információ:

Király Orsolya
k.orsolya@citromail.hu
+3630 6908175

Jelentkezési határidő: 

2011. július 31., vasárnap

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

  • saját teljes Szentírást
  • hálózsákot (ha kell a szálláshelyedre).

További információk: 

A kurzus a szokottól eltérően szombaton 15 órakor kezdődik!

 


Iktatószám/Azonosító: 

HU-11-35

Együttműködő szervezetek: 

A kurzus a Szeged-Tarjánvárosi Római Katolikus plébániával létrejött „Gyertek, kövessük Jézust!” nevű képzési program részeként kerül megrendezésre. A kurzuson a plébánia tagjai élveznek előnyt, de mások számára is nyitott, a plébánia szívesen fogad másokat!
  • Jóbel

Hozzászólások

invitálás :)

Kedves Evangelizátor Testvérek! Kiadó még pár hely a Pálon!!! Nagyon hívlak, bátorítalak, hogy gyere, mert Jézus vár!! Én meglepődtem, hogy milyen kevesen voltunk még ezen a kurzuson...!!! Megtérésem után 7 évvel voltam Pálon, és még akkor is tanultam sokat, és azután sokkal összeszedettebben hirdetten az örömhírt. És a dinamikák?? Nagyon a szívemben vannak még... :) Nem kifejeztten evangelizációs ige, de minap megérintett: "...küzdj az igazságért, akkor Isten harcba száll érted ellenségeiddel" SirákFia 4,33 Áldás, béke! Király Ori - koordinátor (Ha anyagiak gátolnak, hívj és megbeszéljük, ha még gondolkozol gyere-e, akkor is hívj, kitárgyaljuk...)