Fülöp kurzus Zircen

http://www.sxc.hu/photo/1417147

A Fülöp kurzus egyszerűen csak Jézusról és az örömhíréről szól. Semmi mást nem lehet a kurzuson megtudni Istenről, csak a legfontosabbat.

Fáradt vagy és csüggedt? Üresnek érzed magad? Erőtlenek a mindennapjaid? Gyere és telj el élettel! Boldog akarsz lenni, s már nem tudod, hol keresd? Gyere, és találj rá!

A Fülöp kurzuson Isten vár Rád! Találkozni akar Veled, és személyesen bemutatkozni Neked, hogy ne ingadozz többé! Gyere, és épülj fel szent templommá az Úrban (Ef 2,21), legyél Te is hegyre épült város! (Mt 5,14)

A kurzus célja, hogy megismerd a Mennyei Atya minden értelmet meghaladó szeretetét, személyes kapcsolatba kerülj Jézussal, és újjászüless a Szentlélekben, hogy a békesség Istene töltse be életed minden napját!

Miből áll?

Előadásokból, imából, énekekből és sok-sok gyakorlatból, közös tapasztalatból, hogy valósággá váljon, amit hallasz és látsz. Ez a kurzus nem a fejed felett fog elsüvíteni, hanem rólad és Istenről fog szólni, csak nyitott és őszinte benső kell hozzá.

A kurzus témáiból

 1. „A hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” (Iz 54,10)
 2. „Mert mindnyájan vétkeztek és nélkülözik Isten dicsőségét.” (Róm 3,23)
 3. „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda... Nem azért küldte el Isten a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvösséget szerezzen a világnak” (Jn 3,16-17)
 4. „Nézd, az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem.” (Jel 3,20)
 5. „Új szívet adok nektek és új lelket oltok belétek.” (Ez 36,26)
 6. „Sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként azonban tagjai vagyunk egymásnak.” (Róm 12,5)

Tanúságtétel: 

Rövid sorok a résztvevőktől Fülöp kurzus után:

 • „Hazaviszem a kurzusról azt az érzést, hogy Isten szeret, úgy, ahogy vagyok. Eddig ezt nem éreztem, nem mertem elhinni. Hazaviszem a Szentlélek csodálatos megtapasztalását. És hazaviszem magammal azt, hogy szükségem van közösségre, testvéreimre, akiknek viszont szükségük van rám.”
 • „Személyes, élő hitre van szükség ahhoz, hogy igazán keresztény életet tudjunk élni, és ne csupán vasárnapi keresztények legyünk. A Szentlélek igazi, hatalmas VALÓSÁG, akit „csak” kérni kell, és megkapjuk.”
 • „Még jobban bizonyítottnak látom azt, hogy csak Isten az, akire érdemes és lehet alapozni az életemet. Valóban fontos vagyok Isten számára!”
 • „Az a gondolat nagyon megragadott, hogy Jézus bűnné lett értünk.”
 • „Megértheted a Szentírás legfontosabb üzeneteit, amit eddig csak olvastál, de nem értettél.”
 • „Értékes vagyok Isten számára. Megtapasztaltam, hogy mennyire szeret és a tenyerén hordoz engem. Van az életemnek értelme, van JÖVŐM ISTENBEN!!! Repeső szívvel térek haza.”

Kurzusigazgató: 

Holczinger Koppány Péter OCDS

Koordinátor: 

Szegedi Ilona

Kezdés: 

2013. november 22., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2013. november 24., vasárnap 14.00 –

Helyszín: 

Zirc, Ciszterci Apátság
8420, Zirc, Rákóczi tér 1.

Hozzájárulás: 

3500 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen a regisztrációnál kell fizetni. Ez magában foglalja a szombati és vasárnapi ebédet, ill. a technikai költségek egy részét. Amennyiben szállást, reggelit és vacsorát is kérsz a hozzájárulás 7000 Ft. Ha anyagi gondod van, jelezd, pénzhiány miatt senki ne maradjon el!

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet.

A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot csatolt fájlként kérjük erre a címre küldeni:

fulopkurzusveszprem-KUKAC-gmail.com

A határidőt követő napon fogsz visszajelzést kapni jelentkezésed elfogadásáról.

Kapcsolat:
Szegedi Ilona koordinátor
+3620 8232-678

Jelentkezési határidő: 

2013. november 17., vasárnap

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • teljes Szentírást
 • jegyzetfüzetet
 • és nyitott szívet!

További információk: 

A kurzus szombaton és vasárnap 8:00-kor kezdődik az apátság hittantermében. Reggeli otthon, vacsorára az otthonról hozott szendvicseinket együtt fogyasztjuk el. Pénteken és szombaton este kb. 21:00-ig tart a program. Teát és kávét helyben főzünk.

Igény esetén szállást, reggelit és vacsorát is biztosítunk a helyszínen.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-13-40
 • Jóbel