Isten Országa, azaz Közösség kurzus, Ménfőcsanak

A Szent András Evangelizációs Iskola a Kerügma Karizma Koinonia projektre épül, amelyből a koinonia (közösség) megélésére, megtapasztalására a kurzusokon való csoportmunkák mellett maga az erről szóló kurzus ad lehetőséget.

A kurzus iskolánk egyik sarkalatos pontját, az élő és evangelizáló közösséget mutatja be. Mitől is lesz élő? Mit tehetünk a fejlődéséért? Egyáltalán milyennek is akarta Jézus a közösséget?

A kurzus nagyon sok külföldi és magyar tapasztalatra épül. Nem szólunk bele a saját közösségi életetekbe, de a tanításokkal és tapasztalataink megosztásával segíthetünk abban, hogy hogyan tudtok konfliktusokat megoldani, testvériesebben élni, szolgálni egymás felé stb.

Ajánljuk, hogy többen gyertek egy közösségből, hogy a tanultakat otthon át tudjátok majd adni!

A kurzus témáiból

 • Isten terve a közösségről
 • A közösség kiindulópontjai
 • „Szükségem van rád” és a megosztás
 • A közösség alapfunkciói és a szolgálatok
 • A közösség keretei
 • Egymásra bízva
 • „Nehéz testvér” és a kiengesztelődés
 • Egység
 • A közösség az imádság helye

Jézus Kirsztus titokzatos Teste
Isten országa köztetek van. (Lk 17,21)

Tanúságtétel: 

Közösség! Igen, Isten Országa közöttünk van! A közösség az a hely, ahol az Ország megtapasztalható! Az Új Aratás Közösségből 11-en vettünk részt a kurzuson. MI vettünk részt rajta, nem én. Már ott megtapasztaltuk a Lélek formáló erejét egymáson keresztül egy esti beszélgetéskor, melynek gyümölcseit azóta is élvezzük. Isten MI általunk alkotott új gyakorlatokat a közösség életében. A testvéri feddés gyakorlásáról hallva, új utak nyíltak meg előttem! Mernem kell beszélni a testvéremmel a bűnről, amit elkövetett, és a hibáiról is, amik engem zavarnak! De ő is szólhat nekem! Felelős vagyok érte, hogy szentté váljon, és ő is felelős értem, hogy szentté váljak! Megértettem, hogy népként kell élnünk, amellyel Isten szövetséget kötött, örök szövetséget! Felismertem, hogy együtt kell mennünk földi vándorutunkon, nem elhagyva senkit, és együtt eljutni a MI hazánkba, amely a mennyben van! Gyere el közösséged tagjaival az Isten Országa kurzusra!

Tokodi László, Budapest

…Sokat gyúrt rajtam Isten a kurzus által, felfedeztem, hogy mik a hiányosságaim a közösségi élettel kapcsolatban, milyen területeken kell fejlődnöm. Különösen fontos volt számomra azt megérteni, hogy amíg önmagam nem tudom elfogadni, addig a másikat sem tudom jézusian szeretni. Jó volt, hogy többen is részt vettünk egyszerre a közösségünkből, és ezen közös megtapasztalás által akkor nagyot lendült előre a kiscsoportunk élete.

Perjési Anita, Budapest

Letölthető szórólap: 

Kurzusigazgató: 

Bartha Angéla szociális testvér

Koordinátor: 

Perjési Anita

Team további tagjai: 

Darvas Bálint, Gyuris Gellért, Perjési Anita dr., Szigetvári Mária, Tokodi László, Tóth Anikó

Kezdés: 

2006. július 18., kedd 16.00 –

Befejezés: 

2006. július 23., vasárnap 14.00 –

Helyszín: 

Ménfőcsanak (google térkép)
Árpád-házi Szt. Margit Evangelizációs Centrum (egyszerűsített térkép)
9012 Győr-Ménfőcsanak, Horgas u. 4.

Megközelíthető:

 • Gépkocsival: az M1-es autópálya Győr-Ménfőcsanaki kijáratán keresztül.
 • Autóbusszal: a győri főpályaudvarról induló bizonyos helyi (pl.: 40), illetve távolsági járatokkal. A csanaki malomnál vagy a plébániánál kell leszállni és onnan 10 perc sétával lehet a házhoz jutni.

Szállás: 

A szállás a helyszínen, a Centrumban lesz. Ágyneműt biztosítunk.

Hozzájárulás: 

12.500,-Ft, ami tartalmazza a szállást, reggelit, ebédet, vacsorát és a kurzus technikai költségét. Anyagi okok miatt ne maradj távol, de ha gondod van, kérjük, feltétlenül jelezd a jelentkezési lapon, hogy mennyi támogatást kérsz, hogy mi is készülhessünk! A hozzájárulás felét mindenképpen kérjük kifizetni!

Jelentkezés és kapcsolat: 

a kurzus már elkezdődött, ezért már nem lehet rá jelentkezni.

Jelentkezési határidő: 

2006. július 7., péntek –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

Teljes Szentírást és jegyzetfüzetet.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-06-5
 • bubu