Jézus kurzus Ménfőcsanakon

kép: (CC) Moyan Brenn: Books; forrás: https://www.flickr.com/photos/aigle_dore/6365101775

Az örök élethez Jézust kell megismerjük. Ez a „Jézus a négy evangéliumban” kurzus azoknak szól, akik már alapvetően ismerik Jézus örömhírét és szeretnék az ő személyét is részletesen megismerni.

Mindannyiunknak van már valamilyen ismerete és tapasztalata róla, de van négy ember, akinek a tapasztalatát a Szentlélek kiemelte és mércévé tette, amelyek hitelesítik a saját tapasztalatunkat: ha olyannak ismerjük Jézust, mint amilyennek ők látták, akkor valóban ismerjük az örök életet.

A kurzus tartalma Márk, Máté, Lukács és János evangéliuma. A szerzőik olyanok, mint az evangéliumi négy barát, akik elvisznek minket Jézushoz: négy különböző ember, akiket Jézusnak más-más tulajdonsága érintett meg, négy tapasztalat, négy különböző nézőpont, négy különböző szemüveg.

A kurzus során megismerkedünk először az ő különböző személyiségükkel, aztán az evangéliummal, amelyet írtak ‒ látni fogjuk mennyire máshogy írták meg ezeket ‒, hogy így eljussunk ahhoz a Jézushoz, akikkel ők találkoztak, akit megismertek: Márk Jézusához, a csodatevőhöz; Máté Jézusához, a beszélő, tanító mesterhez; Lukács irgalmas Jézusához; és János dicsőséges Jézusához. Nem az a fontos, hogy legyen ezek között kedvencünk, hanem, hogy Jézus eme négy oldalát személyesen megtapasztaljuk.

Hozd a saját Bibliádat!

Az az örök élet, hogy megismerjünk téged. (Jn 17,3)

Kurzusigazgató: 

Beke Tünde-Lidia OSB Obl.

Team további tagjai: 

A kurzust a csanaki team tartja.

Kezdés: 

2016. augusztus 16., kedd 17.00 –

Befejezés: 

2016. augusztus 21., vasárnap 14.00 –

Helyszín: 

Árpád-házi Szt. Margit Evangelizációs Központ, 9012 Győr-Ménfőcsanak, Horgas u 4.
Gépkocsival az M1-es autópálya Győr-Ménfőcsanaki kijáratán keresztül. Autóbusszal a győri főpályaudvarról induló bizonyos helyi (pl.: 22), illetve távolsági (Győrújbaráthegyi = 32-es helyi járat) járatokkal. A buszmegállótól 10 perc sétával lehet a házhoz jutni.

Szállás: 

Szállás a helyszínen.

Hozzájárulás: 

23.000 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen regisztrációnál kell fizetni. Ez magában foglalja az étkezéseket, a technikai költségeket, és a szál­lás díját.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Árpád-házi Szent Margit Evangelizációs Központ
9012 Győr-Ménfőcsanak, Horgas u. 4.
tunde.lidia-KUKAC-t-online.hu

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Beke Tünde-Lidia
tunde.lidia-KUKAC-t-online.hu
+36 30 6135918

Jelentkezési határidő: 

2016. augusztus 6., szombat –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

  • nyitott szívet
  • teljes Szentírást (lehetőleg Jeromos-félét)

Iktatószám/Azonosító: 

HU-16-19
  • obo