Kornéliusz kurzus Devecseren – Gyülekezőőőőő!

© alitaylor, http://www.sxc.hu/photo/956883

Voltál már Fülöp kurzuson vagy Szentlélek szemináriumon? Még mindig vágysz arra, hogy együtt élj Istennel?

Akkor gyere közösségbe!

„De mi is az a közösség? És miért jó az nekem? Nem egyszerűbb egyedül? Miért pont itt tudok Krisztussal találkozni? Félek a többiektől! Azt sem tudom, hogyan kellene hozzáfogni!”

Ha szeretnél közösséghez tartozni, de ilyen és ehhez hasonló kérdések forognak benned, gyere, mert választ fogsz kapni a Szent András Evangelizációs Iskola ezen kurzusán. A Kornéliusz kurzus abban kíván segíteni, hogy testvéreiddel együtt el tudj indulni ezen az úton. Lehet, hogy másokkal együtt, mégis egyedül érkezel, de már egy közösség tagjaként fogsz hazamenni!

Ezt a kurzust nem egyének számára hirdetjük meg!

Olyan társakkal együtt jelentkezz, akik hasonló helyzetben vannak, és akiket hasonló vágyak mozgatnak! Vágyódtok növekedni Krisztus szeretetében, és ezért szívesen lennétek egymással közösségben is, csak nem tudjátok, hogyan kezdjetek hozzá. Talán már bele is fogtatok egy keresztény csoport működtetésébe, de még döcög, tele vagytok kérdésekkel, és sok mindent tisztázni kellene. Ígérjük, segítségetekre leszünk a közösségalapításban, és minden kérdésetekre választ fogtok kapni

Kiknek szól?

Neked/nektek, ha

 • olyan testvérek vagytok, akik többen együtt, nemrég végeztetek Fülöp kurzust (vagy Szentlélek szemináriumot), szeretnétek közösséghez tartozni, de máshová nem tudtok becsatlakozni (nincs a közelben működő közösség), ugyanakkor egymással szívesen lépnétek közösségre, de nem tudjátok, hogyan kezdjetek hozzá.
 • olyan testvérek csoportja vagytok, akik nemrég végeztek Fülöp kurzust (vagy Szentlélek szemináriumot), el is kezdtek valami közösség-félét, de még döcög, tele vagytok kérdésekkel, sok mindent tisztázni kellene.
 • olyan közösségvezető vagy, aki végzett Fülöp kurzust (vagy Szentlélek szemináriumot), viszonylag friss keresztény csoportot vezetsz, de nem igazán tudod, mit is kezdj a rád bízottakkal.

A kurzus témái

 • Az Ige
 • A közösségi imádság
 • Az osztozás
 • A kenyértörés
 • Közösséget alapítunk!
 • A közösség belső élete
 • A közösség helye az Egyházban


„Arról tudják majd meg rólatok, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”

Jn 13,35

Tanúságtétel: 

A kurzus számomra olyan iránytű volt, mely megmutatta, hogy imacsoportunk hogyan válhat közösséggé a Szentírás alapján. Egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak! (Pákozdy Richárd)

A Kornéliusz kurzuson segítettek nekünk, hogy kis csoportunk közösséggé alakuljon. A Szentírásból megtudtuk, hogyan kell egy igazi keresztény közösséget létrehozni, és ami ennél fontosabb: benne élni! És az a jó, hogy közösségünk ezeken az alapokon azóta is működik! Sőt új és új meglepő tanításokon, eseményeken keresztül formál, alakít minket, hogy máshol is tanúságot tegyünk hitünkről, és evangelizáljunk szavakkal, imáinkkal, az életünkkel! (Tóthné Helméczy Erzsi)

A kurzuson közösségünk megalakulásának szívbe markoló, felejthetetlen élményével ajándékozott meg bennünket a Szentlélek! (Máté Béla és Júlia)

A Kornéliusz kurzus hatására mai, kissé zavaros világunkban igazi keresztény közösségre találhattunk. Új közösségünk tagjait segítőkésszé, tevékennyé és nyitottá formálta a Szentlélek! (Tóthné Marika)

Kurzusigazgató: 

Köblös József, Adásztevel

Koordinátor: 

Wurm András, Nagytevel

Team további tagjai: 

Karvasné Varga Petra, Törösné Földing Melinda, Holczinger Gergely, Karvas Ágoston, Törös Péter

Kezdés: 

2014. február 7., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2014. február 9., vasárnap 18.00 –

Helyszín: 

Devecser, Családok Közösségi Háza
8460 Devecser, Iskola út 2. (Rk. Plébánia mellett)

Szállás: 

Helyben és közel lakóknak a kurzus bejárós, távolabbról érkezők számára szálláslehetőség a közösségi ház emeletén (többágyas szobák, ágynemű van!).

Étkezés:

Az asztalközösség megélése érdekében együtt fogunk ebédelni és vacsorázni. A bennlakók reggelit és vacsorát is kapnak, a bejárók otthon reggeliznek, és hideg vacsorát hoznak. Meleg ebédet mindenki a közeli étkezdében kap. Tea lesz, kávé kapható!

Hozzájárulás: 

Bejárók számára 3500 Ft, bentlakók részére 7000 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen a regisztrációkor kell fizetni. Ez a bentlakók étkezési és szállásköltségén kívül magában foglalja a szombati és vasárnapi ebédet, ill. a technikai költségek egy részét. Aki megteheti, nagyobb összeggel is hozzájárulhat az evangelizáció támogatásához. Ha anyagi gondod van, jelezd, pénzhiány miatt senki ne maradjon el!

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet, valamint személyesen a szolgáló csapat tagjainál.

Postai jelentkezés esetén a jelentkezési lapot erre a címre kérjük küldeni:
Wurm András
8562 Nagytevel, Kossuth u. 5.

Kérjük, add meg e-mail címedet és telefonszámodat. Visszajelzést ugyanis e-mailben vagy telefonon adunk arról, hogy tudunk-e fogadni a kurzuson. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban!

További információ: Wurm András +3620 770 82 63 wurma-KUKAC-citromail.hu

Jelentkezés feltétele egy Fülöp vagy Új élet kurzus, avagy egy Szentlélek szeminárium korábbi elvégzése. Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz lenni!

Jelentkezési határidő: 

2014. január 24., péntek

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • saját Szentírást {ha többel is rendelkezel, akkor a Jeromos-félét}
 • tollat, jegyzetfüzetet
 • ...és testvéreket, akikkel szeretnétek közösséget alapítani!

Iktatószám/Azonosító: 

HU-14-1
CsatolmányMéret
PDF ikon Letölthető, nyomtatható PDF meghívó476.28 KB
 • Jóbel