Szent András Fenntartói Klub

Joanovits Róbert

Joanovits Róbert, Obo

igazgató → bővebben
Feladatai
Fordítás-tolmácsolás, adminisztráció, kommunikáció, raktár.
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei szolgálat.
A Szent Andrásban
Az első Fülöp kurzusomon tudtam és éreztem: ezt kerestem! Már a kurzusvégi visszajelző lapra ráírtam, hogy én ezt folytatni akarom, rögtön megkerestem az irodát és pár hónapon belül még két kurzuson részt vettem, csatlakoztam a helyi iskolaközösséghez is. Isten megáld, tanít, növel és próbára tesz engem folyamatosan, ebben jó eszköz számára az Iskola és azok a barátaim, akiket itt adott nekem.
Tanúságtétel

Joanovits Róbert vagyok, de barátaim kicsi korom óta Obo becenéven szólítanak. Bár gyerekkoromban jártam pár évet hittanra, nem kifejezetten vallásos közegben nőttem fel. Az Istennel kapcsolatos kérdéseim fiatal felnőttként kezdtek foglalkoztatni, és lényegében azóta sem hagynak nyugodni. Tapasztalatom az, hogy Isten folyamatosan mozgásban akar tartani: vonz. Ami rá vonatkozó kérdésként, vágyként jelenik meg bennem, azok mentén hív növekedni, hogy azokat megválaszolva és betöltve mindig újabb kérdéseket és vágyakat ébresszen bennem. Ez a vonzás hajtott mindig olyan emberek felé, akiken keresztül elért engem Isten. Így segített rátalálnom a Szent András Iskolára, ahova aztán meghívott főállású szolgálónak is. Úgy tűnik, Isten minden képességemre igényt tart és lehetőséget biztosít rá, hogy sokféle feladatban, kihívásban tegyek nap mint nap az ő országáért. Hiszem, hogy ez az Iskola Isten műve, amellyel tervei vannak az ő egyháza számára. Áldottnak hiszem magamat és családomat, hogy ebben részt vehetünk.

Obo

Gállné Busai Barbara

Gállné Busai Barbara

irodavezető → bővebben
Feladatai
Adminisztráció, pénzügyek, szervezés, kommunikáció, fenntartói klub, rendszerezés
Szolgálatai
Szolgálatként tekintek az irodai munkámra. A kurzusokon voltam már konyhás, eszközös és tanító.
A Szent Andrásban
Kunszentmártonban ismerkedtem meg az Iskolával egy Fülöp kurzuson. Nagyon megragadott a hétvége interaktivitása, a szabadság, amit megéltem, és Isten közelsége. Újból át akartam ezt élni és rögtön jelentkeztem a következő kurzusra, ami a 7 fiatal volt Pepe vezetésével. Ezután nem sokkal csatlakoztam az egyik iskolaközösséghez és hamarosan elkezdtem szolgálni is. Majd hosszabb kihagyás után néhány éve kerültem újra közel az Iskolához, amiért nagyon hálás vagyok Istennek.
Tanúságtétel

Már kamasz korom óta ábrándoztam arról, hogy feleség legyek. Hosszú ideig kerestem a társamat, de sokáig nem találtam meg. Isten ezt a vágyamat használta fel arra, hogy bevonjon egy szolgálatba, amit AjándékSzervezőknek neveztünk el a barátaimmmal. 2011-től párkereső fiataloknak szerveztünk imaesteket, kirándulásokat, filmklubbot. Imacsoportokat indítottunk 8-10 fővel, akik rendszeresen találkoztak és imádkoztak egymásért. Jó volt tapasztalni, hogy az imacsoportokban nem csak a párkeresés volt a téma, hanem pl. a munkahely, szülőkkel való kapcsolat, de akár a divat is.

Az egyik alkalommal stylist-ot is hívtunk az imacsoportunkba. De az igazi megtartó erő az az imaháló volt, amit már a kezdetektől kialakult: minden nap imádkozott valaki a többi csoporttagért, így biztosak voltunk benne, hogy minden nap hordoz valaki bennünket.

Isten nagyon megáldotta a szolgálatot, az évek során egyre többen találtak társra, ma már több, mint 100!() házasságkötésnek örvendezhetünk! Van olyan család is, ahol már 3 gyermek van!!

És Isten kegyelméből engem is megtalált a társam ;)

Barbi

Gyuris Gellért

Gyuris Gellért

Era férje, Hanna, Dóra és Blanka édesapja; teológiai bakkalaureátus végzettségű (2003); Szegeden él és dolgozik otthon → bővebben
Feladatai
Vázlatfordítások menedzselése és adaptációk; rendszerezés; honlapok; könyvek, kiadványok és szórólapok tördelése; rendszergazda…
Szolgálatai
Kurzusigazgatás, tanítás, zenei sz., koordináció, animáció
A Szent Andrásban
1998-ban hívta el Isten az iskolába, a következő évtől fogva vesz részt a vezetőségben. 2004-ben lett tagja az akkor felállított titkárságnak. Az irodának fennállása óta munkatársa.
Tanúságtétel

Nem szoktam gyakran anyagi dolgokról beszélni, de itt tanúságot teszek arról, hogyan élem meg életemben a tizedet és ez milyen hatással van rám.

Még egyetemista voltam, amikor először hallottam a tizedről tanítást egy kurzuson. Emlékszem, hogy az első tizedem 500 Ft volt az 5000 Ft-os ösztöndíjamból. Talán így könnyebb is volt hozzászokni. Amikor összeházasodtunk, már természetes része volt a tized az életünknek, Erikának is. Emlékszem, mennyire meglepődött az a szolgáló testvér, akinek az esküvőnk után, elutazása előtt kezébe adtuk az esküvői ajándékunk tizedét. Azóta van nálunk Istennek egy kasszája, úgy hívjuk: „Isten pénze”. Minden hónapban ide kerül a jövedelmünk 10%-a. Egyszer felkért bennünket egy másik szolgáló testvér, hogy támogassuk az ő szolgálatát. Azóta havonta fix összeggel támogatjuk őt. A tizedünk többi része a Szent András Alapítvány és a szegedi iskolaközösség/alapítvány között oszlik meg. És van, hogy Istennek egyéb dolgokra is futja belőle. Az Ő pénze.

Nem vagyunk gazdagok, de nincs hitelünk, valójában elvből nem vettünk fel sohasem banki hitelt. Saját tetőtéri lakásban lakunk és van egy autónk. Eddig még mindig volt munkánk. Sohasem éheztünk, pedig voltak szűkös hónapjaink. A fizetésből négyen élünk. Feleségem következetesen bánik a pénzzel, amire nincs szükségünk, azt nem vesszük meg. Egyszerűen élünk, de mindenünk megvan, ami az emberhez méltó élethez kell.

Van, aki ezt úgy értékeli: „könnyű nektek”. Van, aki szerint mi a jó körülményeink miatt tudunk tizedet fizetni… Mi úgy gondoljuk: Nem azért fizetünk tizedet, mert megtehetjük, hanem fordítva: mindig is megadtuk Istennek a tizedet, ő pedig gondoskodik rólunk. És ez nem üzlet Istennel, hanem bizalom, hit, szegénység.

Gellért

Gellért szolgálati blogja

Szent András Iroda

Szent András Iroda

Iroda, előadóterem, raktár, az alapítvány székhelye, a magyarországi Szent András főhadiszállása → bővebben
Paraméterek

Egy kis irodahelyiség, közös előadóterem, kiszolgáló helyiségek és egy raktár a közelben.

Ez Barbi és Obo szolgálatának főhadiszállása. A kezdetektől fogva itt van Csiszér Laci asztala is. Itt székel a Szent András Evangelizációs Alapítvány. Itt vannak általában az országos munkatársi képzések és a budapesti kurzusok is.

2006 elején jött létre. Azóta otthont adott Perjési Anita, Szőke Noémi, Laurinyecz Rita, Varga Laci, Tóth Anikó és Arm Kati szolgálatának is.

Ez az evangelizációs iskola azért létezik, mert a benne szolgálók megosztják egymással idejüket, ötleteiket, tanításaikat, eszközeiket, tehetségüket, pénzüket… Valóban, van aki azzal szolgál benne, hogy kurzust ír; van, aki kurzuson szolgál: zenével, tanítással, rajzzal, koordinációval, konyházással; van, aki előkészít, szervez, adminisztrál. És van, aki a pénzét (is) adja bele: ezek vagyunk mi, a Fenntartói Klub.

Ha voltál már kurzuson, tudod mekkora érték ez az iskola. Hívunk, segítsd te is a fenntartását, csatlakozz hozzánk, vegyél te is részt az iskola szolgálatában azzal, hogy fenntartója leszel!

Ez az iskola nem fizetett trénerekből áll, a tagjai azért szolgálnak a szabadidejükben, mert Isten szeretete egyenként megérintette és elhívta őket erre. A magyar iskola elkötelezte magát, hogy mindig önkéntesen és ingyenesen fog szolgálni, mert „ingyen kaptátok, ingyen adjátok” (Mt 10,8b) – mondja Jézus. Az egyházban végzett szolgálatukért tehát fizetséget nem kérnek, nem is kapnak. Az iskola önkéntes adományokból áll fenn. Ha már több kurzuson is voltál, akkor beleláthattál, hogy rengeteg anyag, eszköz, rajz, tanulás, szolgálati és képzési óra, csapat, ima és szervezés áll mindegyik mögött.

A magyarországi iskola koordinálására, képzésére és vezetésére áll fenn a Szent András Iroda Budapesten három teljes idejű szolgálóval: Barbival, Oboval és Gellérttel. Az irodát és a három teljes idejű szolgálót mi, a Szent András Fenntartói Klub tagjai tartjuk fenn havi, rendszeres adományokból az alapítvány részére: többen közülünk az iskola munkatársai, mások pedig hálás szívű testvérek, akik részt vettünk kurzusokon. Felelősséget, részt vállaltunk az irodáért, belelátunk a költségvetésbe, a problémákba, követjük az eseményeket a hírlevelek segítségével és évente egyszer találkozunk is.

Úgy látjuk, hogy Isten ezt az utat jelölte ki a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola számára, mert

 • az elmúlt 19 évében egy forintnyi egyháztól érkező pénz sincs benne,
 • semmivel sem több állami-civil forint, mint amennyit egy átlagos, kis szervezet elnyerhet,
 • és egyedül a sok-sok hálás szívű, keresztény testvér elkötelezettsége tartja fenn.

Fenntartók

Szent András Fenntartói Klub: a fenntartók

Mi vagyunk a fenntartók. Csatlakozz te is!

 1. A&D
 2. Ádám Róbert
 3. Adni jó
 4. Adolf Tamás és Andrea
 5. Ági és Balázs
 6. Ágocs Ferenc
 7. Agyagcserép
 8. Áldás
 9. Andi
 10. Andorka Péter
 11. Anonim adományozók
 12. Anonymus
 13. AradiErzsébetTDT
 14. Aradi Timea
 15. Arató Péter
 16. A tanítvány
 17. Babi
 18. Bartha Angéla
 19. Bartimeus
 20. Bartus Éva
 21. BB
 22. Borka Gábor Ferenc
 23. Csaba, aki megtért
 24. Cseh Péter Mihály
 25. Csilla & Csaba
 26. Csillag
 27. DAVID
 28. Dr. Balykó Barnabásné
 29. Dr. Hegedűs Györgyi
 30. Dr. Hegyi Gergely
 31. Dr. Kassai Gábor
 32. Dr. Marx Gyuláné Erzsébet
 33. dr. Sárközi Violetta
 34. Dr. Szukhentrunk Ágnes
 35. Dvorszky Nándorné
 36. Era
 37. Eszter
 38. Euniké
 39. Evezős
 40. Fáncziné B. Erika és Fánczi Gábor
 41. Farkas Szilárd
 42. Fazekas Julianna
 43. Fodor Zsuzsanna
 44. Frigy József
 45. Gábor és Klára
 46. GER
 47. Gianna
 48. Gidró Péterné
 49. Gólya Zoltán
 50. gondike01
 51. Grunda Ágnes
 52. Harcsa Ferenc és Kati
 53. Harcsa Krisztina
 54. Háriné Mile Mónika
 55. Helstáb Nóra
 56. Hemarika
 57. Herczeg Csongor
 58. Holczinger Gergely
 59. Hrotkó Sándor
 60. inda
 61. Ipoly
 62. Jaire
 63. Jakab fia
 64. Jakab Kristóf és Zsuzsi
 65. jakrena
 66. Janzsó Gábor
 67. Jednus
 68. Jefte
 69. Joanovits család
 70. Jobb kéz
 71. Józsi
 72. Juhász Benedek
 73. Júlia
 74. Kánnár Antal
 75. Kaptam-adom
 76. Karvas Ágoston
 77. Kerekes Viola
 78. Kicsisucu
 79. Kinga
 80. Király Anita
 81. Klaresz
 82. Kollárné Szabó Márta és Kollár István
 83. Kovács család
 84. Kovácsné Grénus Mária
 85. Kovács Rezsőné Éva imacsoportjai
 86. Köblös József
 87. Ladó
 88. Lakner Péter és Rita
 89. Lantos Csabi
 90. Legkisebb
 91. Licike
 92. Logosz74
 93. Magyar Bence
 94. Majoranna
 95. Manasszisz
 96. Margóca
 97. Marietta
 98. Márk
 99. Márta
 100. Márti & Csabi - Baktó
 101. Martos Dóra
 102. Martos Dóra Ágnes
 103. Mátyás Krisztina
 104. Mazug Zsolt
 105. még egy támogató
 106. Mész Mónika
 107. Mi
 108. Mikesy András és Mikesyné Antalovics Jadranka
 109. Mikolás János
 110. Mirjam
 111. Mirtill
 112. Mózes
 113. mr
 114. Mustármag
 115. mv
 116. Nagy János
 117. Németh Márk
 118. Németh Misi
 119. Németh Pál és Pálné
 120. Norbi
 121. Orbán Katalin
 122. Orsiborsi
 123. Őrtüzér
 124. Peczéné Finta Ágnes
 125. péjé
 126. PeszlegJoe
 127. Petőházi Attila és Anita
 128. P. Hardi Titusz OSB
 129. Pio
 130. Prém Adél
 131. Rági
 132. Récsei Norbert
 133. Rehovicsné Szénássy Dóra
 134. Schaádt Péter
 135. Sepsei Eduárd
 136. Serbán Attila és Nóra
 137. Simeon
 138. Siroki Péter
 139. Soma
 140. Stumpf család
 141. Szabó Györgyné
 142. Szandi
 143. Szent B közép
 144. Sziráczkiné Király Orsolya
 145. szolga
 146. Szolgáló
 147. Tádé
 148. Takácsné Steib Ágota
 149. Takács Péter
 150. Támogató1
 151. Teréz
 152. Tóbit
 153. Tornyos Péter
 154. Új Aratás Iskola közösség
 155. Vackor
 156. VAÉ
 157. Veronika
 158. Vertné Hornyák Erika
 159. Vidra
 160. Zalaegerszegi iskolaközösség
 161. Zoli016
 162. Zozó
 163. Zubay Tímea

A köszönetet pedig nem embertől várjuk, hanem Istentől (vö.: Mt 6,3–4).

Csatlakozás

Az Úrnak szüksége van rád! Csatlakoznál a Fenntartói Klubhoz? Jelezd ezzel az űrlappal és felvesszük veled a kapcsolatot.

 • bubu

Hozzászólások

ÉN TÁMOGATAM EGY DARABIG!

KEDVES TESTVÉREK!SZEMÉLYESEN ADTAM ÁTT A PÉNZT!SAJNOS ELSŐ PÉNTEK FORGALMAS HELYRŐL RITKA HELYRE ÁTT MENT SZEGEDEN IDE CSAK AUTÓVAL JÁROKNAK JÓ AMIKÓR VÉGE VAN!NEM TUDOM MÁRIA RÁDIÓNAK MIÉRT ÉRI MEG A SÁRGACSEK HA SZEGEDEN NINCSENEK EZÉRT EGYETT SE TÖLTÖTEM KI!NEM TUDOM MIÉRT NEM JÓ TÁMÓGATNI SÁRGACSEKKEL NEKEM PEDIG EZ LENNE A JÓ!MÁS LEHETŐSÉG NINCSEN!LACI SZEGEDRŐL