Fiatalokról... nemcsak fiataloknak!!! - Az evangélium hét fiatalja kurzus tavasszal Ménfőcsanakra érkezik

A kurzus hét személyiséget mutat be, akik szembesülnek az evangéliumi élet felajánlásával:

 • a naimi özvegy fia;
 • Salomé, Heródiás lánya;
 • az ifjú, akinek öt kenyere és két hala volt;
 • a gazdag ifjú;
 • az ifjú, aki mezítelenül szalad el a Getszemáni kertből;
 • az ajtónál álló lány; végül pedig
 • a fehér ruhába öltözött ifjú az üres sírnál.
Van egy közös bennük, mégpedig az, hogy mindnyájan fiatalok voltak. A jövő előttük állt és mindegyiküknek megvolt a sajátos magatartása az evangéliummal szemben. Mindegyikük találkozik Isten Igéjének a fényével, és mindannyian egyfajta magatartásformával válaszolnak rá. Sokszor ezek a magatartásformák kontrasztban vannak egymással.
Mindegyikük megélte a saját fejlődését a felkínált lehetőséggel és döntést hozott, mely az életükbe vésődött. Az Evangéliumban találjuk az ő tanúbizonyságukat, és a kurzuson pedig képet az életükről.

Tanúságtétel: 

"Nagyon megérintett az összes fiatal képe. Talán mindegyikkel azonosulni tudtam, de a leginkább János Márk személye talált. Pállal kölcsönösen egymás lelkébe tiportak. Hosszú évekig teljesen elkülönülve egymástól, de nagyon hatásosan vitték az Örömhírt az emberek szívébe. Aztán eljött az idő és Pál börtönbe kerül Rómában. Mindenki magára hagyja, fázik... A 3 legfontosabb dolog amit kér legkedvesebb tanítványától, Timóteustól, hogy küldje el a köpenyét, az irattekercseket és Márkot. És Márk eleget tesz a kérésnek, elviszi az evangéliumát ahhoz, aki a porig alázta rengeteg ember előtt, aki szinte kitagadta a keresztények köréből… elmegy ennek az embernek a börtönébe és megtörténik a kiengesztelődés… A kurzus végén rádöbbentem Jézus bízik bennem, hogy én is meg tudom tenni ezeket a lépéseket és a bizalma erőt adott!!! Gyümölcsei már a kurzus után 2 héttel vannak!" (Jakab Johanna)

"2006 nyarán hallottam Az evangélium 7 fiatalja kurzusról és tudtam, éreztem, hogy részt kell vennem rajta. Nem tudtam, hogy miért, csak éreztem, hogy ott kell lennem, részese kell, hogy legyek ennek a tanításnak. Engedtem a hívásnak, és nagy örömhírt kaptam, sőt ÖRÖM-HÍRADÓT! A kurzus megerősített abban, hogy szükségem van Jézusra. Arra, hogy beengedjem a mindennapjaimba, az ünnepeimbe, az életembe. Többször hallottam már tanításokat, de most azt éltem meg, hogy a szavak nem csak az agyamig, hanem a szívemig értek és szinte érezhetően formálták azt. Megerősödött a vágyam, hogy Vele akarok élni, az Ő útján akarok járni. Azt az álmot akarom valóra váltani, amit Jézus álmodott rólam. Jézus a 7 fiatal példáján keresztül szabadított, gyógyított, feloldozott, betöltötte szívem szeretetével és irgalmával, és erősen buzdított, hogy tovább adjam örömhírét: A feltámadt Jézus él!!!" (Busai Barbara)

Letölthető szórólap: 

Kurzusigazgató: 

Dr. Kassai Gábor

Koordinátor: 

-

Kezdés: 

2007. április 28., szombat 18.00 –

Befejezés: 

2007. május 1., kedd 16.00 –

Helyszín: 

Árpád-házi Szt. Margit Evangelizációs Centrum,
9012 Győr-Ménfőcsanak, Horgas u. 4.

Szállás: 

...többágyas szobákban emeletes ágyakon. Ágyneműt biztosítunk.

Megközelíthető gépkocsival az M1-es autópálya Győr-Ménfőcsanaki kijáratán keresztül. Autóbusszal a győri főpályaudvarról induló bizonyos helyi (pl.: 40), illetve távolsági járatokkal. A csanaki malomnál vagy a plébániánál kell leszállni és onnan 10 perc sétával lehet a házhoz jutni.

Hozzájárulás: 

9000,- Ft, ami tartalmazza a szállást, reggelit, ebédet, vacsorát és a kurzus technikai költségeit.
Anyagi okok miatt ne maradj távol, de ha gondod van, kérjük jelezd a jelentkezési lapon, hogy mennyi támogatást kérsz! A hozzájárulás felét mindenképpen kérjük kifizetni!

Jelentkezés és kapcsolat: 

 • Postai úton jelentkezési lapon (letölthető a honlapról is) a következő címre: Árpád-házi Szt. Margit Evangelizációs Centrum, 9012 Győr-Ménfőcsanak, Horgas u. 4., vagy
 • elektronikusan az Iskola honlapján (regisztráció szükséges hozzá).
Kérjük, mellékelj felbélyegzett válaszborítékot, vagy e-mail címet, hogy visszajelezhessünk, tudunk-e fogadni a kurzuson!

Jelentkezési határidő: 

2007. április 14., szombat

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • teljes Szentírást,
 • jegyzetfüzetet

További információk: 

Ménfőcsanaki Centrum:
mobil: 30/406-0941; 30/613-5918
e-mail: tunde.lidia@t-online.hu

Iktatószám/Azonosító: 

HU-07-3
 • lulu