2004-es kurzusok

A 2004-es éves program

Frissítés: A nyári iskola véget ért, az élmények tapasztalatok megosztása ebben a fórumtémában érhető el.

Az éves program szórólapja letölthető ill. megtekinthető.

Fülöp kurzus
2004. április 30. – május 2. :: Nagy Zsolt
Mária kurzus
2004. június 29. – július 04. :: Bartha Angéla SSS
Közösség kurzus
2004. július 06. – 11. :: Bartha Angéla SSS
János kurzus
2004. július 20. – 27. :: Lesták Zoltán
Pál kurzus
2004. július 30. – augusztus 09. :: Csiszér László
Ászáf kurzus
2004. augusztus 11. – 17. :: Csiszér László
Apolló I.
2004. augusztus 23. – 27. :: Beke Tünde OSB Obl.
Apolló II.
2004. augusztus 27. – 29. :: Beke Tünde OSB Obl.

FONTOS! A jelentkezéskor gondold át melyik kurzus mely lépcsőben van, melyik a neked való. A kurzusok önmagukban is jók, de a projekt részeként a leghatékonyabbak!

FÜLÖP KURZUS (1. lépcső)

2004. április 30.– május 2.

A kurzus az Új Életről szól. Célja, hogy találkozz a názáreti Jézus Krisztussal és hogy újjászüless a Szentlélek által. Sokan járnak templomba, közösségbe úgy, hogy még nem találkoztak igazán Jézus Krisztussal, vagy nem köteleződtek el véglegesen mellette. Ha te is ilyen vagy, vagy csak szeretnéd végre hallani Jézus örömhírét – csak erről fogsz ugyanis hallani – gyere el és vegyél részt rajta!

„Fülöp ekkor megnyitotta száját, s ebből az Írásból kiindulva hirdette neki Jézust.” (ApCsel 8,35)

Kurzusigazgató: Nagy Zsolt
Hozzájárulás: 5.000,-Ft

MÁRIA KURZUS (3. lépcső)

2004. június 29. – július 04.

A kurzus a názáreti Máriáról és életéről szól, aki Krisztus levele számunkra. Elénk állítja Máriát az Ige alapján, mint a hívő nőt, Jézus első tanítványát, aki telve volt a Szentlélek erejével, aki a tanítvány modellje, az egyház tükörképe és az evangelizátor prototípusa. A kurzus végére meg fogod szeretni a názáreti Máriát, világos kép alakul ki róla, sőt kiderül, hogy a kurzus végig rólad szólt...

Kurzusigazgató: Bartha Angéla SSS
Hozzájárulás: 11.000,-Ft

KÖZÖSSÉG KURZUS (1. lépcső)

2004. július 06. – 11.

„Isten országa köztetek van.” (Lk 17,21). A kurzus iskolánk egyik sarkalatos pontját, az ÉLÕ közösséget mutatja be. Mitôl is lesz élô? Mit tehetünk a fejlôdéséért? Egyáltalán milyennek is akarta Jézus a közösséget? A kurzus nagyon sok külföldi és magyar tapasztalatra épül. Nem szólunk bele a saját közösségi életetekbe, de segíthetünk, hogy a Lélek fújjon rajta át! Többen gyertek egy közösségbôl, hogy otthon át tudjátok majd adni!

Kurzusigazgató: Bartha Angéla SSS
Hozzájárulás: 11.000,-Ft

JÁNOS KURZUS (1. lépcső)

2004. július 20. – 27.

Tanítvánnyá válni… Nem elég Jézust elismerni személyes Megváltónak, Mesternek kell elismernem Ôt, egyetlen és kizárólagos Mesteremnek. A kurzus feltárja neked szíved indítékait: csak csodálod őt, vagy követed is? Ez a kurzus az Iskola szíve, mert megtanít arra, hogy hogyan LEGYÉL a Mesterrel, hogy aztán ugyanazt TEDD, mint Ô: ez a tanítványság lényege. Ne maradj otthon! A szívedet fogja kicserélni…

Kurzusigazgató: Lesták Zoltán
Hozzájárulás: 15.000,-Ft

PÁL KURZUS (2. lépcső)

2004. július 30. – augusztus 09.
Evangelizátorokat képezni: Ez az iskola gerince. Nem kiváltságosoknak szól, hanem minden tanítványnak. Tehát neked is! Jézusnak szüksége van rád, hogy te is bátran, a Szentlélek nyíltságával hirdesd a KÉRÜGMÁT, az örömhírt. A kurzus sok gyakorlat által tanít meg hatékonyan evangelizálni, hogy ne csak beszélj a kereszténységről, hanem, hogy a Szentlélek rajtad keresztül munkálkodjon az emberekben.

Kurzusigazgató: Csiszér László
Hozzájárulás: 19.000,-Ft

ÁSZÁF KURZUS

2004. augusztus 11. – 17.

A kurzus a dicsőítésről szól, nem csak a dicsőítésben szolgálóknak. A magyar Iskola saját „gyermeke”, mert Isten szívünkre helyezte, hogy Ô dicsőítő népet szeretne magának. A kurzus célja, hogy mindannyiunkban kialakuljon egy „dicsőítő szív”, amely szüntelen magasztalni akarja az Urat. Ez a pár nap személyes ébredést hoz számodra!

Kurzusigazgató: Csiszér László
Hozzájárulás: 13.000,-Ft

APOLLÓ I. KURZUS (2. lépcső)

2004. augusztus 23. – 27.

A kurzus megtanít prédikálni, konkrét eszközöket adva az üzenet megtalálásához és megfogalmazásához, hogy az pedagógiailag jól megszerkesztett legyen és a hallgató így megértse azt. Tanítasz Fülöp kurzuson? Itt a helyed!

Kurzusigazgató: Beke Tünde-Lídia OSB obl.
Hozzájárulás: 9.000,-Ft

APOLLÓ II. KURZUS (2. lépcső)

2004. augusztus 27. – 29.

A kurzus a Apolló I.-t viszi tovább és mélyíti el. Csak azoknak nyitott, akik voltak valamikor (pl. most, közvetlenül előtte) az Apolló I. kurzuson.

Kurzusigazgató: Beke Tünde-Lídia OSB obl.
Hozzájárulás: 5.000,-Ft

Olvasd el a további információkat is és a Felelős Team buzdítását is!

  • Jóbel