A felismert Messiás

Kedves testvéreim! Itt a misszió ideje :-) Pünkösd után egy héttel már hazaérkeztek a Jeruzsálemben járt zarándokok, akik Péter beszédének hallatán megtértek. Ők hazavitték az örömhírt és sorra alakultak a kis új egyházak. Sorra hangzottak el a legegyszerűbb igehirdetések, amelyek – a korabeli szituációnak megfelelően – az Ószövetségi írásokból (prófétai jövendölésekből, előképekből, párhuzamokból) feltárták, hogy a megfeszített de feltámadt názáreti Jézus a Messiás, azaz a Krisztus. A szétszórodott zsidóság körében felismerték a Messiást.

Az evangelizáció kiindulópontjára emlékezvén készült el a Messiási próféciák posztere. Ajánljuk minden evangelizátor otthoni falára, faliújságára, otthoni imasarkába, hogy erőt merítsünk belőlük a tanúságtételre és az igehirdetésre.

Messiás poszter

A posztert bárki kinyomtathatja magának. A mellékelt PDF-et érdemes A3-as méretben nyomtatni, hogy olvasható legyen a szöveg rajta. Aki szeretné tökéletesíteni, az a mellékelt SVG fájlból indulhat ki.

Köszönjük mindazoknak, akik velünk együtt gyűjtötték az igehelyeket!

A beküldők között ígéretünkhöz híven három posztert osztunk ki: a legtöbb igehelyet kiralyorsi felhasználónk küldte be, a legismeretlenebb próféciáért kijáró poszter charisz testvérünkké, és a sorshúzáson Tom nyerte el a harmadikat :-). Gratula!

CsatolmányMéret
Fájl Messiás poszter 2010 (SVG)720.85 KB
PDF ikon Messiás poszter 2010 (PDF)14.78 MB
  • Jóbel