Hét fiatal kurzus volt Marosvásárhelyen

Kedves Testvérek!

A múlt héten, április 11-14-ig "Az evangélium hét fiatalja" kurzust tartottunk Marosvásárhelyen. A kezdeményezés Sidó Évától származik, aki az erdélyi Karizmatikus Megújulás ifjúsági vezetője. A kurzus tartásában az erdélyi Szent András Evangelizációs Iskola elkötelezett munkatársai segítettek: Gergely Gabó, Samaj Arnold, Margulescu Cotiso, Bernád Emőke. Sidó Éva koordinátorként, Szilágyi László (Sziszi) pedig vendégelőadóként szolgált. Ők ketten a kurzus végére elköteleződtek munkatársi státuszban az iskolában, ezzel is erősítve az erdélyi csapatot. (Hurrá!!)

Magyarországról Gyuris Gellért, Laurinyecz Rita és jómagam erősítettük a szolgáló csapatot.

A 28 résztvevővel (17-60 éves korig) megtartott kurzus nagyon jól sikerült. Én másodjára hallgattam végig, és személyesen nekem is sokat adott 2 fiatalról szóló történet, amely által megértettem, hogy hiányosságaim ellenére is bátran szolgáljak, valamint figyeljek arra, hogy ne engedjek ki senkit "sírva az ajtómon". (A témákat direkt nem árulom el, gyere el, ha nem érted miről beszélek, és hallgasd meg a kurzust... ;-) )

Képek a kurzusról:

Végezetül íme néhány visszajelzés a résztvevőktől:

A kurzuson megtanultam, hogy ne a sérüléseim rabja legyek, hanem tekintsek fel, induljak el és útközben meggyógyulok. Jézus él, és én őt akarom hirdetni, amihez kedvet és új lehetőséget kaptam.

A kurzuson több önbizalmat és bátorságot kaptam annak felvállalásához, aki vagyok, és amit tennem kell az Evangélium szellemében. Fontos, hogy ne a problémákra tekintsek, hanem merjek tovább menni és hinni, hogy a dolgaim útközben elrendeződnek.

A kurzusról hazaviszem, hogy engedjem, hogy Jézus felhasználja mindazt, amit nekem adott, még azokat a dolgokat, tulajdonságokat is, amik még nem tökéletesek bennem, hogy csodát tehessen az emberek, és ezáltal az én életemben is. Megtanultam azt is, hogy ne legyek olyan kemény, mint Pál azokkal szemben, akik elestek, mint János Márk. Megértettem, hogy Jézusnak mindenkire szüksége van, még azokra is, akiket talán én nem látok alkalmasnak.

Az elmúlt napokban több dologra világított rá a Szentlélek, amelyekhez ragaszkodok. Letisztult egy csomó kérdés bennem, és döntéseket hoztam, melyekre már régóta készülök, de magamtól nem voltam képes meghozni.

FIGYELEM!
Április 28-május 1-ig "Az evangélium hét fiatalja" kurzus Ménfőcsanakon is megrendezésre kerül.
Bővebb info, tudnivalók és jelentkezés a honlapon.

Én nagyon ajánlom - lelki tartalma, aktualitása és direktsége (személyesen hozzám szól) miatt kedvenc kurzusommá vált.

Perjési Anita

  • Anita