Mózes - 2008.01.29-02.03., Szeged

Mózes kurzus másodszor

Nyolc éve voltam Mózes kurzuson (1998), bár most tanítottam rajta, mégis átment rajtam. Olyan volt mint egy buldózer, mely letisztítja a felszínt, hogy előbukkanjanak a mélyben rejtőzködő dolgok.

Mi volt a lényeg? „Oktatgatott” (MTörv 32,10b – Mózes éneke) engem az Úr:

  • A vezetőnek nem származik Isten előtt előnye abból, hogy az Ő embere.
  • Akinek nincs víziója az nem csak nem haladhat, de azért sem fog mozdulni, mert nincs ellensúlya a szomorú valóságnak.
  • Mindig lesznek problémák, hiába várunk egy tökéletes állapotra.
  • A vezető drámája, hogy a „szíve csücske nép” okozza a legtöbb megoldhatatlannak tűnő problémát.
  • Csak Isten barátja tudja az utat.
  • Isten barátainak közbenjárását meghallgatja.

Mózes nem akart magának piramisnyi síremléket, hogy ne feledje el a történelem. Nem volt szüksége síremléke, hogy emléke fennmaradjon. Példája ma is álom, mely vonz egyre közelebb ahhoz, hogy Isten barátjaként felszabadítói-vezetői szolgálatomat betöltsem.

Ha vezető vagy és képes vagy még tanulni, ne hagyd ki a következő lehetőséget!
  • Jóbel

Mózes kurzus Szegeden

Frissítés: 

A jelentkezést lezártuk.

Mózes életútján keresztül megismerjük azt az utat, melyen egy keresztény közösség eléri az Ígéret földjét. A fáraó, Midián és a puszta iskolájában a vezetői, felszabadítói mentalitást tanuljuk el Mózestől, akit Isten nem a tökéletessége miatt választott.

Mózes és Józsue

A kurzus nem közösségvezetői praktikákat tanít, hanem vezetői mentalitást formál, és mindazoknak szól, akik az élet bármely területén vezetnek hívőket.

A kurzus témáiból: Isten hallgatása, amikor népe szenved. A fáraó iskolája, a 40 évnyi kényelem. Csend és magány pásztorként. A csipkebokornál megismerkedik Istennel. Isten küldetést bíz Mózesre, aki ellenáll. A történelem kereke. Kivonulás, a Vörös tenger, hogy vissza ne fordulhassanak. A szomjúság, nehéz és lehetetlen isteni kérések. Kritizálás és zúgolódás Mózes ellen. Kísértés visszatérni Egyiptomba. A mérges kígyók. Házasság a Sinain. A hit elvesztése az ígéret földjének határán. Mózes, a nagy közbenjáró. Mózes munkatársai. Mózes utóda. Mózes halála. Mózes titka.

Kezdés: 

2008. január 29., kedd 17.00 –

Befejezés: 

2008. február 3., vasárnap 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2008. január 21., hétfő

Iktatószám/Azonosító: 

HU-08-9
  • Jóbel