Az evangélium hét fiatalja kurzus Kunszentmártonba

A kurzus hét személyt mutat be, akik szembesülnek az evangéliumi élet felajánlásával:

 • a naimi özvegy fia;
 • Salomé, Heródiás lánya;
 • az ifjú, akinek öt kenyere és két hala volt;
 • a gazdag ifjú;
 • az ifjú, aki mezítelenül szalad el a Getszemáni kertből;
 • az ajtónál álló lány; végül pedig
 • a fehér ruhába öltözött ifjú az üres sírnál.

Van egy közös tulajdonságuk, mégpedig az,hogy mindnyájan fiatalok voltak. A jövő előttük állt és mindegyiküknek megvolt a sajátos magatartása az evangéliummal szemben. Találkoztak Isten Igéjének a fényével és válaszoltak is rá, de nem egyformán. Magatartásuk különböző és az út is, amelyen tovább haladtak.

Mindegyikük megélte a saját fejlődését a felkínált lehetőséggel és döntést hozott, mely az életükbe vésődött. Az Evangéliumban találjuk az ő tanúbizonyságukat, és a kurzuson pedig képet az életükről.
„Egynek vagy még híjával: menj,add el,amid van, s add a szegényeknek,akkor kincsed lesz a mennyben. Azután jöjj és kövess engem!"
(Mk 10,21)

Tanúságtétel: 

"Nagyon megérintett az összes fiatal képe. Talán mindegyikkel azonosulni tudtam, de a leginkább János Márk személye talált. Pállal kölcsönösen egymás lelkébe tiportak. Hosszú évekig teljesen elkülönülve egymástól, de nagyon hatásosan vitték az Örömhírt az emberek szívébe. Aztán eljött az idő és Pál börtönbe kerül Rómában. Mindenki magára hagyja, fázik... A 3 legfontosabb dolog amit kér legkedvesebb tanítványától, Timóteustól, hogy küldje el a köpenyét, az irattekercseket és Márkot. És Márk eleget tesz a kérésnek, elviszi az evangéliumát ahhoz, aki a porig alázta rengeteg ember előtt, aki szinte kitagadta a keresztények köréből… elmegy ennek az embernek a börtönébe és megtörténik a kiengesztelődés… A kurzus végén rádöbbentem Jézus bízik bennem, hogy én is meg tudom tenni ezeket a lépéseket és a bizalma erőt adott!!! Gyümölcsei már a kurzus után 2 héttel vannak!"

(Jakab Johanna)

"2006 nyarán hallottam Az evangélium 7 fiatalja kurzusról és tudtam, éreztem, hogy részt kell vennem rajta. Nem tudtam, hogy miért, csak éreztem, hogy ott kell lennem, részese kell, hogy legyek ennek a tanításnak. Engedtem a hívásnak, és nagy örömhírt kaptam, sőt ÖRÖM-HÍRADÓT! A kurzus megerősített abban, hogy szükségem van Jézusra. Arra, hogy beengedjem a mindennapjaimba, az ünnepeimbe, az életembe. Többször hallottam már tanításokat, de most azt éltem meg, hogy a szavak nem csak az agyamig, hanem a szívemig értek és szinte érezhetően formálták azt. Megerősödött a vágyam, hogy Vele akarok élni, az Ő útján akarok járni. Azt az álmot akarom valóra váltani, amit Jézus álmodott rólam. Jézus a 7 fiatal példáján keresztül szabadított, gyógyított, feloldozott, betöltötte szívem szeretetével és irgalmával, és erősen buzdított, hogy tovább adjam örömhírét: A feltámadt Jézus él!!!"

(Busai Barbara)

Kurzusigazgató: 

Dr. Kassai Gábor, Pécs

Koordinátor: 

Forgó Andrea, Kunszentmárton

Team további tagjai: 

Vörös Judit, Farkas Zsoltné Nagy Mariann, Walter György

Kezdés: 

2008. szeptember 26., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2008. szeptember 28., vasárnap 16.00 –

Helyszín: 

Kármelita Lelkigyakorlatos Ház,
5540 Kunszentmárton, Munkácsy u. 1.

Szállás: 

... két-hat ágyas szobákban. Ágyneműt biztosítunk.

Megközelíthető Utazás autóval: a 44-es útról Kunszentmártonnál a 45. sz. útra kell letérni, majd a településen áthaladva az utolsó előtti utcában jobbra térni. A több szintes épületet néhány száz méterre találjuk bal oldalon. Vonat ill. busz: Pestről vonattal, a környék- ről busszal érdemes jönni

Hozzájárulás: 

A ház a Gondviselésből működik, nincs fix, meghatározott költsége a kurzusnak. Adományokat várunk a kurzus javára, gyűjtés lesz a kurzuson. Úgy adjatok, hogy Istennek adjátok! Azért ne maradj távol, ha nincs pénzed.

Jelentkezés és kapcsolat: 

 • Postai úton jelentkezési lapon (letölthető a honlapról is) a következő címre: Kármelita Lelkigyakorlatos Ház, 5540 Kunszentmárton, Munkácsy u. 1., vagy
 • elektronikusan az Iskola honlapján (regisztráció szükséges hozzá).
Kérjük, mellékelj felbélyegzett válaszborítékot, vagy e-mail címet, hogy visszajelezhessünk, tudunk-e fogadni a kurzuson!

Jelentkezési határidő: 

2008. szeptember 20., szombat

Jelentkezési lap: 

Jelentkezési lap, meghívó és plakát letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • teljes Szentírást,
 • jegyzetfüzetet

Iktatószám/Azonosító: 

HU-08-45
 • marywolf