Emmausz kurzus Győrszentivánon

Emmausz kurzus Győrszentiván 2024

Várunk Emmausz kurzuson!

Mert az Istennel való találkozásból és a vele való megismerkedésből fakad a boldog élet. Istent pedig meg lehet ismerni. Ő nem egy hallgatag valaki, hanem egy beszédes személy, akinek van mondanivalója. Életadó mondanivalója. Hallod, hogy Isten beszél hozzád?

Jézus Isten hozzánk intézett szava. Az Emmausz kurzus megismerkedés Isten szavával – Isten Igéjével –, hogy életet adjon számunkra az olvasása, hallgatása, követése, életre váltása által.
A kurzuson végigjárjuk a Jeruzsálemtől Emmauszig vezető utat, hogy nekünk is lángra gyúljon a szívünk Isten Igéjének tüzétől. Ez a kurzus megváltoztatja a kapcsolatunkat az Igével. Ha még nem olvasod naponta, vagy ha úgy érzed, nem érted, amit olvasol, vagy nem ismered eléggé az Igét, gyere el! Várunk! Isten Igéje ezen a kurzuson a te szívedet is lángra tudja gyújtani, mivel hordozza Istent.

Miből áll?
Előadásokból, imából, énekekből és sok-sok gyakorlatból, közös tapasztalatból, hogy valósággá váljon benned, amiről szól a kurzus.

A kurzus témáiból:
• Az emmauszi út
• Az Ige hét képe
• Az Ige hét hatása
• Szövetségkötés az Igével
• Izrael zsinagógája
• Emmauszi Eucharisztia

„Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád!” (1Sám 3,9)

Tanúságtétel: 

„A kurzus számos dologban megerősített, amik bennem voltak már, amikben még bizonytalan vagy gyakorlatlan vagyok. A derűs hangulat, a szervezők, a képek színei és sok más részlet, mind az örömöt erősíti. Feltöltődtem, lendületet kaptam. Köszönöm.” (Helmut)

„Első pillanattól kezdve összeforrott a csapat és nyílt szívvel fordult egymás és Isten felé. Számtalan tárgyi tudással és igehellyel lettünk gazdagabbak. Közvetlen előadók, hiteles előadás, tanúságtételek és csodás dicsőítések. Intenzív Szentlélek-áradást élhettünk át. Isten jelenléte tapintható volt, és egymáson keresztül is szólt hozzánk. Hálatelt szívvel térünk vissza a hétköznapokba, amik Jézussal és Igével nem szürkék, sőt szivárvány színűek. Deo Gratias!” (Tomi)

„Azt tapasztalom, hogy a Szentírás szavai élnek és cselekszenek, engem gyógyítottak és új hitet teremtettek bennem. Megéltem, hogy Jézus mellém szegődött, mint az emmauszi tanítványoknak, és ott kezdett tanítani és a szeretetével gyógyítani, ahol éppen voltam. Meggyőzte a szívemet is, hogy abban az időszakban, ahonnét ide csöppentem, mellettem járt, csak én nem ismertem föl.” (Katica)

„Új perspektívát kaptam a Bibliáról, sokkal közelebb került hozzám az Ige, egész a szívemhez nőtt.”

„Nagyon tetszettek a témák, képek, szemléltetések, különösen is a rajzolt plakátok, így sokkal könnyebb volt belehelyezkedni.”

„Meglepő volt, hogy Isten mennyire meg tudott most érinteni a, hogy mennyire élő Isten Igéje.”

„Ezentúl, ha megérint egy ige, akkor megpróbálom elhinni és magamban forgatni, hogy hasson rám.”

Kurzusigazgató: 

Jákovics Vilmos

Koordinátor: 

Hardi Titusz atya

Team további tagjai: 

A szászvári Pál iskolaközösség tagjai

Kezdés: 

2024. április 12., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2024. április 14., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

Győrszentiváni plébánia
9011 Győr-Győrszentiván, Déryné út 35.

Szállás: 

A kurzus bejárós.

Hozzájárulás: 

15 000 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen, regisztrációnál kérünk fizetni.
Ez magában foglalja az étkezéseket, valamint a technikai költségeket.

Ha anyagi gondod lenne, jelezd, pénzhiány miatt ne maradj távol!

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. E-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot szkennelve vagy lefényképezve erre a címre várjuk:

titusz-KUKAC-osb.hu

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Hardi Titusz atya
titusz-KUKAC-osb.hu
+36 30 2570201

Jelentkezési határidő: 

2024. március 31., vasárnap

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

• teljes Szentírást
• jegyzetfüzetet és tollat
• a nyitott szíved

További információk: 

Hardi Titusz atya
titusz-KUKAC-osb.hu
+36 30 2570201

Iktatószám/Azonosító: 

HU-24-9
  • obo