János kurzus Ménfőcsanakon

Frissítés: 

2016. aug. 1. : A kevés jelentkező miatt a kurzus sajnos elmarad.
kép: (CC) Arild Storaas: Green door; forrás: https://www.flickr.com/photos/arild_storaas/2164139342

A kurzusról
Egyszerű szentírási tény: Jézus a tanítványai közül választotta az apostolokat, az őt körbevevő tömegből sohasem.
Ha ez így van, hogyan lehetek én tanítvány?
A kurzus célja, hogy a Jézus tanítványaivá váljunk: olyanokká, akik mindenben hozzá, a Mesterhez akarnak hasonulni: úgy gondolkodni, mint ő, úgy alkotni ítéletet, mint ő, úgy hinni, mint ő, úgy megbocsátani, mint ő, úgy imádkozni, mint ő, úgy evangelizálni, mint ő, úgy szeretni, mint ő, úgy élni, mint ő, úgy halni, mint ő.
Az a legnagyobb megtiszteltetés, ha Jézus meghív tanítványának, mert ő nem tanokra oktat, hanem élni tanít: vele együtt élünk, hogy olyan bensőséges kapcsolatban legyünk vele, mint a kedvelt tanítványa, János, aki keblére hajthatta fejét.

  A kurzus témáiból
 • Jézus terve a tanítványságról;
 • A Mester és a tanítvány kapcsolata;
 • Egy nap Jézussal;
 • A tanítvány hat kapcsolata;
 • Jézus tanítványformálási módszere;
 • A mi küldetésünk…

- Mester, hol lakol?
- Gyertek, nézzétek meg!
                                          (Jn 1,38-39)

Tanúságtétel: 

„Isten elvitt egy János kurzusra. Valóban Ő vitt el, mert nekem eszem ágában sem volt János kurzusra menni. Ez egy tanítványképző kurzus, én pedig eléggé tanítványnak érzem magam, már most is - mondtam. Mégis egyszerűen elkerülhetetlen volt. (…) Sokat sírtam, de még többet nevettem; sebekből gyógyított, tán kötelékektől szabadított ott létem alatt az Isten. Mindenesetre családom el volt ragadtatva a változástól, rajtam látták: ISTEN ÉL! – annyira kézzel fogható volt műve. Valahogy az egész életemet új színben láttam: minden a helyére került benne. Egyszeriben rend lett, csend és BÉKE.”
Andrea

„Kicsit féltem, hogy mit fogok kapni Istentől ezen a kurzuson. Azt tudtam, hogy ajándékot szeretne adni nekem és, hogy szabadnak kell lennem. (…) Ahogy teltek a napok, éreztem, hogy nyugalom és béke költözik belém. A kurzus során Isten rámutatott a hiányaimra, hibáimra, olyan dolgokra, amiket másképpen kéne csinálnom. Az életemben soha ennyi időt folyamatosan az Úrral nem töltöttem, mint itt. Egyszerűen csodálatos volt! A János kurzus után másképpen állok a dolgokhoz, mint eddig.(…) Itt éltem át a szentmiséket először – nagyon jó élmény ennyire közel lenni Istenhez. Számomra ez a kurzus fantasztikus volt, és tudom, hogy nehéz napjaimban az itt hallottakból tudok majd táplálkozni.”
Zs. Zoltán, Budapest

Kurzusigazgató: 

Arm Katalin

Koordinátor: 

Németh Mihály

Kezdés: 

2016. augusztus 9., kedd 17.00 –

Befejezés: 

2016. augusztus 14., vasárnap 14.00 –

Helyszín: 

Árpád-házi Szt. Margit Evangelizációs Központ, 9012 Győr-Ménfőcsanak, Horgas u 4.
Gépkocsival az M1-es autópálya Győr-Ménfőcsanaki kijáratán keresztül. Autóbusszal a győri főpályaudvarról induló bizonyos helyi (pl.: 22), illetve távolsági (Győrújbaráthegyi = 32-es helyi járat) járatokkal. A buszmegállótól 10 perc sétával lehet a házhoz jutni.

Szállás: 

Szállás a helyszínen.

Hozzájárulás: 

23.000 Ft, diákoknak 18.000 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen regisztrációnál kell fizetni. Ez magában foglalja az étkezéseket, a technikai költségeket, és a szál­lás díját.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Árpád-házi Szent Margit Evangelizációs Központ
9012 Győr-Ménfőcsanak, Horgas u. 4.
saronrozsaja-KUKAC-gmail.com

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Németh Mihály
saronrozsaja-KUKAC-gmail.com
+36 20 9256440

Jelentkezési határidő: 

2016. július 31., vasárnap

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • nyitott szívet
 • teljes Szentírást (lehetőleg Jeromos-félét)

Iktatószám/Azonosító: 

HU-16-17
CsatolmányMéret
PDF ikon Letölthető meghívó212.61 KB
 • obo