János kurzus: Válj Jézus tanítványává!

Frissítés: 

Figyelem! A kurzus betelt, jelentkezéseket csak várólistára tudunk fogadni. (2015. július 20.)

Kép: CC Adarsh Antony: And the potter created the pot... And saw everything that he had made was indeed very good [Genesis 1:31] :) - forrás: https://www.flickr.com/photos/adarshanto/2490263350/in/photostream/

A kurzusról
Egyszerű szentírási tény: Jézus a tanítványai közül választotta az apostolokat; az őt körbevevő tömegből sohasem.
Ha ez így van, hogyan lehetek én tanítvány?
A kurzus célja, hogy a Jézus tanítványaivá váljunk: olyanokká, akik mindenben hozzá, a Mesterhez akarnak hasonulni: úgy gondolkodni, mint ő; úgy alkotni ítéletet, mint ő; úgy hinni, mint ő; úgy megbocsátani, mint ő; úgy imádkozni, mint ő, úgy evangelizálni, mint ő, úgy szeretni, mint ő; úgy élni, mint ő, úgy halni, mint ő.
Az a legnagyobb megtiszteltetés, ha Jézus meghív tanítványának, mert ő nem tanokra oktat, hanem élni tanít: vele együtt élünk, hogy olyan bensőséges kapcsolatban legyünk vele, mint a kedvelt tanítványa, János, aki keblére hajthatta fejét.

  A kurzus témáiból
 • Jézus terve a tanítványságról;
 • A Mester és a tanítvány kapcsolata;
 • Egy nap Jézussal;
 • A tanítvány hat kapcsolata;
 • Jézus tanítványformálási módszere;
 • A mi küldetésünk…

Nem nagyobb a tanítvány a mesterénél; valaki akkor tökéletes, ha olyan, mint a Mestere. • Lk 6,40

Tanúságtétel: 

„Isten elvitt egy János kurzusra. Valóban Ő vitt el, mert nekem eszem ágában sem volt János kurzusra menni. Ez egy tanítványképző kurzus, én pedig eléggé tanítványnak érzem magam, már most is - mondtam. Mégis egyszerűen elkerülhetetlen volt. (…) Sokat sírtam, de még többet nevettem; sebekből gyógyított, tán kötelékektől szabadított ott létem alatt az Isten. Mindenesetre családom el volt ragadtatva a változástól, rajtam látták: ISTEN ÉL! – annyira kézzel fogható volt műve. Valahogy az egész életemet új színben láttam: minden a helyére került benne. Egyszeriben rend lett, csend és BÉKE.”
Andrea

„Kicsit féltem, hogy mit fogok kapni Istentől ezen a kurzuson. Azt tudtam, hogy ajándékot szeretne adni nekem és, hogy szabadnak kell lennem. (…) Ahogy teltek a napok, éreztem, hogy nyugalom és béke költözik belém. A kurzus során Isten rámutatott a hiányaimra, hibáimra, olyan dolgokra, amiket másképpen kéne csinálnom. Az életemben soha ennyi időt folyamatosan az Úrral nem töltöttem, mint itt. Egyszerűen csodálatos volt! A János kurzus után másképpen állok a dolgokhoz, mint eddig.(…) Itt éltem át a szentmiséket először – nagyon jó élmény ennyire közel lenni Istenhez. Számomra ez a kurzus fantasztikus volt, és tudom, hogy nehéz napjaimban az itt hallottakból tudok majd táplálkozni.”
Zs. Zoltán, Budapest

Kurzusigazgató: 

Arm Katalin

Koordinátor: 

Zongor Eszter

Team további tagjai: 

Serbán Andrea, Majoros Ildikó, Gyuris Gellért, Nagy Zsolt, Joanovits Róbert

Kezdés: 

2015. július 31., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2015. augusztus 5., szerda 18.00 –

Helyszín: 

2473 Vál, Szent Mihály Major
A kurzus bentlakásos, gyönyörű helyen a természetben, messze a város zajától. Fényképek:
http://szentmihalymajor.ujevangelizacio.hu

MEGKÖZELÍTÉS
Autóval: Az M7-en Budapest felől Székesfehérvárra indulva a Váli völgyi pihenőhelynél lévő benzinkútnál jobbra kell térni a 811-es útra, és Kajászó után még Vál előtt bal oldalon lesz a lelkigyakorlatos ház a „Szent Mihály Major” feliratú táblánál.
Vonattal: Budapest-Déli pu.-ról Baracskáig kell utazni, onnan pedig helyi busszal tovább.
Busszal: Budapestről átszállás nélkül, vagy baracskai átszállással is ki lehet jutni, a buszok kérésre megállnak a major előtt.

Hozzájárulás: 

Felnőtteknek: 21 000Ft, + 500Ft ágynemű huzat
Diákoknak: 18 500Ft, +500Ft ágynemű huzat, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen regisztrációnál kell fizetni. Lehetséges előre utalással is, a szükséges infót a koordinátortól kapod meg.
Ez magában foglalja az étkezéseket, a technikai költségeket és a szállás díját.
Amennyiben támogatást szeretnél, kérlek, jelezd.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. E-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Zongor Eszter
eszter.zongor-KUKAC-gmail.com
+36 20 5112530

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ ugyanitt.

Jelentkezési határidő: 

2015. július 24., péntek –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • nyitott szívet
 • teljes Szentírást (lehetőleg Jeromos-félét)
 • váltó cipőt

Iktatószám/Azonosító: 

HU-15-13
 • obo