János kurzus Debrecenben

Frissítés: 

2019. augusztus 1.: A kevés jelentkezőre való tekintettel a kurzus nem lesz megtartva.

János kurzus Debrecen 2019 - Kép: (CC) Mariana Kurnyk https://www.pexels.com/photo/two-baked-breads-1756062/

Ez a kurzus a keresztényi lét szívét tárja föl: mit jelent Jézus tanítványának lenni.

Egyszerű szentírási tény: Jézus a tanítványai közül választotta az apostolokat; az őt körbevevő tömegből sohasem. Ha ez így van, hogyan lehetek én tanítvány?

A kurzus célja, hogy Jézus tanítványaivá váljunk: olyanokká, akik mindenben hozzá, a Mesterhez akarnak hasonulni: úgy gondolkodni, mint ő; úgy alkotni ítéletet, mint ő; úgy hinni, mint ő; úgy megbocsátani, mint ő; úgy imádkozni, mint ő, úgy evangelizálni, mint ő, úgy szeretni, mint ő; úgy élni, mint ő, úgy halni, mint ő. Az a legnagyobb megtiszteltetés, ha Jézus meghív tanítványának, mert ő nem tanokra oktat, hanem élni tanít: vele együtt élünk, a kezei között formálódunk ki, hogy olyan bensőséges kapcsolatban legyünk vele, mint a kedvelt tanítványa, János, aki keblére hajthatta fejét.

A Szent András Evangelizációs Iskolának ez a kurzus a szíve, ebből forrásozik minden misszió.

Ajánlás

Ezt a kurzust különösen azoknak ajánljuk, akik elvégezték a Fülöp, Új élet Krisztusban, vagy Emmausz kurzusokat, vagy a Szentlélek szemináriumot.

A kurzus témáiból

 • Isten terve és Jézus stratégiája
 • Mester és tanítvány
 • Jézus tanítási módja
 • Egy nap a Mesterrel
 • Felvételi vizsga
 • A tanítvány hat kapcsolata
 • A tanítvány átváltozása

„Teremjetek maradandó gyümölcsöt!” (Jn 15,16)

Tanúságtétel: 

„Azért szerettem volna ezt a kurzust Debrecenbe hozni, mert amikor elvégeztem 19 éves koromban, akkor az az egész önazonosságomra hatással volt, mivel megtudtam, ki is vagyok én, mint tanítvány. Sorsfordító lelkigyakorlat volt számomra, és szeretném, ha mások is megtapasztalhatnák azt, ahogy Krisztus gyengéd kezeibe veszi és még inkább a saját képére formálja őket! E tapasztalat nélkül nincs keresztény élet, és nem alakulhat ki bensőséges kapcsolat Jézus Krisztussal, ezért ajánlom mindenkinek!” • Tokodi László atya

„Kicsit féltem, hogy mit fogok kapni Istentől ezen a kurzuson. Azt tudtam, hogy ajándékot szeretne adni nekem és, hogy szabadnak kell lennem. [...] Ahogy teltek a napok, éreztem, hogy nyugalom és béke költözik belém. A kurzus során Isten rámutatott a hiányaimra, hibáimra, olyan dolgokra, amiket másképpen kéne csinálnom. Az életemben soha ennyi időt folyamatosan az Úrral nem töltöttem, mint itt. Egyszerűen csodálatos volt! A János kurzus után másképpen állok a dolgokhoz, mint eddig. [...] Itt éltem át a szentmiséket először – nagyon jó élmény ennyire közel lenni Istenhez. Számomra ez a kurzus fantasztikus volt, és tudom, hogy nehéz napjaimban az itt hallottakból tudok majd táplálkozni.” • Zs. Zoltán, Budapest

Kurzusigazgató: 

Bartha Angéla

Koordinátor: 

Tóthné Behina Beáta

Kezdés: 

2019. augusztus 14., szerda 17.00 –

Befejezés: 

2019. augusztus 20., kedd 17.00 –

Helyszín: 

4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A

A kurzus helyszíne a DSZC Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma. (Megközelíthető 15-ös és 30-as számú autóbuszokkal, Vágóhíd u-i megálló.)

Szállás: 

A kurzus a helyieknek bejárós.

Aki szállást kér, a szállás díja 16600 Ft. Az elhelyezés 4 ágyas kollégiumi szobákban lesz.

Hozzájárulás: 

17000 Ft a május 31-ig jelentkezőknek, utána 23000 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen, regisztrációnál kell fizetni. Ez magába foglalja az étkezést, valamint a technikai költségeket.

Indokolt anyagi helyzet esetén kisebb összeget kérünk, de ezt előre kérjük jelezni, hogy megoldást találjunk rá. Adományokat elfogadunk!

Jelentkezés és kapcsolat: 

Kurzuslétszám max. 35 fő. Jelentkezést érkezési sorrendben fogadunk.

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Tóthné Behina Beáta
behinabea-KUKAC-gmail.com

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Tóthné Behina Beáta
+36 30 398 1537

Jelentkezési határidő: 

2019. augusztus 1., csütörtök –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • nyitott szívet
 • teljes Szentírást (lehetőleg Jeromos-félét)
 • jegyzetfüzetet, tollat

További információk: 

A kurzus lelkipásztora Tokodi László atya.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-19-20
CsatolmányMéret
PDF ikon Meghívó PDF-ben678.99 KB
PDF ikon Letölthető plakát A4744.81 KB
 • Jóbel