Jóbel blogja

Új énekfüzet felé

Ismét sikerült egy mérföldkövet elérni az új énekfüzet felé vezető úton: Befogadták az OpenLyrics szabványba mindazokat a javításokat, amelyeket Andorka Petivel az akkordok témakörében javasolt én pedig implementáltam. Készítettem egy nagyon pöpec konvertert is, ami 0.8-ról konvertál a 0.9-es szabványba, itt elsősorban az akkordok automatikus konverziója volt a nagy feladat. Tud konvertálni a régi szintaxis szerint (szöveg előtt az akkord) és az újra is (szövegen az akkord). Ez sokat fog majd segíteni a meglévő állományok konvertálásába, de nem csak nekünk.

  • Jóbel

Különleges kurzus, különleges szórólap

Obo fejében megérett az idei különleges János kurzus ötlete, úgyhogy a héten meg is hirdettem a kurzust. A különleges kurzusnak nem szokványos meghívó dukált. Így néz ez ki összehajtva. Nemrég rátaláltam egy nagyon jó kis online nyomdai kilövést készítő szolgáltatásra, azzal raktam össze a különféle verziókat: imposeonline.com.

Három éves tartozás

Ismét egy régi adósságomat törlesztem: elkezdtem a pannonhalmi 2017-es szeminárium videó- és hanganyagát megvágni. Ez is egy mumus volt, aminek nem mertem hozzáállni. Eddig. Két kamerával készült és külön lett rögzítve az eredeti és a hat tolmácssáv. Végül Flowblade-del sikerült a vágást összeállítani. A két kamera képével tudok játszani, a hanggal pedig úgy hogy Pepe mindig bal oldalon szól, a tolmács pedig a jobb sávban. Megtaláltam az eszközt arra is, hogy a hat hangsávot egy videoállományba csomagoljam, ahol lehet váltani a különböző nyelvű hangsávok között. A technika és a módszer összeállt, egy tanítás már készen van. Már csak néhány türelmes nap és kész lesz az egész.

  • Jóbel

Projektek kidolgozása

Szóval most koldulunk, ezt készítettük elő, ezért rajzoltam februárban sokat. Reméljük, hogy fenn tud maradni az iroda három fővel.

Egy másik álmon dolgozunk most gőzerővel, a 2+1 éves ifi képzés kidolgozásán. Összeállt a terv, az alapcsapat, megfogalmaztuk pályázatként, most próbálunk rá pénzt szerezni. Ehhez rajzoltam emblémát, elkészítettem hozzá a marketinges anyagot. Hamarosan kiderül mi lesz belőle.

Ez a rajzocska is ehhez készült:

  • Jóbel

Oldalak