Jóbel blogja

Vége a sabbat év 1.0-nak

Az év elején elsősorban is hálás vagyok az elmúlt sabbat év miatt: dolgoztam irodai munkát, de nem szolgáltam kurzuson. Az elején még úgy tűnt, hogy nagyon ki fogok lógni a sorból, de végül egyáltalán nem, sőt talán mindenkinek sabbat éve lett. Szóval hálás vagyok, mert 14 év után nem kellett egyik csatából rögtön a másikba menni. Volt idő átélni újra a jelentős dolgokat, ünnepelni a sikereket, elgyászolni a kudarcokat, elhatározásokat tenni, hogy miben kell változzak. Megpihentem. Ültem az Úr lábainál. Hallgattam. Éleztem a fejszémet. Megbékéltem. Közbenjártam: az Úr lé vittem a befejezetlen ügyeket, régi barátokat. Ebben az évben nem foglalkoztam a jövővel, mégis tettre készen állok ez év elején. Úgy érzem, ezek az ajándékai az én hivatalos sabbat évemnek.

Az év végén rászántam magam egy lézeres látásjavító műtétnek. Három hétig nem is dolgoztam semmi, mivel nem tudtam olvasni, nem tettem semmi „hasznosat”. Ilyen sem volt még egész életemben.

  • Jóbel

Iroda bezárt

Aki esetleg nem tudja: Az irodát újra bezártuk a magunk részéről, újra otthondolgozás köszöntött be, noha ez rám nézve nem jelent nagy különbséget.

A napokban befejeztem az alapítványi weboldalt, tegnap frissítettem ki. Immár ez is Drupal 8-on fut. Ezzel egy nagy sorozatnak végéhez értem. Most már viszonylag gyakorlottan tudom üzemeltetni a Drupal 8-as oldal.

És sajnos most már van kiért imádkozni, aki kórházban van az iskola tagjai vagy barátai közül.

  • Jóbel

Szeptember

A szeptember is eltelt, már október van.

A szeptember öröme Obo visszatérésére volt. Újra van benne élet, tettvágy, vízió, lendület. Öröm volt ezt látni, pláne felismerni a részletekben az Úr kézjegyét. A szeptember ennek megfelelően előkészítéssel, megbeszélésekkel, tervezéssel és különleges tanácsüléssel telt. Még nincs kiforrva mi lesz, de most már tudom, hogy lesz valami új. Szóval a jövőkép folyamatban van.

A kurzusok tekintetében az én dolgom volt a hirdetés és végül nálam landoltak a lemondások is. Ez nem volt öröm, de teljesen érthető. Teljesen megértem, hogy ilyen helyzetben nem nagyon mernek mozdulni az testvérek. Szóval ennek a munkámnak nem volt sok gyümölcse.

Egyébként úgy látom, hogy a következő fél évben nem is nagyon lesznek kurzusok. Legfeljebb, a kis, zárt közösségben lévő kurzusoknak van esélyük, országosoknak nem nagyon. Fél éve „üzemeltető” feladatkörben vagyok a titkárságon, de úgy tűnik, nem sok minden van, ami üzemel.

  • Jóbel

Összetartozunk, mi tanítványok

A napokban azzal foglalatoskodom, hogy az őszi kurzusokat meg tudjuk hirdetni és elindulhassanak a szervezés. Két kurzusról kiderült, hogy nem lesz. Az Új élet és az Emmauszt tudtam eddig meghirdetni. Az Apolló előkészületben, hamarosan megjelenik. Az Ászáfról még semmi hír.

Szegeden szervezzük a 7/24-es szentségimádást, Sabbat éves program.

Újra szeptember

Bár még naptárilag nincs szeptember, elkezdőik az őszi évad

Azt majd az Úr Jézus eldönti, hogy mi a jó, ha kurzusokat tartunk vagy ha nem. Mi készülünk és remélünk. Kezdem az őszi kurzusok hirdetését a héten.

A nyáron a honlapok után az arculati anyagokkal foglalkoztam sokat. Mutatok pl. egy mappatervet. Remélem egyszer lesz pénz is elkészíteni. Most már biztosan nem akadály, hogy nincs ilyen tervünk.

Augusztusban önszorgalmi projektben dolgoztam az Énekfüzet következő kiadásának technikai alapjain. Ebből is mutatok egy PDF technológia előzetest csatolva.

  • Jóbel

Mózes kurzus lesz!

Március 15. óta először újra hirdetési anyagot készítettem. Lehet jelentkezni a Mózes kurzusra! Barbival elkezdtük összeszedni az újranyitás forgatókönyvét és feladatait. Első körben a nyárra tervezett kurzusok igazgatóival egyeztettünk. A nyári kurzusok megtartásáról az igazgatóik döntenek. Még nem dőlt el mind, de amikor döntés lesz, akkor vagy kirakom, hogy törölve lett vagy meg lesz hirdetve. Mindenesetre nekem nagyon jól esett szóróanyagot készíteni a Mózes kurzushoz.

Most megyünk végig Barbival a többi kérdésen, témakörön a többi kurzust illetően, a félbemaradt kurzusokat illetően, az iroda újranyitási feladatait illetően.

Közben igyekszem az alapítványi honlappal is haladni. A migrálás lefutott, az SQL szintű javításokon is készek, a beállítások is megvannak és a nézetek is. A tartalomtípusokat vannak hátra és egy új smink.

  • Jóbel

Oldalak