Jóbel blogja

Utolsó

Ez az utolsó szolgálati bejegyzésem főállású szolgálóként a Szent András Irodában. Augusztustól – Zsoltihoz hasonlóan – én is önkéntes leszek az irodában és csak a webmesteri (honlapok) és rendszergazdai (informatika) feladatokat fogom ellátni így önkéntesként. A szegedi Noé Bárkája tagja vagyok, én is elsősorban kurzusokon fogok szolgálni, mint mindenki más. Így nagyon nem búcsúzom, egyedül a Fenntartói Klub nem fog hallani ezután felőlem. A megürült helyre titkár fog jönni, aminek nagyon örülök, és ami miatt már rég óta rágtam a fülét Obonak.

Igazi ajándék volt az Úr Jézus részéről, hogy nem íróasztal mellől állhattam fel főállású szolgálóként a júliusi utolsó napomon, hanem kurzusról, ráadásul János kurzussal fejeztem be ezt a 16 évet az irodán és pontaz utolsó napon fejeződött be- Szászváron szolgáltam a Noé Bárkájával és Arm Katival. Nagyszerű kurzus volt.

  • Jóbel

Jailed SSH

Egy apró öröm szombatról. Amióta megjelent a Drupal 8, sokkal körülményesebb lett a weboldalak karbantartása számomra, a Drupal ugyanis egyértelműen professzionálisabb utat kezdett járni. Amikor előszor olvastam, hogyan kellene frissíteni, csak bámultam. Most már persze készség szintjén bánok a Vagrant-os lokális fejlesztői változatommal és az ott való frissítéssel, de az éles verzió frissítése minidig is kerülő megoldással, némileg hosszadalmasan ment és ezért valójában utáltam ezt a feladatot. De az október végi szolgáltatóváltásnak volt egy másik célkitűzése a számomra: SSH hozzáférést szerezni és futtatni egy composer install --no-dev parancsot a szolgáltatónál a frissítés részeként, ahogy a nagykönyvben meg van ennek írva a módszere. No, szombaton esedékes volt egy frissítés és először csináltam így. Sokkal gyorsabb és egyszerűbb!

  • Jóbel

Ima hétvége tervezés

Szombaton egész más program volt, minden eredetileg lett volna. Nem karizmatikus találkozó Szegeden, hanem Budapesten A! generációs imahétvége tartalmi megbeszélése: Jani, Zsolti, Obo, én. Barbi is akcióban volt, de ő Pannonhalmán volt koldulni az A! generáció számára. Mi meg készítettük elő, találtuk ki a hétvége tartalmát és módszerét. Olyan fiús megbeszélés volt, ez nagyszerű volt! Reggel fel, este le Szegedre újra.

Most hétvégén az Emmausz kurzus jön. Ez lesz a hét feladata, noha én nem szolgálok majd benne.

  • Jóbel

Drupal 9

Véget ért a Drupal 8-as termékciklusa, úgyhogy pénteken váltottam Drupal 9-re az összes többi weboldalunkat illetően, amelyek Drupal 8-son futottak. Oda kellett figyelni, de valóban nem volt nagy ügy. Csak azért volt egy napnyi idő, mert 8 db oldal fut egy kódbázison. De fennakadás nélkül ment a frissítés, ahogy ígérve volt.

Ez az oldal viszont még egy évig marad Drupal 7-esen. A kritikus modulok még nincsenek meg Drupal 8 || 9-re: RedHen, RedHen Membership. Ez a része tehát halasztva, mivel ez a feladat viszont nagy macera lesz.

  • Jóbel

Oldalak