Az „Apolló 2007”-es járat landol Szegeden!!!

Frissítés: 

2007.01.08 - 14:00 - A kurzusra való jelentkezést ezennel lezárjuk, mert betelt a létszám. Mivel egy héttel a jelentkezési határidő lejárta előtt már tíz fős túljelentkezésünk van, fontoljuk, hogy ősszel vagy jövőre újra rendezzünk ilyen „olcsó”, bejárós Apolló kurzust.

Ha szeretnél ennek a következő Apolló kurzusnak a várólistájára felkerülni, akkor add be a jelentkezésed: erre a kurzusra már sajnos, el leszel utasítva, de a következő várólistájára felkerülsz!

Gyuris Gellért, koordinátor

2007.01.07 - A hétvégén nem voltam itthon; a jelentkezők száma 40-re ugrott.

2007.01.04 - Infó: a jelentkezők száma: 24.

2007.01.03 - Infó: a jelentkezők száma: 20.

2006.12.30 - Infó: a jelentkezők száma: 18.

2006.12.19 - Infó: eddig 11 jelentkező van.

Apolló 2007-es járat

Tanítani Isten Igéjét kisközösségben, órán, liturgián, szószékről vagy kisszékről? Aki teszi, tudja hogy nem könnyű. Megtalálni az üzenetet, megfogalmazni, elrendezni, jól előadni – erről szól ez a kurzus, olyanoknak, akik "ékesszólóan", hatékonyan akarnak beszélni, mint Apolló.

A kurzus témáiból:

 • a prédikátor hét titka
 • az üzenet négy forrása
 • a Biblia városa
 • hét munkaeszköz
 • az üzenet célzása
 • hogyan szervezzük meg az üzenetet?
 • a prédikáció fűszerei
 • hogyan adjuk elő az üzenetet?


"...tetszett Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által üdvözítse a hívőket." (1Kor 1, 21b)

"Eközben egy Apolló nevű, alexandriai származású zsidó jött Efezusba, aki ékesszóló és az Írásokban igen jártas volt. Mivel már oktatást kapott az Úr útjáról, buzgó lélekkel beszélte el és szorgosan tanította az Úrra vonatkozó dolgokat, de csak János keresztségéről tudott. Bátran kezdett tehát működni a zsinagógában. Amikor Priszcilla és Akvila hallották őt, maguk mellé vették, és alaposabban megmagyarázták neki Isten útját. Mikor aztán elindult Akhájába, a testvérek buzdították, s írtak a tanítványoknak, hogy fogadják be őt. Amikor odaérkezett, sok mindenben hasznukra volt a híveknek, mert ellenállhatatlanul megcáfolta a zsidókat a nyilvánosság előtt, s kimutatta az Írások alapján, hogy Jézus a Krisztus." (ApCsel 18, 24-28)

Tanúságtétel: 


 

Tanúságtételek:

"Tudtam, hogy ott a helyem, és el kell mennem mindenképpen, éreztem, hogy Jézus hív erre a kurzusra. Hát meg kell mondanom, hogy ez a kurzus inkább az agyhoz, mint a szívhez szól! Főként gyakorlati dolgok vannak benne arról, hogy hogy kell JÓL prédikálni! DE Isten félelmetes mértékben dolgozott. A Mester kétszer is nagyon mélyen éreztette velem a szeretetét: egy reggeli dicsőítésen mindenféle külső ok nélkül elkezdtem zokogni. Jézus mondott egy két szép dolgot. Aztán mikor az Apolló végén megértettem, mit jelent a Vőlegény barátjának lenni, megint zokogtam egyet!" (Kuti Szilárd)

"2005 augusztusában Olaszországban vettem részt Apolló kurzuson. Nemcsak a kurzus, hanem az ottlétem körülményei is sokat alakítottak a hitemen és azon a látáson, hogy milyen fontos a kommunikáció. És mi egy olyan világban élünk, ahol a kommunikáció hatalom! Ezért nem mindegy, hogy mi, akik az Örömüzenet hírnökei vagyunk, mit és hogyan adunk tovább. Mivel nem beszélek olaszul, megtapasztaltam, hogy milyen, ha az ember nem tudja kifejezni magát, nem tud kommunikálni, és mit jelent, ha melletted van egy "Áron" (a tolmácsom), aki a gondolataidat szavakba önti. Mivel elhívásunk az, hogy hirdessük az evangéliumot, fontos, hogy mindezt úgy tegyük, hogy mások megértsék. Jézus ebben a példaképünk, aki nemcsak szavaival, hanem tetteivel is "beszélt". Ez a kurzus segít abban, hogy a Szentírás üzeneteit kreatívan, egyszerűen, hatásosan és hatékonyan add tovább." (Perjési Anita)

 

Letölthető szórólap: 

Kurzusigazgató: 

dr. Perjési Anita

Koordinátor: 

Gyuris Gellért

Team további tagjai: 

Bata Erika, Jakab Kristóf, Dr. Kassai Gábor, Laurinyecz Rita, Szekér Anikó

Kezdés: 

2007. január 24., szerda 17.00 –

Befejezés: 

2007. január 28., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

Szeged-felsővárosi minorita plébánia, Díszterem

6721 Szeged, Munkácsy u. 7.

Szállás: 

A kurzus bejárós. Azoknak akik távolról érkeznek, szegedi családoknál tudunk korlátozott számban szállást adni. Kérjük, jelezd, ha kérsz szállást!

Hozzájárulás: 

7.000,-Ft, amelyet érkezéskor kell befizetni. Benne van a reggeli, ebéd, vacsora, a kurzus "technikai költségei". Ha anyagi problémáid vannak, jelentkezéskor szólj róla!

Jelentkezés és kapcsolat: 

Feltétel: Fülöp kurzus elvégzése szükséges!

Jelentkezni lehet:
 • postai úton a jelentkezési lapon, a kurzus koordinátorának címezve (Gyuris Gellért, 6724 Szeged, Rigó u. 16/A),
 • elektronikusan az Iskola honlapján (regisztráció szükséges hozzá).

Kérjük, add meg e-mail címedet és telefonszámodat. Visszajelzést ugyanis e-mailben vagy telefonon adunk arról, hogy tudunk-e fogadni a kurzuson. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban!

További információ: gellert.gyuris@ujevangelizacio.hu; 20/349-7584

Jelentkezési határidő: 

2007. január 14., vasárnap

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

 • teljes Szentírást,
 • tollat, jegyzetfüzetet,
 • nyitott szívet

Iktatószám/Azonosító: 

HU-07-1
 • lulu

Hozzászólások

erdeklődés

békesseg Istentől! Én már el végeztem a Fülöp kurzust és el szeretnem vegezni a következo kurzust vagyis az Apollos kurzust. Az a problema, hogy en Erdelyben lakom Marosvásárherlyen és eleg nehez lenne nekem osszegyüjteni nekem az uti pénzt és a többi kellö pénzt. De hiszem, hogy Isten kirendeli, de szeretnek segitseguket klerni ebben a kerdesben, hogy hogyan vegezhetnek el a tobbi kurzust. Mert en nagyon jol es teljes mindenemmel akarom szolgálni az Urat. Áldás Békesség:)