Fotók a nagyszőlősi Új élet Krisztusban kurzusról

Új Élet Krisztusban kurzust tartott a nevetlenfalui Józsue Nemzedék Iskolaközösség Nagyszőlősön január végén.

Mariana, az egyik résztvevő a következőképp írt a kurzusról:

„Egyházmegyénk különböző pontjaiból Ungvártól Técsőig összesen 33- an hallottuk meg Jézus hívó szavát. Jézus kopogtatott a szívünkben, hogy újítsuk meg életünket. Az átimádkozott kolostor falai, ahová érkeztünk lelkileg feltöltődni és lelkileg megerősödni nagyon sokat jelentettek.

Nagyon nehéz szavakba önteni, hogy mit is élhettünk meg, élhettem meg ott ezen az Istennek szentelt hétvégén. Én is, mint ahogy minden résztvevő, a szívében a lelkében magával hozta a saját kérdéseit is, amire válaszokat keresett. Mindenki különféle élethelyzetből, helyről érkezett a kurzusra, és úgy gondolom , hogy éppen ezért különböző ajándékkal indulhattunk haza. A kérdésre, amivel érkeztem, boldog szívvel mondhatom, megkaptam a megerősítést.

A második nap végén, amikor kezemben tartva a Szentírásomat, ami lassan egy negyed évszázada felütve választ ad a kérdéseimre, ennél az Igénél nyílt ki :

„Örök szeretettel szeretlek téged, azért vonzottalak kegyelemmel.” (Jer 31,3)

A kurzus végén emlékbe kaptunk egy igekártyát , amelyen ugyanez az Ige volt olvasható. Számomra ez egy olyan megerősítés volt Istentől, egy olyan csoda, egy olyan lelki ajándék, amit aggyal nem lehet felfogni. Csak szívvel, csak hittel.

Végül, de nem utolsó sorban a hála szavait is meg szeretném fogalmazni a hét fős csapatnak , akik a szívüket a lelküket tették bele, hogy Isten hívó szava után a szívünkbe hullhasson a mag: Isten igéje. S bő termést hozzon.

Nagyon nagy szeretettel várom az Emmauszt...”

Dicsőség Istennek!

Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • C.Viki