Fotók a velencei Új élet Krisztusban kurzusról

Az ajándékozó Isten megszámlálhatatlan meglepetéssel és csodával halmozott el bennünket a május elején tartott Új élet Krisztusban kurzuson Velencén. A résztvevők közt volt régi közösségi tag, nemrégiben a környékre költözők, itt nyaralók és távolabbról érkezők is Budapesttől Sopronig, nyolcvanévestől huszonévesig, több kisgyermekes anyuka, apuka, házaspár is. A nyitottság, az Istennel való személyes találkozás iránti vágy az első pillanattól felemelt mindannyiunkat, a kurzus első perceitől fogva szinte kézzel fogható volt Isten szeretete. Az Evangélium örömhíre falakat tört át, hogy hidat építsen belőlük, amelyen Isten távol lévő gyermekei elé futott, hogy hazaölelje őket az atyai házba, az ő szívébe. A kurzus végi megosztó kör során egy százas csomag zsepit telesírtunk.

A plébánia Tibériás közössége és a Kavics családközösség tagjai szolgáltak együtt a kurzuson, a konyhán és az állandó templomi imaháttérben. Mindannyiunk számára bizonyság volt ez a kurzus a közösség szeretetének erejéről is! Köszönjük, Istenünk!

Néhány résztvevői tanúságtétel:

  • Eddig látásból és hallásból ismertem Jézust, ma már személyesen. Őt szívembe zárva megyünk haza együtt haza. (M. Reni)
  • Tényleg megtapasztaltam, hogy Isten szeret, úgy, ahogy vagyok. (D.)
  • Isten kegyelmét váratlanul megtapasztaltam, nagyon szíven talált és érzékenyen. (Timi)
  • A kurzusra úgy érkeztem, hogy kb. 80%-ban vagyok képes átvenni Isten ajándékát. Szombat estére ez 100-110-120%-ra növekedett! (M. Reni)
  • Egy olyan képpel érkeztem a kurzusra, hogy Isten hatalmas, mindenható, szigorú, özönvízzel „pusztít”, tíz parancsolatot támaszt, akinek meg kell felelni - egyszóval félelmetes. A kurzus megmutatta, hogy Isten valójában szerető, gyengéd, gondoskodó, törődő. Éreztem. Megéltem ezt az érzést.
  • Évek óta zörgetett nálam Krisztus, de nem tudtam beengedni, mert nem találtam az ajtót, sem a kilincset, sőt azt éreztem, hogy az ajtó be is van falazva. Az elmúlt hónapokban az visszhangzott bennem, hogy „nyílj meg!”. Ez a gondolat járta át a hétvégémet is. A Szentlék egy sugallata kinyitotta azt, amivel évek óta nem bírtam. Nemcsak engem formált át, hanem a környezetemre, családomra is kiáradt. Új életet kezdek.

Esemény hivatkozás: 

Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • Jóbel