Boldogok vagytok kurzus Zalaegerszegen

Frissítés: 

Figyelem! A kurzus betelt. További jelentkezéseket csak várólistára tudunk fogadni.

Kép: ArmyAmber, forrás: https://pixabay.com/hu/users/ArmyAmber-10439/  CC0 Public Domain

A kurzusról

Ennek az új kurzusnak a témája bár nagyon alapvető, mégis annyira elkerüli a figyelmünket. Hogy Isten a boldogságra alkotott bennünket, ez valahogy nem áll hitünk középpontjában. Pedig valójában mindenki a boldogságot keresi az életben. Talán a húsvéti szenvedése miatt látjuk mi keresztények Jézust sokkal inkább szomorúnak, meg nem értettnek, elhagyottnak, boldogtalannak, mint egy életvidám és boldog galileai Mesternek. A keresztény eszményképünk is inkább a szenvedésre épül, mint a boldogság elérésére. Pedig Isten azért alkotta az embert, hogy az boldog legyen: boldog, amint Ő, Isten boldog. A boldogság pedig nem valami misztikus szellemi tökéletesség, hanem egyszerűen csak boldogság. E kurzus a nyolc boldogságban rejlő jézusi tanítást dolgozza fel, hogy ráleljünk, mitől volt Jézus boldog ember. Az ő élettapasztalata és tanítása nem konvencionális. Különleges. Meglepő és ellentétes a bevett emberi boldogságkereséssel. Csak olyan sokféleképpen magyarázták, túlozták vagy üresítették ki, hogy már magunk sem értjük miről szólnak. Ez a kurzus bevezet a boldogmondások eredeti értelmébe, hogy mi magunk is boldog Jézus-tanítványokká váljunk.

Egy történet

Egy igen vidám és nyugtalan fiatal lány belépett a zárdába. Egy idő után meglátogatta a pap, aki ajánlotta. Amikor először meglátta őt habitusban, egyből a lány szomorú arca tűnt fel neki, melyről eltűnt az állandó mosoly. Egyből meg is kérdezte tőle: – Talán rosszul érzed magad? Mi a baj, beteg vagy? Hova tűnt az öröm szikrája, mellyel tápláltad a családodat és a környezetedet? Miért vagy ilyen komoly? Nem vagy boldog? A házfőnök anya, aki éppen akkor ment el mellettük, közbeszólt: – Ez a lány már apáca. Azért komoly, mert Krisztust követi…

A kurzus témái

  • A kincsestérkép
  • A térkép értelmezése
  • Boldogmondások Lukácsnál
  • Boldogmondások Máténál
  • Üldöztetés Krisztus miatt

Kurzusigazgató: 

Gyuris Gellért

Koordinátor: 

Petőházi Attila

Kezdés: 

2016. október 7., péntek 17.30 –

Befejezés: 

2016. október 9., vasárnap 18.00 –

Helyszín: 

Szent Család Óvoda
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság útja 12.

Szállás: 

A kurzus bejárós. A távolról érkezőket a helyszínen tudjuk elszállásolni (korlátozott számban), ha hozol magaddal hálózsákot. Egyéb esetben vedd fel velünk a kapcsolatot! Akinek szállás igénye van, kérjük, jelezze és jelentkezzen időben! Az utolsó napokban jelentkezők számára már nem tudunk szállást ígérni.

Hozzájárulás: 

A kurzust költsége 4500 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen, a regisztrációnál kell fizetni. Ez magában foglalja a két vacsorát, a szombati és vasárnapi ebédet, valamint a technikai költségeket.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet, vagy a kihelyezett (illetve a honlapról letöltött) jelentkezési lapot kitöltve és erre a címre eljuttatva lehet:
Szent Család Óvoda
Boldogok vagytok kurzus
8900 Zalaegerszeg, Köztársaság útja 12.

E-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

jelentkezes-KUKAC-mt514.hu

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:
+36 30 3259680 (Petőházi Attila)
+36 30 6905954 (Mózsa Hajni)

Jelentkezési határidő: 

2016. október 3., hétfő –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

• Nyitott szívet.
• Saját Bibliát.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-16-13
  • obo