Boldogok vagytok kurzus

Spanyol név: 

Dichosos ustedes

Jelleg: 

Kurzus

Nemzetközi státusz: 

Nemzetközi

Hivatalosság: 

Hivatalos

Aktivitás: 

Aktív

Boldogok vagytok kurzus Békéscsabán

Fotó: CC0 freeGraphicToday https://pixabay.com/photo-2979107/

Ennek az új kurzusnak a témája bár nagyon alapvető, mégis annyira elkerüli a figyelmünket. Hogy Isten a boldogságra alkotott bennünket, ez valahogy nem áll hitünk középpontjában. Pedig valójában mindenki a boldogságot keresi az életben.

Talán a húsvéti szenvedése miatt látjuk mi keresztények Jézust sokkal inkább szomorúnak, meg nem értettnek, elhagyottnak, boldogtalannak, mint egy életvidám és boldog galileai Mesternek.
A keresztény eszményképünk is inkább a szenvedésre épül, mint a boldogság elérésére. Pedig Isten azért alkotta az embert, hogy az boldog legyen: boldog, amint Ő, Isten boldog. A boldogság pedig nem valami misztikus szellemi tökéletesség, hanem egyszerűen csak boldogság.

E kurzus a nyolc boldogságban rejlő jézusi tanítást dolgozza fel, hogy ráleljünk, mitől volt Jézus boldog ember. Az ő élettapasztalata és tanítása nem konvencionális. Különleges. Meglepő és ellentétes a bevett emberi boldogságkereséssel. Csak olyan sokféleképpen magyarázták, túlozták vagy üresítették ki, hogy már magunk sem értjük miről szólnak. Ez a kurzus bevezet a boldogmondások eredeti értelmébe, hogy mi magunk is a boldog Jézus tanítványaivá váljunk.

Kezdés: 

2018. október 5., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2018. október 7., vasárnap 17.00 –

Jelentkezési határidő: 

2018. szeptember 30., vasárnap

Iktatószám/Azonosító: 

HU-18-33

Boldogok vagytok kurzus Zalaegerszegen

Frissítés: 

Figyelem! A kurzus betelt. További jelentkezéseket csak várólistára tudunk fogadni.

Kép: ArmyAmber, forrás: https://pixabay.com/hu/users/ArmyAmber-10439/ CC0 Public Domain

A kurzusról

Ennek az új kurzusnak a témája bár nagyon alapvető, mégis annyira elkerüli a figyelmünket. Hogy Isten a boldogságra alkotott bennünket, ez valahogy nem áll hitünk középpontjában. Pedig valójában mindenki a boldogságot keresi az életben. Talán a húsvéti szenvedése miatt látjuk mi keresztények Jézust sokkal inkább szomorúnak, meg nem értettnek, elhagyottnak, boldogtalannak, mint egy életvidám és boldog galileai Mesternek. A keresztény eszményképünk is inkább a szenvedésre épül, mint a boldogság elérésére. Pedig Isten azért alkotta az embert, hogy az boldog legyen: boldog, amint Ő, Isten boldog. A boldogság pedig nem valami misztikus szellemi tökéletesség, hanem egyszerűen csak boldogság. E kurzus a nyolc boldogságban rejlő jézusi tanítást dolgozza fel, hogy ráleljünk, mitől volt Jézus boldog ember. Az ő élettapasztalata és tanítása nem konvencionális. Különleges. Meglepő és ellentétes a bevett emberi boldogságkereséssel. Csak olyan sokféleképpen magyarázták, túlozták vagy üresítették ki, hogy már magunk sem értjük miről szólnak. Ez a kurzus bevezet a boldogmondások eredeti értelmébe, hogy mi magunk is boldog Jézus-tanítványokká váljunk.

Egy történet

Egy igen vidám és nyugtalan fiatal lány belépett a zárdába. Egy idő után meglátogatta a pap, aki ajánlotta. Amikor először meglátta őt habitusban, egyből a lány szomorú arca tűnt fel neki, melyről eltűnt az állandó mosoly. Egyből meg is kérdezte tőle: – Talán rosszul érzed magad? Mi a baj, beteg vagy? Hova tűnt az öröm szikrája, mellyel tápláltad a családodat és a környezetedet? Miért vagy ilyen komoly? Nem vagy boldog? A házfőnök anya, aki éppen akkor ment el mellettük, közbeszólt: – Ez a lány már apáca. Azért komoly, mert Krisztust követi…

A kurzus témái

 • A kincsestérkép
 • A térkép értelmezése
 • Boldogmondások Lukácsnál
 • Boldogmondások Máténál
 • Üldöztetés Krisztus miatt

Kezdés: 

2016. október 7., péntek 17.30 –

Befejezés: 

2016. október 9., vasárnap 18.00 –

Jelentkezési határidő: 

2016. október 3., hétfő

Iktatószám/Azonosító: 

HU-16-13

Boldogok vagytok kurzus Szegeden

Fotó: közkincs (CC0) Prerana Jangam, http://www.pdpics.com/photo/1830-eggs-expressions-happy-sad/

Figyelem, a szegedi Tágas Tér Fesztivál miatt tehát az előzetesen kiadott időpont (szept. 25–27.) helyett egy héttel korábban lesz a kurzus, vagyis szeptember 18–20-án.

A kurzusról

Ennek az új kurzusnak a témája bár nagyon alapvető, mégis annyira elkerüli a figyelmünket. Hogy Isten a boldogságra alkotott bennünket, ez valahogy nem áll hitünk középpontjában. Pedig valójában mindenki a boldogságot keresi az életben.

Talán húsvéti szenvedése miatt látjuk mi keresztények Jézust sokkal inkább szomorúnak, meg nem értettnek, elhagyottnak, boldogtalannak, mint életvidám és boldog galileai Mesternek.

A keresztény eszményképünk is inkább a szenvedésre épül, mint a boldogság elérésére. Pedig Isten azért alkotta az embert, hogy boldog legyen: boldog, amint Ő, Isten boldog. A boldogság pedig nem valami misztikus szellemi tökéletesség, hanem egyszerűen csak boldogság.

E kurzus a nyolc boldogságban rejlő jézusi tanítást dolgozza fel, hogy ráleljünk, mitől volt Jézus boldog ember. Az ő élettapasztalata és tanítása nem konvencionális. Különleges. Meglepő és ellentétes a bevett emberi boldogságkereséssel. Csak olyan sokféleképpen magyarázták, túlozták vagy üresítették ki, hogy már magunk sem értjük, miről szól. Ez a kurzus bevezet a boldogmondások eredeti értelmébe, hogy mi magunk is boldog Jézus-tanítványokká váljunk.

Egy történet

Egy igen vidám és nyugtalan fiatal lány belépett a zárdába. Egy idő után meglátogatta a pap, aki ajánlotta. Amikor először meglátta őt habitusban, egyből a lány szomorú arca tűnt fel neki, melyről eltűnt az állandó mosoly. Egyből meg is kérdezte tőle:
– Talán rosszul érzed magad? Mi a baj, beteg vagy? Hova tűnt az öröm szikrája, mellyel tápláltad a családodat és a környezetedet? Miért vagy ilyen komoly? Nem vagy boldog?
A házfőnök anya, aki éppen akkor ment el mellettük, közbeszólt:
– Ez a lány már apáca. Azért komoly, mert Krisztust követi…

A kurzus témái

 1. A kincsestérkép
 2. A térkép értelmezése
 3. Boldogmondások Lukácsnál
 4. Boldogmondások Máténál
 5. Üldöztetés Krisztus miatt

Kezdés: 

2015. szeptember 18., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2015. szeptember 20., vasárnap 18.00 –

Jelentkezési határidő: 

2015. szeptember 11., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-15-15

Boldogok vagytok kurzus Budapesten

Frissítés: 

Frissítés, 2014. június 14., szombat 15.36: A kurzus megtelt! Jelentkezést már csak várólistára tudunk fogadni.

Talán a húsvéti szenvedése miatt látjuk mi keresztények Jézust sokkal inkább szomorúnak, meg nem értettnek, elhagyottnak, boldogtalannak, mint egy életvidám és boldog galileai Mesternek.

A keresztény eszményképünk is inkább a szenvedésre épül, mint a boldogság elérésére. Pedig Isten azért alkotta az embert, hogy az boldog legyen: boldog, amint Ő, Isten boldog.

Jézus pedig arra tanította a tanítványait, hogyan legyenek boldogok. E kurzus a nyolc boldogságban rejlő jézusi tanítást dolgozza fel, hogy ráleljünk, mitől volt Jézus boldog ember. Az ő élettapasztalata és tanítása nem konvencionális. Különleges.

Aki rálel a nyolc boldogság kincsére, maga is boldog emberré lehet.

A hangulat jó lesz, nézd meg a tavalyi fotókat.

A kurzus témáiból

 • A kincsestérkép
 • A térkép értelmezése
 • Boldogmondások Lukácsnál
 • Boldogmondások Máténál
 • Üldöztetés Krisztus miatt

A kurzuson először látni fogjuk a boldogmondások koordinátáit. Ezután alámerülünk a kinyilatkoztatás tengerének boldogmondásaiba. Ezután Lukács boldogmondásain elmélkedünk, amelyet ellenpontoznak a „jajok”. Majd Máté nyolc boldogságát vizsgáljuk. Végül figyelmünket a Krisztus miatti üldöztetésre irányítjuk, hisz ezzel fejeződik be mindkét evangéliumban a boldogmondások listája. A befejezésben Jézust és Máriát szemléljük, akik visszatükrözik a boldogmondásokat: boldogok.

Kezdés: 

2014. június 20., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2014. június 22., vasárnap 18.00 –

Jelentkezési határidő: 

2014. június 15., vasárnap

Iktatószám/Azonosító: 

HU-14-12

Boldogok vagytok kurzus először Magyarországon

http://www.sxc.hu/photo/575957

A kurzus témája: a boldogsághoz vezető út. Érdekel?

Isten azért alkotta az embert, hogy az boldog legyen: boldog, amint Ő, Isten boldog.

De miben van az élet boldogsága? Miből fakad a boldogság? Lehet az ember egyáltalán maradéktalanul boldog? Jézus boldog személy volt? Megtaníthat ő boldognak lenni?

A kurzus egy kincs keresése: a boldogság kincsének megkeresése, melyhez kaptunk egy titkos térképet.

A kurzus témáiból

 • A kincsestérkép
 • A térkép értelmezése
 • Boldogmondások Lukácsnál
 • Boldogmondások Máténál
 • Üldöztetés Krisztus miatt

A Boldogok vagytok kurzuson először látni fogjuk a boldogmondások koordinátáit. Ezután alámerülünk a kinyilatkoztatás tengerének boldogmondásaiba, elsősorban a Prófétákba és a Zsoltárokba.

Ezután Lukács boldogmándásain elmélkedünk, amelyet ellenpontoznak a „jajok”. Majd Máté nyolc boldogságát vizsgáljuk.

Végül figyelmünket a Krisztus miatti üldöztetésre irányítjuk, hisz ezzel fejeződik be mindkét evangéliumban a boldogmondások listája.

A befejezésben Jézust és Máriát szemléljük majd, akik visszatükrözik a boldogmondásokat: boldogok.

Dexter Alejandro Reyes

A kurzust a mexikói iskola igazgatója, Dexter Alejandro Reyes, tartja, aki a mexikói iskola igazgatója, a nemzetközi iskolában pedig Pepe Prado igazgatóhelyettese és Pepe után a nemzetközi igazgatói szolgálat várományosa. Ezzel a kurzussal egyben szeretnénk megismertetni őt veletek.

Dexter 46 éves, 1987 óta van jelent az evangelizációban és ’96 óta az iskolában. Nemzetközi téren is ismert: 10 országban tartott már kurzust.

Már járt Magyarországon is a magyar iskola születésekor: ’97 nyarán tartott több kurzust Ménfőcsanakon.

Kedvenc témái: az evangélium hirdetése, vezetők képzése, lelki érettség.

Kezdés: 

2013. augusztus 2., péntek 9.00 –

Befejezés: 

2013. augusztus 4., vasárnap 18.00 –

Jelentkezési határidő: 

2013. július 26., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-13-34