Jézus a négy evangéliumban kurzus Kaposváron

Frissítés: 

2018. június 14.: A kurzus nem lesz megtartva, mivel nem volt rá elég jelentkező. Későbbi időpontra halasztjuk, új helyszínen, új árral újra megszervezzük.

Fotó: CC0 https://www.pexels.com/photo/close-up-of-vintage-camera-on-white-background-326316/ és https://www.pexels.com/photo/close-up-of-buttons-against-white-background-326339/

Az örök élethez Jézus az út. Ez a „Jézus a négy evangéliumban” kurzus azoknak szól, akik már alapvetően ismerik Jézus örömhírét és szeretnék az ő személyét is részletesen megismerni.

Mindannyiunknak van már valamilyen ismerete és tapasztalata róla, de van négy ember, akinek a tapasztalatát a Szentlélek kiemelte és mércévé tette, amelyek hitelesítik a saját tapasztalatunkat: ha olyannak ismerjük Jézust, mint amilyennek ők látták, akkor valóban ismerjük az örök életet.

A kurzus tartalma Márk, Máté, Lukács és János evangéliuma. A szerzőik olyanok, mint az evangéliumi négy barát, akik elvisznek minket Jézushoz: négy különböző ember, akiket Jézusnak más-más tulajdonsága érintett meg, négy tapasztalat, négy különböző szemüveg, négy különböző fókusz.

A kurzus során megismerkedünk először az ő különböző személyükkel, aztán az evangéliummal, amelyet írtak, hogy így eljussunk ahhoz a Jézushoz, akikkel ők találkoztak, akit megismertek: Márk Jézusáig, a csodatevőhöz; Máté Jézusáig, a beszélő, tanító mesterig; Lukács irgalmas Jézusáig; és János dicsőséges Jézusáig. Nem az a fontos, hogy legyen ezek között kedvencünk, hanem, hogy Jézus mind a négy oldalát személyesen megtapasztaljuk. Hozd a saját Bibliádat!

„Az örök élet pedig az, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit küldtél, Jézus Krisztust.” • Jn 17,3

Kurzusigazgató: 

Gyuris Gellért

Koordinátor: 

Udvardy Marci állandó diakónus

Team további tagjai: 

Bartha Angéla SSS, Tarjányi Anita, Joanovits Róbert Obo, Cseh Kornél

Kezdés: 

2018. június 20., szerda 17.30 –

Befejezés: 

2018. június 24., vasárnap 14.00 –

Helyszín: 

Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház

7478 Bárdudvarnok,
Kaposszentbenedek u. 79.

Szállás: 

A kurzus bennlakásos. Szállás a lelkigyakorlatos házban lesz.

Hozzájárulás: 

29500 Ft, amit a kurzus kezdetekor a helyszínen, regisztrációnál kell fizetni. Ez az összeg teljes ellátást foglal magában: szállást, étkezést (reggelit, ebédet, vacsorát a kurzus egész ideje alatt), a kapott anyagokat, valamint a technikai költségeket.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Udvardy Márton
evangelizacio.kaposvar-KUKAC-katolikus.hu
7400 Kaposvár, Zárda u. 4.

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Udvardy Márton
+3630 3344 667

Jelentkezési határidő: 

2018. június 13., szerda

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

  • a saját Szentírásod,
  • papucsot, törölközőt,
  • és a nyitott szíved!

Iktatószám/Azonosító: 

HU-18-13

Együttműködő szervezetek: 

A kurzus szervezi a kaposvári Joppe Evangelizációs Központ.

CsatolmányMéret
PDF ikon Meghívó PDF-ben195.76 KB
PDF ikon Nyomtatható meghívó PDF-ben651.11 KB
PDF ikon Plakát687 KB
  • Jóbel