Mária kurzus Szentesen

John-Mark Smith fotója a Pexels-en: https://www.pexels.com/photo/brown-paper-envelope-on-table-211290

Ezen a kurzuson felfedezzük Máriában az evangelizátor példaképét, üdvtörténeti szerepét és helyét az egyházban. A kurzus Mária, Krisztus levele körül forog. Egy levél, melyet megkapunk, elolvasunk, és válaszolunk rá. Eközben kezünkbe vesszük a Biblia máriás olvasatának kulcsát.

A kurzus írója, Jose Prado Flores, a tanítást a Szentírásra alapozta, illetve Szent VI. Pál pápa „Marialis cultus” apostoli buzdítására és Raniero Canatalamessa OFMCap: „Mária, az Egyház tükre” című könyvére.

Tegyétek, amit mond! (Jn 2,5)

Tanúságtétel: 

Nagyon jó volt látni Mária helyét Isten üdvösségtervében. Megtalálni a megfelelő egyensúlyt abban, hogy hogyan tiszteljem őt. Engem lenyűgözött Mária igenje! (Fürtös)

Tőlem nagyon távol állt Mária személye, talán pont azért, mert nem tudtam elfogadni a litániák és a rózsafűzérek Máriáját. De megértettem, hogy Mária egészen más, hogy nekem is olyanná kell válnom, mint ő, s nem csak nekem, hanem mindenkinek, hogy Jézust adjuk a világnak. Ha Atyánk küld, s nem tudjuk a hogyant, ő nekünk is azt mondja, mint Máriának: „a Szentlélek ereje száll rád". Megértettem Máriát, mint példát, mint nőt, mint Jézus első és legtökéletesebb tanítványát, aki őt mindenhová elkíséri és szüntelenül várja az ígéretek beteljesedését. (Márti)

Kurzusigazgató: 

Bartha Angéla

Koordinátor: 

Dr. Kassai Gábor

Kezdés: 

2020. október 1., csütörtök 18.00 –

Befejezés: 

2020. október 4., vasárnap 16.00 –

Helyszín: 

Római Katolikus Plébánia
Szentes, Jókai u. 102-104.


Nagyobb térkép

Szállás: 

A kurzus bejárós, a szervezők szállást nem tudnak biztosítani.

Hozzájárulás: 

A program a „Szentes Jézus Szíve Egyházközösség Újraéledése c. pályázat 2018-2020 EFOP 1.3.7-17-2017-00042” támogatásával valósul meg.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Zsadányi József plébános
6600 Szentes, Jókai u. 104.
sacerdos58-KUKAC-gmail.com

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Zsadányi József
+36 30 2796619

Jelentkezési határidő: 

2020. szeptember 27., vasárnap

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Iktatószám/Azonosító: 

HU-20-30

Együttműködő szervezetek: 

CsatolmányMéret
PDF ikon Nyomtatható meghívó522.72 KB
  • Jóbel