Pál kurzus és falumisszió Üllésen

Fotó: cc Valentina https://www.flickr.com/photos/93206678@N02/9673900860

Akkoriban kb. 72 evangelizátora volt Jézusnak (a férfiak számolva). Jézus előtt jártak, hogy bejelentsék: Isten Országa hamarosan ideérkezik.

Ki ma az evangélium hirdetője? Evangelizátor az, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot – magát Jézust – és képes megtérésre vezetni őket.

A Pál kurzuson megtanulod mit és hogyan szólj, amikor hirdetni kell az örömhírt. Úgy nevezzük: a kérügma.

Evangelizálni nem lehet iskolapadban megtanulni. A Pál kurzus minden napján missziós gyakorlatunk lesz a templomban és a faluban. A kurzus – ahogy az evangelizátorok élete – nem a kényelemről szól…

A Szent András Evangelizációs Iskola ebből a kurzusból és ezért jött létre: kérügmatikus evangelizátorok képzéséért. A legjobbat adjuk abból, amit 30 év alatt tanított nekünk a Szentlélek az új evangelizációról.

Félsz az evangelizációtól? Egyesek az idegenek megszólításától félnek, mások pedig az ismerőseiktől… Nem baj, ha félsz, a Szentlélek majd bátorrá tesz. Ez nem csak egy frázis. Gyere, ez egy Szentlelkes kurzus lesz!

Az új evangelizációhoz új evangelizátorokra van szükség.

Az Egyház azért létezik, hogy evangelizáljon.

VI. Pál pápa, EN 14

Az Evangélium öröme tölti el azok szívét és egész életét, akik találkoznak Jézussal.

Ferenc pápa

Ez te vagy, magadra ismersz? Ha igen, szeretettel várunk a Pál kurzuson Üllésen, hogy megoszd az örömödet olyanokkal, akik még nem találkoztak Jézussal.

Az üllési plébános, akit Adalbert atya néven ismerünk, nem hazánk szülötte. Ő egy missziós pap Magyarországon, aki Lengyelországban született Wojciech Żmijan néven. A Szentlélek indíttatására misszióba, evangelizálni érkezett hozzánk. Már egész jól megtanult magyarul, hogy hirdetni tudja az evangéliumot. Budapesten találtunk egymásra. Mivel már Lengyelországban is ismerte az evangelizációs iskolákat és szolgált is bennük, hamar összhangra találtunk. Ő egy az új evangelizációra nyitott pap. Adalbert hamarosan Üllés plébánosa lett és a segítségünket kérte a falu evangelizálásában. Valóban úgy érkezett Üllésre, mint aki újat, új evangelizációt hoz a faluba. Egy éve már elkezdtük a missziót, hogy lerakjuk az alapokat, de nagy szükség van a Pál kurzus missziójára, hogy lendítsen az új evangelizáción.

Gyertek! Ez egy olyan hely, ahol a pap nyitott. Sőt, nem csak nyitott, hanem ő is evangelizál. Tanuljunk meg evangelizálni egy olyan helyen, ahol a pap velünk jön a misszióba. Ilyen volt Jézus is. Ilyen volt az első tanítványok missziója is.

Ha eltölt az evangélium befogadásának öröme, tapasztald meg milyen öröm továbbadni!

Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.

Mk 16,15

Kurzusigazgató: 

Gyuris Gellért

Koordinátor: 

Répás Erika

Team további tagjai: 

Csiszér László, Nagy Zsolt, Arm Katalin, Zmijan Adalbert helyi plébános

Kezdés: 

2014. július 26., szombat 13.00 –

Befejezés: 

2014. augusztus 3., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

A kurzus helyszíne az üllési Erdei Iskola, mely Szegedtől kb. fél órányi autóútra van az üllési horgásztó után.

  • Cím: 6794 Üllés Petőfi dűlő 12.
  • Koordináták: 46°21'4"N 19°48'28"E

Szállás: 

Szállás nem a helyszínen lesz, hanem benn a faluban a plébánia híveinél, családoknál. Jelentkezés elbírálásakor értesítünk, hogy kikkel fogsz egy szállásadóhoz kerülni és kell-e hálózsákot hozni. Egyszerű körülményekre számítsatok!

Az erdei iskola a falutól 3,5 km-re van, amit minden nap meg kell tennünk egyszer oda-vissza. Ha autóval tudsz jönni, az megkönnyíti ezt.

Hozzájárulás: 

A kurzus költsége 17 800 Ft, amely az étkezéseket és a szervezési költségek többségét fedezi. Az üllési rk. plébánia és a Szent András Evangelizációs Alapítvány állja a többi költséget.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Répás Erika,
6630 Mindszent, Deák Ferenc utca 24.
rerika09-KUKAC-gmail.com

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

További információ:

Répás Erika: +3620 4823038

Jelentkezési határidő: 

2014. július 19., szombat –

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

Hozz magaddal: 

  • Teljes Szentírást (lehetőleg Jeromos-félét),
  • a többiről visszaértesítünk.

További információk: 

A kurzus szombat délután 13 órakor kezdődik. Ebéddel várunk benneteket!

Iktatószám/Azonosító: 

HU-14-14
  • Jóbel