Pál kurzus

Spanyol név: 

Pablo

Jelleg: 

Kurzus

Nemzetközi státusz: 

Nemzetközi

Hivatalosság: 

Hivatalos

Aktivitás: 

Aktív

Pál kurzus és misszió Kecelen

Kép: (CC) Said Khazeev: Skydive Andes Chile, forrás: https://www.flickr.com/photos/skydiveandes/36580424711/

„... és elküldte őket kettesével” • Mk 6,7

Akkoriban kb. 72 evangelizátora volt Jézusnak. Ki ma az evangélium hirdetője? Evangelizátor az, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot – magát Jézust – és képes megtérésre vezetni őket.

A Pál kurzuson megtanulod, mit és hogyan szólj, amikor hirdetni lehet az örömhírt. Úgy nevezzük: kérügma, vagyis első hirdetés.

De evangelizálni nem lehet iskolapadban megtanulni. A Pál kurzus minden napján missziós gyakorlatunk lesz a templomban és a településen. A módszert gyakorlatban tanulhatod.
A Szent András Evangelizációs Iskola ebből a kurzusból és ezért jött létre: kérügmatikus evangelizátorok képzéséért.

Félsz az evangelizációtól? Egyesek az idegenek megszólításától félnek, mások pedig az ismerőseiktől… Nem baj, ha félsz. A Szentlélek majd bátorrá tesz! Ez nem csak egy frázis. Gyere, ez egy Szentlelkes kurzus lesz! „Ez a kurzus megváltoztat” – ahogy az eddigi résztvevők mondják.

Figyelem! A kurzus – ahogy az evangelizátor élete – nem a kényelemről szól…

Az új evangelizációhoz elsősorban új evangelizátorokra van szükség.

Az Egyház létének oka az evangelizáció.” • VI. Pál pápa

Kezdés: 

2018. augusztus 4., szombat 13.00 –

Befejezés: 

2018. augusztus 12., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2018. július 28., szombat

Iktatószám/Azonosító: 

HU-18-25

Pál kurzus és misszió Szeged-Szőregen

Fotó: CC0 https://www.pexels.com/photo/converse-sneakers-ii-5639/

„Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” • Mk 16,15

Akkoriban kb. 72 evangelizátora volt Jézusnak. Ki ma az evangélium hirdetője? Evangelizátor az, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot – magát Jézust – és képes megtérésre vezetni őket.

A Pál kurzuson megtanulod mit és hogyan szólj, amikor hirdetni lehet az örömhírt. Úgy nevezzük: kérügma, vagyis első hirdetés.

De evangelizálni nem lehet iskolapadban megtanulni. A Pál kurzus minden napján missziós gyakorlatunk lesz a templomban és a településen. A módszert gyakorlatban tanulhatod.
A Szent András Evangelizációs Iskola ebből a kurzusból és ezért jött létre: kérügmatikus evangelizátorok képzéséért.

Félsz az evangelizációtól? Egyesek az idegenek megszólításától félnek, mások pedig az ismerőseiktől… Nem baj, ha félsz. A Szentlélek majd bátorrá tesz. Ez nem csak egy frázis. Gyere, ez egy Szentlelkes kurzus lesz! „Ez a kurzus megváltoztat” – ahogy az eddigi résztvevők mondják.

Figyelem! A kurzus – ahogy az evangelizátor élete – nem a kényelemről szól…

Az új evangelizációhoz elsősorban új evangelizátorokra van szükség.

Az Egyház létének oka az evangelizáció. • VI. Pál pápa

Kezdés: 

2016. július 16., szombat 13.00 –

Befejezés: 

2016. július 24., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2016. július 4., hétfő

Iktatószám/Azonosító: 

HU-16-12

Pál kurzus és falumisszió Üllésen

Fotó: cc Valentina https://www.flickr.com/photos/93206678@N02/9673900860

Akkoriban kb. 72 evangelizátora volt Jézusnak (a férfiak számolva). Jézus előtt jártak, hogy bejelentsék: Isten Országa hamarosan ideérkezik.

Ki ma az evangélium hirdetője? Evangelizátor az, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot – magát Jézust – és képes megtérésre vezetni őket.

A Pál kurzuson megtanulod mit és hogyan szólj, amikor hirdetni kell az örömhírt. Úgy nevezzük: a kérügma.

Evangelizálni nem lehet iskolapadban megtanulni. A Pál kurzus minden napján missziós gyakorlatunk lesz a templomban és a faluban. A kurzus – ahogy az evangelizátorok élete – nem a kényelemről szól…

A Szent András Evangelizációs Iskola ebből a kurzusból és ezért jött létre: kérügmatikus evangelizátorok képzéséért. A legjobbat adjuk abból, amit 30 év alatt tanított nekünk a Szentlélek az új evangelizációról.

Félsz az evangelizációtól? Egyesek az idegenek megszólításától félnek, mások pedig az ismerőseiktől… Nem baj, ha félsz, a Szentlélek majd bátorrá tesz. Ez nem csak egy frázis. Gyere, ez egy Szentlelkes kurzus lesz!

Az új evangelizációhoz új evangelizátorokra van szükség.

Az Egyház azért létezik, hogy evangelizáljon.

VI. Pál pápa, EN 14

Az Evangélium öröme tölti el azok szívét és egész életét, akik találkoznak Jézussal.

Ferenc pápa

Ez te vagy, magadra ismersz? Ha igen, szeretettel várunk a Pál kurzuson Üllésen, hogy megoszd az örömödet olyanokkal, akik még nem találkoztak Jézussal.

Az üllési plébános, akit Adalbert atya néven ismerünk, nem hazánk szülötte. Ő egy missziós pap Magyarországon, aki Lengyelországban született Wojciech Żmijan néven. A Szentlélek indíttatására misszióba, evangelizálni érkezett hozzánk. Már egész jól megtanult magyarul, hogy hirdetni tudja az evangéliumot. Budapesten találtunk egymásra. Mivel már Lengyelországban is ismerte az evangelizációs iskolákat és szolgált is bennük, hamar összhangra találtunk. Ő egy az új evangelizációra nyitott pap. Adalbert hamarosan Üllés plébánosa lett és a segítségünket kérte a falu evangelizálásában. Valóban úgy érkezett Üllésre, mint aki újat, új evangelizációt hoz a faluba. Egy éve már elkezdtük a missziót, hogy lerakjuk az alapokat, de nagy szükség van a Pál kurzus missziójára, hogy lendítsen az új evangelizáción.

Gyertek! Ez egy olyan hely, ahol a pap nyitott. Sőt, nem csak nyitott, hanem ő is evangelizál. Tanuljunk meg evangelizálni egy olyan helyen, ahol a pap velünk jön a misszióba. Ilyen volt Jézus is. Ilyen volt az első tanítványok missziója is.

Ha eltölt az evangélium befogadásának öröme, tapasztald meg milyen öröm továbbadni!

Kezdés: 

2014. július 26., szombat 13.00 –

Befejezés: 

2014. augusztus 3., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2014. július 19., szombat

Iktatószám/Azonosító: 

HU-14-14

Pál kurzus Ménfőcsanakon

Frissítés: 

Frissítés (2013. 06. 23. 17:13) Kedves testvérek, a Pál kurzus dátuma kicsit változott, mert úgy ítéljük, hogy beleférünk egy nappal rövidebb időbe is. július 20-án kezdünk, a hozzájárulás meg 34.000 Ft-ra csökkent. Legyetek áldottak! TündeLidia

cc: http://www.flickr.com/photos/w-tommerdich/5963615586/

Katolikus evangelizátorokat képezni, egyszerű hívőket, akik képesek a mindennapi életük során tanúságot tenni az Örömhírről: ez az iskola fő szolgálata, ezért vagyunk. Minden megtértnek, azaz Jézus tanújának és tanítványának szól a Pál kurzus, mely sok gyakorlat által tanít hatékonyan evangelizálni, a kérügmát hirdetni.

Az új evangelizációhoz elsősorban új evangelizátorokra van szükség. Ha szeretnél valamit tenni az új evangelizációban, ez a kurzus a megfelelő alap hozzá!

Kezdés: 

2013. július 20., szombat 18.00 –

Befejezés: 

2013. július 28., vasárnap 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2013. július 12., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-13-05

Pál kurzus és plébániamisszió

A Pál kurzus célja, hogy megtanuljuk az első evangelizációt, a kérügma (=örömhír) meghirdetését. Ezen múlik az új evangelizáció. A kérügmatikus evangelizátorok hiányoznak leginkább az Egyházból. Nem csak egy specifikus formában (mint pl. az Alfa-kurzus, vagy a Fülöp-kurzus), hanem oly módon és mélyen, hogy minden körülmény közé alkalmazni tudjuk. A kurzus gyakorlati: ami tanulunk, azt egyből ki is próbáljuk egy plébániai misszión, ahol személyes és szervezett evangelizációban is részünk lesz, mert evangelizálni csak evangelizálva tanulunk meg.

A Szent András Evangelizációs Iskola ebből a kurzusból és ezért jött létre: evangelizátorok képzéséért. Ne habozz, légy bátor, légy engedelmes Jézusnak, aki hív téged mert küldeni akar. Vedd fel a készség saruját, vagyis a béke evangéliumának hirdetésére való készséget és gyere erre a kurzusra. A legjobbat adjuk abból, amit 30 éve tanított nekünk a Szentlélek az új evangelizációról.

Ha lesznek, akik hirdessék az evangéliumot, lesz új evangelizáció.

Kezdés: 

2012. július 7., szombat 15.00 –

Befejezés: 

2012. július 15., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2012. június 30., szombat

Iktatószám/Azonosító: 

HU-12-24

Pál kurzus és plébániamisszió Szegeden

Frissítés: 

Új! Figyelem, a kurzuson lesz gyerekvigyázás! Keresd a koordinátort a részletekért, ha gyereket is szeretnél hozni.
7 nap evangelizáció Jézus csapatában

A Szent András Evangelizációs Iskola küldetése, hogy evangelizátorokat formáljon az Egyháznak a harmadik évezred evangelizációjához. Ezt leginkább a Pál kurzussal valósítja meg.

Ez a kurzus a tarzusi Szent Pálról van nevezve. Ő fogalmazta meg a görög világnak a héber Jézus evangéliumát. Ma, kétezer évvel utánuk, újra olyan evangéliumhirdetőkre van szükség, akik ugyanazt az örömhírt, melyet Jézus hirdetett, képesek csorbítatlanul hirdetni a mai, hit nélküli vallásos és a pogány világnak is, és ezek szubkultúráinak. Mintánk a hitre térésben, az evangélium tartalmában, a hit érthető újrafogalmazásában, kreativitásban, az evangelizáció módjában és fáradalmaiban az a Pál, aki a legjobb volt mindezekben.

Ahol Jézus, ott Isten Országa.
Hol jelen van Isten Országa,
ott az evangéliumnak híre megy.

A mai korban újra csak tanúk lehetnek evangelizátorok. Akik tanítanak Jézusról, de személyesen nem ismerik, azoknak a világ nem hisz. Ismered személyesen Jézust és jóba vagy vele? Tőle tanulsz élni? Ha igen, akkor a legtermészetesebb, hogy evangelizátor légy.

Az apostolok Jézust hirdették, mert az volt a tapasztalatuk, hogy ahol Jézus jelen van, ott van körülötte Isten Országa. Ha tanítványa vagy Jézusnak, ott van körülötted Isten Országa. Nincs annál fontosabb és természetesebb, hogy másokat is bevonj ebbe az üdvösségbe.

Ha Isten Országa köztünk van,
az evangélium nem propaganda,
hanem valóság jelekkel, melyeknek hisznek.

A KURZUSRÓL

A Pál kurzuson megtanulod mit és hogyan szólj, amikor hirdetni kell az örömhírt.

Megtanulni evangelizálni iskolapadban nem lehet. Ezért a Pál kurzus minden napján missziós gyakorlatunk lesz: a templomban és a plébánián. A kurzusra – ahogy az evangelizátorok életére – nem a kényelem, hanem a fáradozás jellemző. Izgulsz, esetleg félsz ettől? Ne félj, a bátorság nem belőled jön, hanem ez Isten speciális ajándéka az evangelizátorok számára!

„Misszióba megyek.
Ki jön velem?”
Jézus

EVANGELIZÁTOROK

Akkor kb. 72-en voltak (a férfiak). Jézus előtt jártak, hogy bejelentsék: Isten Országa hamarosan ideérkezik erre a helyre, amikor Jézus megjelenik.

Ki ma az evangélium hirdetője? Kit nevezünk evangelizátornak? Azt, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot: magát Jézust, hogy találkozzanak vele és képes megtérésre vezeti őket.

Fut az Igével

Kezdés: 

2011. augusztus 6., szombat 16.00 –

Befejezés: 

2011. augusztus 14., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2011. július 31., vasárnap

Iktatószám/Azonosító: 

HU-11-35

Tanúságtétel

Sziasztok!

Szeretnék tanúságot tenni arról, hogy hogyan áldott meg engem az Úr 2006-ban, Budapesten egy Pál kurzuson.
Sokat imádkoztunk a kurzus alatt, s mikor már vagy hatodik napon át tartott az ima, hívtuk a Szentlelket, s kértük Őt, hogy érintsen meg. Bevallom őszintén, bennem nem volt semmi elképzelés, hogy mi is fog történni, csak arra emlékszem, hogy egy hatalmas vágy volt a szívemben, egy szomjúság, hogy találkozhassak Istennel.

Soha nem gondoltam volna addig, hogy a jó Isten ennyire közel tud jönni az emberhez.
Hála Neki egy nagyon közeli és személyes találkozásom volt Vele. Amikor a testvérek imádkoztak értem, hirtelen egy nagy erő öntött el, annyira, hogy nem bírtam magamat tartani két lábon. Ezután pedig egy nagy zúgó hangot hallottam a saját füleimmel, és hirtelen egy hatalmas fényességből kitörő madár alak jött felém, nagy zúgó hangon, belémszállt és utána egy nagy-nagy lelki békesség töltött el.

Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy túlfantáziáltam ezt az imát, le kell szögeznem, hogy én egészen odáig nem igazán foglalkoztam a harmadik Isteni személlyel, tehát nem voltak elképzeléseim a Szentlélekről, hogy galamb....stb. Nem szoktam Hozzá imádkozni, mert nem ismertem Őt. Tehát ez a találkozásom Vele, nem fantázia szüleménye volt, hanem egy "kézzelfogható" találkozás az Élő Istennel!!!

Hát, nekem így áldotta meg az Úristen a Pál kurzusomat.
Úgy gondolom,ezek után bátran buzdíthatok bárkit, hogy vegyen részt ezen a kurzuson, mert én valóban megtapasztalhattam, dicsőség érte Istennek, hogy ezen a kurzuson rajta van az Isten áldása! Menj el!!!

Ivett
  • Ivett

Pál kurzus - Siklósbodony

Frissítés: 

A kurzus elmarad.

Katolikus evangelizátorokat képezni, egyszerű hívőket, akik képesek a mindennapi életük során tanúságot tenni az Örömhírről ismerőseiknek és ismeretleneknek is: ez az iskola fő feladata. Ma a papoknál is nagyobb hiánycikk ugyanis az evangelizátor az Egyházban.

Hívunk minden megtértet és tanítványt: Jöjjetek, legyetek az evangélium terjedésének szolgái. A kurzuson sok gyakorlat által tanulunk meg hatékonyan evangelizálni. Együtt fedezzük fel a Szentírásból, hogy mit hirdettek az apostolok (kérügma), és eljutunk a meggyőződésre, hogy mi sem hirdethetünk mást. Ne félj! A Lélek majd megadja a napok során a bátorságot is, hogy azt tegyük, amit eddig nem mertünk.

Kezdés: 

2009. augusztus 15., szombat 18.00 –

Befejezés: 

2009. augusztus 23., vasárnap 15.00 –

Jelentkezési határidő: 

2009. július 31., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-09-12

Az első hét nap amit Jézus csapatában töltöttem az evangelizációval

Pont Pál kurzus? -kérdeztem először félig magamtól, félig Istentől ezt a kérdést mikor meghívást kaptam a kurzusra. Már voltam egy pár kurzuson, de mégsem éreztem elég felkészültnek magam a dologra.

A válasz egész egyszerűen bennem fogalmazódott meg...: Mi értelme lenne a hitemnek, ha ezt nem adnám tovább? Vagy lehetek én olyan önző, hogy Isten szeretetét, -amit én is nap mint nap tapasztalok- megtartom magamnak, hogy csak én részesedjek belőle? A válasz egyértelműen a NEM volt, ami annyit jelentett, hogy ott a helyem a Pál kurzuson.

Még mindig nem éreztem magam elég felkészültnek a kurzusra, de abba biztos voltam, hogy meg akarok tanulni evangelizálni, illetve el akarom sajátítani a helyes módszert... Nagyon sok mindenre megtanítottak a kurzuson, megtanultam a menetét az evangelizációnak, a célját, és a helyes módját is. De ami a legfontosabb, hogy Isten eközben elkezdett engem formálni ...

Ahogy a megtérésnél Isten átformál engem arra, hogy be tudjam fogadni Őt, úgy most átformált engem arra, hogy az Ő katonája legyek. De ehhez hosszú idő kellett, hogy kiragadjon a megszokott környezetből, és a külvilágtól elzárva megcsiszolja azt a darab kőzetet, amely bennem van és az Őneki tetsző formára alakítsa azt ki. Többek közt rájöttem arra, hogy az Evangelizációt Jézus oldalán a legkönnyebb , mert igazából Ő végzi a dolgokat nem is én..., és nekem csak hagyni kell magam, hogy egy báb legyek amit a Szentlélek mozgat, és rájöttem, hogyha átadom magam neki, akkor már sokkal egyszerűbb... Én Jézus mellett olyan vagyok mint egy pulikutya, amely összetereli a bárányokat, Én csak fontoskodom, rohangászok, de ha nem lenne a Jó Pásztor az oldalamon, mit sem érne az egész...

Talán a kurzust megelőző "evangelizáció-próbálkozásaim" legnagyobb hibája az volt, hogy én a saját erőmből akartam mindent véghez vinni.

Visszanézve, így a kurzus után nagyon szép emlékek jönnek elő... Nagyon jó volt megélni a testvérek szeretetét, amely körülvett, és a Szentlélek kenetét megkapva nagyobb erővel indultam/indulok neki a pillanatnyilag nagynak látszó akadályoknak.

Nem azt mondom, hogy a kurzusról visszatérve én lettem a tökéletes evangelizátor mintaképe, sőt... de Isten egy folyamatot indított el bennem, amely a mai napig tart... folyamatosan csiszolja azt a követ amit elkezdett csiszolni, és én minél szomjasabban, és alázatosabban akarom azt tenni, amit Ő rám bízott/rám bíz.

Kedves testvérem! Neked is meghívásod van ebbe a csapatba, de bármikor is csatlakozol, Jézus mindig vár rád! (de szerintem minnél hamarabb csatlakozol annál jobb) Hálát Adok Istennek, hogy elindított és vezet ezen az úton! Dicsőség Neki! Ámen

Megfelelő módon szólni

Pál kurzuson részt venni számomra azt jelentette, hogy növekedni Istent és az embereket szolgálva.

Az evangelizátori szolgálat nagyon komoly és kemény feladat, nincs két egyforma helyzet és hogy felkészüljünk ezekre, mindennap Istennel kell járni. Számomra megdöbbentő volt hogy sok ember csak úgy él bele a nagyvilágba, remélve a jobb sorsot, de nem tudnak igazán miben megkapaszkodni. Rá kell őket döbbenteni, hogy Isten szeretete kiárad rájuk, mindég, feltétel nélkül.

Persze akad olyan tesó is (sajnos egyenlőre ez a ritkább) aki már megismerte vagy inkább felismerte Urunkat és hirdeti az örömhírt. Az evangelizáció során ez egyfajta lelki megerősítést, feltöltődést eredményezett nálam, boldog voltam.

Odalépni az emberekhez egyáltalán nem volt könnyű feladat, de valahogy mégis tudtam hogyan szóljak. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom ez mindenkinek megy csak menni és tenni kell érte!

Bátorítalak benneteket, hogy gyertek el ti is és növekedjünk együtt Jézus csapatában.

Oldalak