Pál kurzus és misszió Szeged-Szőregen

Fotó: CC0 https://www.pexels.com/photo/converse-sneakers-ii-5639/

„Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” • Mk 16,15

Akkoriban kb. 72 evangelizátora volt Jézusnak. Ki ma az evangélium hirdetője? Evangelizátor az, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot – magát Jézust – és képes megtérésre vezetni őket.

A Pál kurzuson megtanulod mit és hogyan szólj, amikor hirdetni lehet az örömhírt. Úgy nevezzük: kérügma, vagyis első hirdetés.

De evangelizálni nem lehet iskolapadban megtanulni. A Pál kurzus minden napján missziós gyakorlatunk lesz a templomban és a településen. A módszert gyakorlatban tanulhatod.
A Szent András Evangelizációs Iskola ebből a kurzusból és ezért jött létre: kérügmatikus evangelizátorok képzéséért.

Félsz az evangelizációtól? Egyesek az idegenek megszólításától félnek, mások pedig az ismerőseiktől… Nem baj, ha félsz. A Szentlélek majd bátorrá tesz. Ez nem csak egy frázis. Gyere, ez egy Szentlelkes kurzus lesz! „Ez a kurzus megváltoztat” – ahogy az eddigi résztvevők mondják.

Figyelem! A kurzus – ahogy az evangelizátor élete – nem a kényelemről szól…

Az új evangelizációhoz elsősorban új evangelizátorokra van szükség.

Az Egyház létének oka az evangelizáció. • VI. Pál pápa

„Húzzátok lábatokra a készséget a békesség evangéliuma hirdetésére.” (Ef 6,15)

Kurzusigazgató: 

Csiszér László

Koordinátor: 

Ferentzi Csaba

Team további tagjai: 

a fentieken túl még Arm Katalin és Nagy Zsolt a budapesti Új Jeruzsálem iskolaközösségből és a szegedi Noé Bárkája iskolaközösség tagjai

Kezdés: 

2016. július 16., szombat 13.00 –

Befejezés: 

2016. július 24., vasárnap 15.00 –

Helyszín: 

Szeged-Szőreg
Alexandriai Szent Katalin Plébánia
6771 Szeged-Szőreg, Szerb u. 16.

A plébánia nem túl nagy, de el fogunk férni.

Szállás: 

Szállás nem a helyszínen lesz, hanem a plébánia híveinél, családoknál. Jelentkezés elbírálásakor értesítünk, hogy kikkel fogsz egy szállásadóhoz kerülni és kell-e hálózsákot hozni. Egyszerű körülményekre számítsatok!

Hozzájárulás: 

A kurzus költsége húszezer forint lenne, de a Noé Bárkája iskolaközösség minden résztvevőnek ad ötezer forint támogatást, így tehát 15000 Ft hozzájárulást kérünk csak a kurzusért. Ez az összeg magában foglalja az étkezéseket (reggelit, ebédet, vacsorát a kurzus egész ideje alatt), a kapott anyagokat, valamint a technikai költségeket.

A további költségeket a Szent András Evangelizációs Alapítvány állja, valamint ha valakinek további ösztöndíjra lenne szüksége, az alapítványtól kérhet.

Jelentkezés és kapcsolat: 

Jelentkezni a jelentkezési oldalon leírtaknak megfelelően lehet. Postai vagy e-mailes jelentkezés esetén a kitöltött jelentkezési lapot erre a címre várjuk:

Ferentzi Csaba
6728 Szeged, Termelő utca 6.
ferentzi.csaba-KUKAC-gmail.com

Kérjük, jelentkezz időben! Csak akkor jelentkezz, ha a kurzuson végig jelen tudsz maradni!

Kérjük, hogy telefonszámot, vagy e-mail címet mindenképpen adj meg, hogy visszajelzést tudjunk adni a kurzussal kapcsolatosan. Ha visszajelzés nem érkezik hozzád, érdeklődj a határidő utáni napokban! Ha jelentkeztél, de valami miatt mégsem tudsz részt venni, kérünk, időben jelezd!

Ferentzi Csabához lehet további információkért fordulni a kurzust illetően, a missziót pedig Nagy Róbert plébános szervezi:

Ferentzi Csaba +3630 6126699
Nagy Róbert +3620 8233815

Jelentkezési határidő: 

2016. július 4., hétfő

Jelentkezési lap: 

Letölthető a honlapról.

További információk: 

Ebéddel várunk benneteket!

Iktatószám/Azonosító: 

HU-16-12
  • Jóbel