A nemzetközi iskola rövid története

1980

Chilpancingoban, Mexikó Guerrero államában megalakult az Evangelizációs Iskola, melynek előadója José H. Prado, Bill Finke (pünkösdi pásztor) és P. Salvador Carrillo Alday volt. Az „Evangelizátorok képzése” kurzust adták le 43 résztvevőnek.

1983–1985

Az Evangelizációs Iskola átköltözött Guadalajara városba Apostoliskola néven, azzal a céllal, hogy keresztény közösségvezetőket képezzen. Egész Mexikó különböző államaiból látogatták az előadásokat és egy szolgáló csapat alakult, ezáltal jelentősen nőtt az evangelizációs aktivitás.

1987–1993

Az Apostoliskola integrálódott az Evangelizáció 2000 projektbe, amellyel Latin-amerikai szintre emelkedett a hatósugara, ahol is körülbelül 200 iskola keletkezett. Ebben az időszakban tágult ki a vízió, kidolgozásra került egy jobb stratégia és módszertan, és az iskolák egy egyházias dimenziót nyertek.

1994–1995

Az iskola a Szent András Evangelizációs Iskola nevet kapja, amely „Pétereket” keres, akik sokkal jobban szolgálják, hirdetitek és szeretik az Úr Jézust, mint mi magunk. Az iskola megszerzi az egyházi elismerést (approbációt) Guadalajara érsekétől és kialakul a 21 kurzust három szakaszra osztó képzési program.

1995

Megszületik a Kérügma Karizma Koinónia evangelizációs projekt egyesülve Emiliano Tardiffal (videók róla) és P. Ricardo Argañarazzal (Koinónia GB, és kekako.com).

1996–1997

Elmélyül és kibővül a vízió a hatványozó faktorral.

1999

A kiképzők képzésének céljával megvalósul az első Nemzetközi Szeminárium 50 különböző kontinensről származó résztvevővel.

2000–2008

A mexikói Guadalajarában létrejött Nemzetközi Iroda mellett megalakulnak a nemzeti irodák Mexikóban, Kolumbiában, Olaszországban, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Magyarországon, Portugáliában, Kanadában és Argentínában, továbbá a nemzetközi iroda Guadalajaraban, Mexikóban.

2008

Kiadásra került a képzési program első ütemét adó 7 kurzus vázlata.

2010-2011

További két nemzeti iroda alakul Ukrajnában és Lengyelországban.

Mindez spanyolul.

  • Jóbel