Fotók az A! generáció „Az evangélium hét fiatalja” kurzusáról

Elstartolt az A! generáció, reményhozó nemzedék képzése!
Stílusosan Az evangélium hét fiatalja kurzussal indítottunk Budapesten, a Szent Angéla Ferences Iskolában. Megismerkedtünk, jobban mondva elkezdtünk megismerkedni egymással mi, akik az A! generáció kurzussorozatának résztvevői és szolgálói leszünk. A csapat nagyszerű és ígéretes, sok lelkes, nyitott, kreatív, jókedvű fiatal az ország számos plébániájáról és közösségéből, akiknek legfontosabb közös vonásuk, hogy mindannyian fejlődni vágyó, növekedésben lévő, ifjú oroszlánok! Megalakultak a kiscsoportok, elindultak a barátságok és közösségi kapcsolatok szálai, és mindannyian növekedtünk reményben és lelkesedésben!
A hétvégének és az egész A! generációnak erős, sokrésű imaháttere van, amire nagyon nagy szükség van, és amelynek ereje tartott és tart meg minket. Nagyon-nagyon hálásak vagyunk a láthatatlan háttér elkötelezett szolgálóiért!
A kurzuson belenéztünk az evangélium hét fiatalja által elénk tárt tükörbe, hogy ki-ki magára ismerjen a Jézussal való találkozásban. Így vall erről néhány reményhozó fiatal:

  • A saját keresztemmel, gondolataimmal jöttem el ide. Olyan volt a fejem, mint egy megtelt szivacs, ami nem tud befogadni többet. Aztán elkezdődtek a tanítások. A gazdag ifjú története alatt magamra ismertem, és amikor le kellett írjam, mi az a „vagyon”, amim van és Isten szemében felesleges, válaszul ezeket az értékeket kaptam: hit (erősebb Istenkapcsolat), remény, szeretet. Elolvastam és minden értelmet nyert. A fejem kiürült, a szívem megnyílt. Isten a szívembe költözött és szeretném, hogy ott is maradjon. (Era)
  • Fantasztikus volt, hogy többször is volt szentségimádás, ami mindig hatalmas nyugalommal töltött el. Egyik szentségimádáson kimentem egy pillanatara és ahogy jöttem vissza és keresztet vetettem, egyszerűen nem bírtam, nem akartam felállni, mert megigézett Jézus tekintete. Ezután előre mentem és két szolgáló imádkozott értem és általuk szólt hozzám a a Szentlélek. Köszönöm! Úgy érzem, nem csak én zártam szívembe Jézust, hanem Ő is engem!
  • A kurzuson felhozott csodákat, különösen a kenyérszaporítást egészen más nézőponttal mutatta meg nekem Isten. A fiú igazán példamutató. Szerényen, de határozottan átadja Istennek, amije van, és bele sem gondol, hogy mire készül Jézus…
  • Ebben a szakaszában az életemnek úgy gondoltam, hogy már ott kell tartanom, hogy mások számára példa legyek, ezért ha valamit elhibáztam, mindig megfordult a fejemben, hogy így nem lehetek igazán Jézus hirdetője. A kurzus segített megtapasztalni, hogy növekedésben vagyok, és mindig van lehetőségem fejlődni, így ha elsőre nem is tudom legyőzni a hegyet, később már jobban fog menni.
  • Elég nehéz élethelyzetből csöppentem a kurzus hétvégéjébe. Istent és az Ő szeretetét több formában is megtapasztaltam. Ezek közül kiemelkedik a vidám és befogadó közösség, továbbá a tanítások, amelyek szinte kivétel nélkül a szívemhez szóltak.
Jogi nyilatkozat: A fenti fényképek felhasználása, módosítása vagy újraközlése – személyiségi jogi okok miatt – tilos.
  • Jóbel