evangelizáció

Új élet Krisztusban kurzus fiataloknak Budapesten

Fotó: Sebastian Andil képe a Pixabay-en https://pixabay.com/images/id-1502064/

Az Új élet Krisztusban kurzus Istenről és a te életedről szól, amit az ő gondviselő szeretetével eltervezett számodra. Itt megtudod és szíved mélyéig átélheted: kicsoda Isten és ki is vagy te valójában!

Életre szóló, pörgős, meglepetésekkel teli hétvége jó társaságban, jó hangulatban! Ne hagyd ki!

Kezdés: 

2020. február 21., péntek 18.00 –

Befejezés: 

2020. február 23., vasárnap 16.00 –

Jelentkezési határidő: 

2020. február 14., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-20-1

Missziós Kiáltvány

A missionmanifest.online-on közzé tett kiáltvány fordítása, mely a 2018-as MEHR konferencián Augsburgban jelent meg.

Preambulum – Emberi léptékkel mérve az egyház Németországban, Ausztriában és Svájcban néhány éven belül aligha játszik társadalmilag észrevehető szerepet. Ez nem az egyháznak, hanem azoknak az embereknek lesz káros, akik elvesztik Istent, vagy soha nem ismerik meg Jézust. Mi osztrák, német és svájci katolikusok, a Ferenc pápa által emlegetett „hit eróziójától” szenvedünk. Tudjuk, hogy hazánk missziós országgá vált. Készen állunk a küldetésre. Szeretnénk, ha hazánk megtalálná Jézust. Hívunk mindenkit, hogy velünk együtt vegyen részt egy imahullámban. Azokat szeretnénk összehozni, akik bátrak a szokatlan lépések megtételére.

  • Titusz

Októberi városmisszió Budapesten

Októberi városmisszió Budapesten • 2016. okt. 20–23.
katolikus közösségek és mozgalmak szervezésében

Október 20. csütörtök

12:00–től 24 ÓRÁS DICSŐÍTÉS csütörtök déltől péntek délig
a Bakáts téri templomban (IX. kerület, Bakáts tér 13.)

18:00–21:00 Tűz és Fény – Szentségimádás, dicsőítés, közbenjárás a Cor et Lumen Christi Közösség vezetésével
a Bakáts téri templomban (IX. kerület, Bakáts tér 13.)

19:00–21:00 Zenés, meditatív szentségimádás
az Örökimádás templomban (IX. kerület, Üllői út 77.)

20:30–22:00 Szemlélődő imaiskola
a Párbeszéd Háza kápolnájában (VIII. kerület, Horánszky utca 20.)

Október 21. péntek

12:00–ig a 24 ÓRÁS DICSŐÍTÉS folytatódik
 > a Bakáts téri templomban (IX. kerület, Bakáts tér 13.)

Májusi Missziós Napok Budapesten

Májusi Missziós Napok Budapesten • 2016. máj. 5–8.
katolikus közösségek és mozgalmak szervezésében

Május 5. csütörtök
12.00–12.00  24 ÓRÁS DICSŐÍTÉS csütörtök déltől péntek délig (Budapest VIII., Horváth Mihály téri templom).
Benne: 17.00  Szentmise, utána 18.00 – 20.00: Csiszér László dicsőítő koncertje

Mitől tértünk mi meg?

Tavalyi év márciusában jelent meg itt az iskola honlapján egy felhívás, hogy akad egy professzor Magyarországon, aki megvizsgálná – amennyire lehet tudományosan –, hogy a felnőtt megtérők minek hatására tértek meg.

Örülök, mert a felmérés és a kiértékelés megtörtént és született – egy szép hosszú – leírás a tanúságos végeredményről. A poént nem lövöm le, de talán nem lepődünk meg a megállapításokon, ha végigolvassuk. Ajánlom mindazoknak, akik nem csak evangelizálni akarnak, de azt is tudják, hogy ezt miért teszik így – és nem ijednek meg egy kis olvasnivalótól :-). Remélem lesz további hatása!

A tanulmány a Szegedi Hittudományi Főiskola honlapjáról tölthető le.

  • Jóbel

Balatonalmádi misszió

Figyelem, FIGYELEM Kedves tesók! Hatalmas lehetőségünk nyílik hamarosan közös EVANGELIZÁCIÓRA !!!

„Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Arra rendeltelek benneteket, hogy elmenjetek, gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, s hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.” Jn 15,16

Bizonyára emlékszel még az első találkozásodra Jézussal! Hatalmas változás békesség, öröm, szabadság, remény, szeretet költözött életedbe! Csodálatos a személyes találkozás Jézussal. Majd a Szentlélek, Aki beköltözött otthonodba, minden megváltoztatott. Ezeket Te már megtapasztaltad, és a szeretet, békesség Istene része életednek! Van menedéked, és áldások, kegyelmek kísérik lépteidet! Nagyon jó, hogy megtértél hozzá, de mi van azokkal az emberekkel, akik még nem hallották az Örömhírt? Akik múlandó dolgokat kergetnek, békétlenség van szívükben, és nem ismerik Őt? A világ fiai sóvárogva várják, hogy Isten gyermekei elvigyék hozzájuk az örömhírt! Arra buzdítalak kedves testvérem, hogy mint ahogy az Atya akaratát teljesítve, kedves szent testvéreink által egykor eljutott hozzánk az Örömhír, úgy most rajtunk a sor, hogy tovább adjuk, Krisztus ÉL, és mindenki életébe szeretne megújulást, reményt, örömöt adni.

  • Jóbel

Evangelizációs körút Izraelben 2005. április 5-10.

Evangelizációs izraeli körút 2005. április 5-10.

Izraelbe eljutni minden keresztény ember számára olyan vágy, amely a megtérésünkkel együtt ereszt gyökeret a szellemünkben és a lelkünkben. Hiszen kimondhatatlanul csodálatos érzés Jézus Krisztus lábnyomán végigjárni a Biblia földjét. Ha te is szeretnél eljutni azokra a helyekre (Názáretbe, Kánába, Kafarnaumba, Jeruzsálembe, Jaffába, a Genezáreti-tóhoz, a Jordán folyóhoz, a Holt-tengerhez és Izrael számos más területére), melyeket az Úr Jézus is végigjárt, akkor erre most lehetőséged nyílik 2005. április 5 és 10 között. Mert a kisszállási Szentlélek Római Katolikus Plébánia egy felejthetetlen utat szervez, amelyre szeretettel várnak minden már evangelizálót és még evangelizációra készülőt is. Az út ugyanis több lesz, mint egy szokásos körút vagy zarándoklat. Ugyanis a bibliai helyszíneket nemcsak végigjárják, hanem az evangelizációban is felhasználható tapasztalatokat gyűjtenek a csoport tagjai. De persze, már maga az út önmagában is egy evangelizáció lesz.

Jelentkezési cím és bővebb információ a honlapról letölthető tájékoztatón, illetve a csoport vezetőjénél: Soós Istvánnál (6421 Kisszállás, Felszabadulás út 23.; tel.: 77/457-045 és 30/9680-207; e-mail: sovarisoos@freemail.hu).

  • Ismeretlen (nem ellenőrzött)

Örömhír Gencsapátiban

Kedves Szentek!

Az idei évben is lesz Örömhír rendezvény Gencsapátiban.

Időpont: november 13. szombat 16.00-20.00. Helyszín: Gencsapáti Plébánia Templom.

Program: dicsőítés (Almáék), tanítás (Jakab László, Mózes), tanúságtétel (Tompa Pityu - a lánya halála feletti gyászban hogyan volt vele az Úr), végül szentmise.

Mindenkit szeretettel várunk. Belépés díjtalan, de a misén perselyezünk!

Evangelizáció, koncert és dicsőítés Kisszálláson 2004. november 27-én

Kedves Kisszállás környéki (pl. bajaiak, szegediek, kiskunhalasiak, zákányszékiek) Pál kurzust végzettek!

2004. november 27-én – szombaton – a kisszállási Művelődési Házban Csiszér Lászlónak és zenekarának szolgálatával zenés evangelizációt és koncertet tartunk a kisszállás környéki (tompai, kelebiai, mélykúti, jánoshalmi, kéleshalmi, kunfehértói, borotai, rémi, csávolyi, felsőszentiváni, tataházi, mátéházi, bácsalmási, csikériai, kunbajai, bácsbokodi, katymári és madarasi) „bérmálásra” készülő fiataloknak. Többségében olyan fiatalokról van szó, akik olyan távol álnak Jézustól, „mint amilyen messze van egymástól Makó és Jeruzsálem”. Úgy tűnik, hogy ezeket a fiatalokat 2005 tavaszán semmi nem fogja megmenteni attól, hogy a Szentlélek kényszerleszállást végezzen rajtuk, amit „bérmálásként” fognak majd anyakönyvezni.