Honlap változások

Kedves %username!

A Szent András honlap az elmúlt két hétben néhány változáson esett át, remélem így jobban szolgál majd benneteket.

1) Kapcsolat Most már lehetőség van arra, hogy egymással akkor is kapcsolatba lépjetek email útján, ha előtte nem ismertétek egymást. Ennek módja: ha engedélyezed belepés után a "saját adatok" menüpont "szerkesztés" füle alatt a "Kapcsolatfelvételi beállítások"-at, akkor a többi felhasználó, amikor a te profilodat nézi a "felhasználói lista" segítségével a "kapcsolat" fülön tud neked email-t küldeni. (Ilyenkor ő nem látja az email címedet). Ez akkor hasznos, ha egy regisztrált felhasználót szeretnél megszólítani. Mivel ennek kockázata nincs, ajánlom nektek ezt bekapcsolni (alapban mindenkinek ki van most kapcsolva).

2) Csevegő avagy chatbox Az oldalon elhelyezeztem egy egyszerű csevegőt, amellyel az oldalt aktuálisan látogató többi belépett felhasználóval tudsz szót váltani. A csevegő használatához tehát be kell lépni – az oldalon mindig ki van írva a belépett felhasználók köre. A csevegő nem őrzi meg a beszélgetéseiteket, csak éppen akkor megtekinthető, amikor irkáltok, 10 perc után törlődnek a bejegyzések.

3) Értesítések Az oldal tartalmát most már több módon el lehet érni: böngészővel, RSS hírolvasóval (ez azonnal értesít, ha egy új tartalom felkerült a honlapra)… és most már email értesítésekkel is! Ez elsősorban azokra való tekintettel állítottam be, akik ritkán böngésznek, de levelet gyakran tudnak olvasni. Tehát ez arra való, hogy az oldalon megjelent tartalmakat emailben megkapd. Ennek beállítása: Belépsz, a „saját adatok” menüpont „értesítéseim” fülén engedélyezed a az értesítéseket, majd alatta beállítod a részleteket és mented az oldalt.
Ha bonyinak tartod, írjon nekem levelet és beállítom neked (csak áruld el az azonosítódat…)
Azoknak, akik inkább böngésznek, továbbra is az RSS olvasót ajánlom, mert az biztosabb és gyorsabb (bővebben itt: http://szentandras.ujevangelizacio.hu/?q=node/65)

4) Újdonság, hogy amikor elhagyod az oldalt, nem kell feltétlenül kilépni, mert így legközelebb - általában - egyből felismer és beléptet a rendszer. Mivel a levélküldés, csevegő csak belépett felhasználóknak érhető el, érdemes így tenni.

Továbbá egy megjegyzés: sokat közületek a rendes, polgári nevükkel regisztráltak felhasználói nevet. Ez nem baj, de erre nincs szükség. Általában beceneveket szokás felhasználói névnek adni. Ha szeretnéd megváltoztatni, akkor ezt a „saját adatok” menüpont „szerkesztés” füle alatt megteheted (ha már nem foglalt a kívánt új név).

Végezetül a legfontosabb: kitört a nyár és hamarosan a nyári iskola! Itt az ideje a jelentkezésnek! Nézz körbe (http://szentandras.ujevangelizacio.hu/?q=node/231), hogy milyen kurzusok vannak és jelentkezz, valamint bátorítsd a barátaidat is!

bubu, azaz Gellért

  • Jóbel