A Tanú

Hogyan lehet ezt konkrétan megtenni?

 1. Ha még nem vagy regisztrált felhasználója az oldalnak, először regisztrálnod kell magadat. Ehhez rendelkezned kell egy elektronikus postafiókkal. A regisztráció végén kapsz egy értesítést egy generált jelszóval, majd ezzel már be tudsz lépni az oldalra. Ha beléptél, érdemes egy megjegyezhető jelszóra cserélned ezt a „saját adatok” menüpont „szerkesztés” fülén.
 2. Miután beléptél, a „tartalom beküldése” menüpontban válaszd ki a „tanúságtétel” pontot. Ekkor megjelenik egy oldal, ahol először
  1. a címet add meg,
  2. majd a „Tartalom (fő kategória)” választó listában jelöld be a „tanúságtétel” mezőt
  3. ezután értelemszerűen a „Tanúságtétel” mezőbe írhatod be a konkrét megosztanivalódat (ha nincs bekapcsolva a szövegszerkesztő, javaslom, kapcsold be a beviteli mező alatt),
  4. majd legvégül lehetőséged van egy rövid buzdító sort is írni.
 3. Mentéskor válaszd először az „Előnézet” gombot, amellyel ellenőrizheted, hogyan fog kinézni az írásod. Ha valamit módosítani szeretnél, akkor azt megteheted az új oldalon, majd ha mindent megfelelőnek találtál, akkor a „Megerősít” gombbal rögzítheted a tanúságtételt. (A rögzítésről a képernyőn megjelenő „tanuságtétel rögítve” üzenet értesít)
 4. A tanúságtétel ezek után a szerkesztőkhöz kerül, akik elolvasás után megjelenítik azt (Vagyis a rögzítés után közvetlenül még nem lesz elérhető a tanúságtételed...)
Ha bármilyen problémád merül fel, fordulj a bubu kukac ujevangelizacio pont hu címen hozzám.
 • Jóbel

Hozzászólások

Megváltás=Megszabadítás, Megváltó=Szabadító

A megváltás=megszabadítás Megváltó=Szabadító

Az egészben az az érdekes, hogy egy barátomat akartam elkísérni erre a Fülöp kurzusra. Ő azonban nem jött el. De én megyek- mondtam, különben is szavatartó ember vagyok, már kitöltöttem a jelentkezési lapot, ne okozzak csalódást itt senkinek. Meg egyébként is nem árt egy kis „izzítás”-t összeszedni a Szent András Evangelizációs Iskolától; ezért a mit várok a kurzustól c. kérdésre kivágtam: „lelki útravalót akarok hazavinni az otthoni Fülöp csoport számára”

Azt az igényemet azonban idejekorán bejelentettem a koordinátornak: gyónni azt akarok; „leszállok a 7-es buszról a Ferenciek terén” Ne szállj le, érkezz meg időben , a kezdésre -mondta Erika, itt lesz Robi Atya. És valóban Robi Atya széles mosollyal várt, a csomagomat András udvariasan kivette a kezemből.

És akkor elkezdődött a kurzus ; amiben megértettem, hogy a Mennyei Atya nem azért szeret, engem, mert én jó vagyok, hanem azért, mert Ő jó. A tékozló fiú esetében pl. az Atya kiadta a fiának az örökségét, mert megbízott benne, mert nagyon szerette. És hogy az atya szeretete megelőlegező szeretet, . Miért nem tudom én ezt a hatalmas, folyamatos atyai szeretetet befogadni, s továbbadni? Mert gát van bennem s ez a bűn. Na most már végképp gyónnom kell- gondoltam Nagy levegőt vettem, s bevallottam, bűneimet, Isten helyettesének Robi Atyának, aki széles mosolyával valóban azt kommunikálta, hogy az Mennyei Atya így szeret, engem ahogy vagyok. S mikor azt kérdeztem tőle, hogy mit kell tennem ? SEMMIT –hangzott Robi Atya egyszerű válasza. Ez a válasz döbbenetes volt számomra.

 S ezután következett a MEGVÁLTÁS téma a kurzuson, na mondom magamban, most tippet kapok arra, hogy hogyan viseljem el a saját keresztem, végülis a nevem is keresztény, ráadásul hitoktató is vagyok, valamit azért mégis kell tennem. És akkor az újabb döbbenet: én nem tudok SEMMIT tenni, nem húzhatom ki magam hajamnál fogva a mocsárból ráadásul meg kell halnom…

De van egy MEGOLDÁS és  Ő: JÉZUS aki minden bűnömet magára vállalt, ő ment fel helyettem a keresztre, nekem csak annyit kell tennem, hogy leboruljak a kereszt tövébe és elmondjam ott neki: ennyi vagyok Uram, de a Tiéd vagyok. Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy MEVÁLTOTT=MEGSZABADÍTOTT!

A Fülöp kuzus utóélete

Na de azért légy résen Amo mert lesznek támadások- mondta Laci .És volt is; már hazafelé menet a kurzusról kaptam egy „telefont” mondták, hogy milyen társaság az aki a választások napjára „lelkigyakorlatot szervez”, amire Isten kegyelméből nem válaszoltam. És különben is mondták a bénán fekvő édesanyámnak el kellett volna intéznem, hogy leszavazzon. Igaz, hogy a Fülöp kurzus előtt valóban tettem egy olyan ígéretet családomnak, simán elintézem, hogy a cselekvőképtelenül fekvő édesanyám leszavaz így távirányítással Budapest és Miskolc közöt…)Na de egy Fülöp kurzuson átesett, megtért Amo nem tesz ilyet. Nem is tettem. Továbbá tudnotok kell; az a nap 2010 Április 11. jeles nap. A Mennyországban az Isteni Irgalmasság ünnepe nagy-nagy öröm és szabadítás, itt a földön pedig fiam 27.születésnapja. Mivel kellene megajándékoznom ezt a gyereket? –gondolkodtam… SZABADSÁGGAL , azzal, hogy elengedem végre, nem kötöm magamhoz, nem szólok bele az életébe. Ennek szimboluma, hogy kiadom neki a jogot rendelkezzen most már ő a földjével . (Tudni kell, hogy rizikós dolog, lehet hogy eltékozolja ….és különben is ez olyan, dolog, mintha már meghaltam volna ) De hát a Mennyei Atya is kiadta, bízott a fiában….

Na jó, annyira szimpatikusan adták elő a történetet a Fülöpön, hogy ez neked is menni fog Amo, kiadod, különben is gyónásban megfogadtad, hogy kiadod, azt mondta Robi Atya, ha kiadod nagy szabadságra jutsz. Hazaérkezve öszze szedtem tehát az iratokat, s egy kisebb csokréta kíséretében megérkeztem fiamékhoz, azzal a szándékkal, hogy születésnapi ajándékként, szabadságot ajándékozok neki. A kulcsom pedig ezúttal nem volt nálam, csengetek, sehol senki. Kiderült, hogy a város másik végébe mentek szavazni, utána azt tervezték, beugranak még az apjához. A csuda vigye el, morfondíroztam magamban talán mégsem kellene odaadnom a papírokat. Vagy legalább a haszon élvezeti jogot rá kellene tennem a földre. – motoszkált bennem De nem! A Mennyei Atya is megbízott a fiában, nekem is bíznom kell. Végül nagy örvendezés, éneklés közepette ültük meg fiam születésnapját... Többek között így beszélgettünk: választottunk egy-egy mondatot a „tékozló fiú” történetéből a bibliából. én ezt választottam: az Atya kiadta az örökséget, (én is kiadtam ) fiam ezt választotta „megesett rajta a szíve. „ Valóban kegyelmi pillanat volt, JÉZUS átalakította a szívemet…

S most már ezután okoskodhatok hogy úgyis tudtam régebbről az alábbi sorokat "...fúvasd meg a harsonát egész földeteken s tedd szentté az ötvenedik esztendőt s hirdess szabadulást földed minden lakójának, mert az örvendetes esztendő az." ( Mózes III. könyve, Leviták 25, 9-10)