szeptember 2006

Magyarázkodás

Az elmúlt két hétben nagyjából senkinek sem válaszoltam emailban. Ez azért történt, mert számomra egy mindeddig ismeretlen területen kellett dolgoznom, könyvet rendeztem nyomda alá. Megismerkedtem a LaTeX világával, tördelést és tipográfiát tanultam. A könyv, ami tegnap óta már a nyomdában van Pepének az Effeta című könyve. Ez ez igazán jó könyv, ajánlom mindenkinek elolvasni, engem is nagyon megérintett – még úgyis, hogy közben mindig helyesírási vagy fordítási hibákat kerestem a szövegben. A könyv Pepe két szeptember végi kurzusára fog megjelenni. aki dedikált példányt akar, az jöjjön el oda :-)

Akiknek köszönetet mondok: feleségemnek a két heti türelméért, Nagy Mariannak a szöveg gondozásáért, Bereczki Évának és Fazekas Juliannának a tördelési tanácsokért, és mindazoknak akik LaTeX dokumentációkat írtak, vagy a LaTeX-et magyarul is használhatóvá tették, különösen Szabó Péternek, Nagy Bencének és Németh Lászlónak.

Szóval, elnézést mindenkitől, aki rám várt, tegnap adtam le a nyomdába, igyekszem behozni az elmaradt dolgokat.

  • Jóbel

Egy hét a karizmatikus találkozó után

Az elmúlt hétvégén volt Szegeden egy karizmatikus találkozó. Szóval ott lógtam a színpad mellet technikusok mellett, hogy ne legyen túl hangos, hogy azért legyen elég hangosítás, hogy ki legyen vetítve az énekszöveg…

Azután Anitával nekiláttunk Pepe kurzusinak előkészítéséhez. Eddig végeztem a Főszereplőkkel (mit milyenre festünk a plakátokon), az iskola szabályzatával és direktóriumával (éljen a LaTeX!) . Jelenleg az új 2006-os projekten dolgozom. Remélem ez is elkészül.

Külön érdekes volt, hogy a nyomda visszadobta a borítót (Effeta) és rá kellett jönnöm, hogy lehet Scribus-ban vágó- és illesztőjeleket rakni a PDF-re: kézzel, te tök jó kis SVG-ket találtam hozzá.

Ja, közben az alapítványi honlapot is elindítottam, meg felraktam a decemberig tervezett kurzusokat.

Nagyjából ezt volt a múlt hetem.

R.I.P KEKAKO

Pepééknél megszületett a projekt 2006-os változata, jobb lett, de az érdekesség az, hogy a neve ezentúl már nem KEKAKO, nem is Kérügma • Karizma • Koinónia Evangelizációs Terv, hanem Szent András Evangelizációs Terv. Mi is haladunk a korral: tegnap Horváth-Varga Lóri lefordította (ezer köszönet neki!) a különbözetet spanyolból és ma már befejeződött a tördelése is. Pepe kurzusán lesz ez is bemutatva. Igazi premier lesz: Effeta, iskola-szabályzat és Projekt 2006.

Béke poraidra kekako.ujevangelizacio.hu, jön (néhány hét múlva) a projekt.ujevangelizacio.hu

  • Jóbel