május 2008

RIP pecs.ujevangelizacio.hu

A mai napon megszűnt a pecs.ujevangelizacio.hu vagyis a Pécsi Karizmatikus Evangelizáció honlapja. Tanulságos eset. A portál PHP-Nuke-s volt, és ez okozta a vesztét. A PHP-Nuke-t nem sikerült biztonsági csomagokkal frissíteni és egyre öregedett. Egészen addig míg egyszer látványosan feltörték Allah követői, másodszor meg európaiak. A másodikat elég nehéz volt észrevenni, a lényeg, hogy emiatt állt olyan gyakran a webszerver február és április között. A behatolás felfedezése után azonnal le lett állítva. Mivel a rendszert nem tudta Feri újabb PHP-Nuke-ra sem frissíteni, a migrálása Drupal-ra vagy másra pedig elég nagy munkának tűnt, a portál véget ért. Sajnálom, másokkal együtt, hogy emiatt feladták.

Tanulság: a szoftverválasztás stratégia. Ha rosszat választok, akkor az magához láncol. Olyan, mint a bűn.

Vigasztaljátok Flach Ferit, aki az egészet elszenvedte.

Karizma, szolgálat, tehetség

Elkezdtem egy „dolgozatot” a karizmákról. Ill. pontosabban a Szentírásban fellelhető karimákról. Időről-időre majd megjelentetem, hogy ti is segítsetek benne.

Ami érdekel: egy tiszta képet adni arról, hogy a Szentírás mit nevez karizmának – mentve a mostani katolikus szóhasználat „karizma” értelmétől és mentve a karizmatikus hagyományoktól. Nem lesz egyszerű, de mivel nem találtam mindezidáig ilyet művet, szabadidőm egy részét erre áldozom. Engem is érdekel nagyon a végeredmény, és még nem tudom hova is fogok eljutni

Jelen pillanatban csupán a χάρισμα szó 17 előfordulását tartalmazza.