január 2011

Weboldalak

Január 7-én a weboldalak (és a levelezés) új vasra költöztek. Ezzel együtt új környezet is került alájuk: PHP 5.3 :-) A weboldalaink többsége nem működik együtt ezzel, úgyhogy akadt némi munka. Ami a leginkább feltűnő, hogy a Bandistákon nem megy az állományok letöltése. Hosszú munkának nézek elébe

Pénteken átnéztem az email fiókokat és álneveket. Itt minden be van állítva, csak a régi e-mailek helyreállítása nem történt meg.

Szombaton készítettem egy játszóteret, ahogy szabadon próbálgathatom a Drupal 7 képességeit és működési filozófiáját. Aztán nekiláttam a legegyszerűbb oldalaknak: frissítésre került D7-re a Szent Ignác és a Centrum weboldala. Ezek Drupal 5-ön üzemeltek eddig. Előbb D6-ra, majd onnan D7-re lettek frissítve. Sorrendben (nehézségi fokban) jön ezután a Szent Mihály Major, utána a SZEKA.

  • Jóbel

Iskolaközösség-vezetők napja

Tegnap már sikerült fejben összerakni az iskolaközösség-vezetők napján (febr. 5.), ma elkészült hozzá a meghívó is, és kimentek. Remélem nem 5-en leszünk :-)

Aztán nekiláttam a weboldalaknak ismét. A fájlok letöltése egyelőre nem sikerült, talán majd holnap. Viszont a Drupal 4.7 PHP 5.3 „paraméteres” hibaüzenetei megszűntek. Ez a blogbejegyzés segített megoldani. Végigcsináltam amit mondott, utána pedig a maradék hibaüzeneteket nekem kellett megtalálni, de nem volt bonyolult: &$ jelet kerestem a function akarmi_user kezdetű sorokban. Eltűntek! Az ideiglenes megoldás már közel van. Megyek vissza a Szent Mihály Major sminkjéhez.

Ja, hamarosan lesz OpenSong-hoz 1.7, elvileg a hónap végén. Ma elkészítettem hozzá a magyar fordítást.

Szent Mihály Major

Ma a Szent Mihály Major oldal frissítésén dolgoztam. Druapal 6-ról helyeztem át Drupal 7-re. Most nyitottam meg. Tanulni kellett hozzá néhány dolgot.

Most már világos a képekkel kapcsolatban nagyjából minden. Eddig a képek önálló elemek (cikkek) voltak. Galériákat pedig úgy hoztunk létre, hogy csoportba foglaltuk a képeket. A D7-ben pedig most már egy elem a galéria, amihez tetszőleges számú kép tölthető fel: node →̦̦ field

Ezzel a 3. átállás is megvan. Már csak kettőn kell/tudok gyakorolni és jöhet a nehéz Szent András oldal.

Katekézisek Pálról

Egy csomó mindennel foglalkoztam:

  • eAdmininsztráció dokumentációval: egy hiányzó rész a dokumentációból: „nevezetes” belső megjegyzések
  • Üres perceimben mindig visszatér a gondolat, hogy Drupal 7-el meg tudnám-e valósítani a főbb dolgokat (nem mindent)? Mi lenne, ha csak egy D7 oldalunk lenne (Szent András, Bandisták, eAdminisztráció egyben) és az mindent tudna. A Magazin nem ez az oldal, szerintem. 
  • Útvonal: hogyan történjék az iskola váltása?
  • Bandisták: megoldtam a feltöltés/letöltés problémát, és az RSS HTTPAuth-ot is. A munkatársak örülnek ennek, remélem :-).
  • Iskolaközösség vezetők napja
  • Damaszkusz kurzus katekézisek: XVI. Benedek katekézisei a Pál évből. A munkatársak a Damaszkusz kurzus anyagainál olvashatják.
  • Most János kurzusra megyek a hétvégén.