december 2011

Ömlesztve

Izé … ide már rég írtam a munkablogra. Persze nem azért mert nem csináltam semmit, inkább azért meg maga alá temetett az iroda anyagi helyzetének újratervezési feladata. Nem voltam felkészült erre a helyzetre, amivel szembesültem. Minden mást, amit terveztem, el kellett halasztani, hogy ezzel tudjak foglalkozni. Sok töprengés, kétség, ima között voltam.

De amiért hálás vagyok Istennek, és ami történt azóta:

  • Jóbel

Szép

Ma áldott napom volt. Reggel nekikezdtem áttekinteni az elmúlt hónapot és az előttem lévőt. Aztán megrendeltem Titusz levelét a nyomdában 500 példányban, amit később 700-ra módosítottam. Nekikezdtem egy lehetetlen feladatnak, amire biztató jeleket kaptam: felmérni, hogy hogyan állnak Pepep könyvei raktárdarabszámilag a Marana Tha-ban és nálunk. Remélem, holnap tényleg meglesznek az adatok is. Elküldtem Pepének a hivatalos kérelmet az Új Élet kurzussal kapcsolatban, remélem nem kell sokat várnia rá. Ma sikerült még Titusszal is beszélnem :-). Aztán összeszedtem, hogy milyen papírok hiányoznak az alapítványnál. Este közivezin voltam, majd folytattam a karácsonyi levelezőlapos ötletelést. Köszönöm Jézus a szép napot.
  • Jóbel

Kreatív

Ma Kati azt kérdezte tőlem: „Mondták-e már neked, hogy tehetséges vagy?” Azt válaszoltam rá: „Nem.”:-) A mai nap többsége a karácsonyi üdvözlőlapra ment el. Reggel egészen gyorsan összeállt a fő koncepció – még Erika is szóvá tette, hogy milyen gyorsan – ez biztos a Szentlélek volt, aztán befejeztem a másik oldalát is. Volt egy kis exportálási probléma, amivel elpepecseltem, de összességében nekem is tetszik.

Aztán sikerült lezárni a Marana Tha-val a raktározást. Hát így állunk: Fülöpből még van kb. 150 db, Mózesből 50 db, Pál titkából 440 db, Pálból 1160 db. A többi elfogyott. Hamarosan a Fülöp is ki fog fogyni. De a Pál, a leglényegesebb mondanivalónk, az nem fog Magyarországon… No, de ez már egy csoda, hogy ezt az infót megkaptuk. Küldöm is tovább holnap Pepének.

Aztán a szombathelyi lelkigyakorlattal kapcsolatban szerveztem egy kicsit. Majd angoloztam: fordítottam.

Említettem már, hogy angolt és spanyolt tanulok? Nem leszek nagy ász, csak muszáj, hogy megértem a nemzetközi iskola felől ömlő levélmennyiséget. Ámen. Hála.

  • Jóbel

Tördelés

Köszönöm Jézus a mai napot, leginkább, hogy adtál erőt és kitartást. Kicsit hosszú lett.

Ma egész nap a Szent Mihály Major szórólapját készítettem. Elég nehezen jött az ötlet, aztán egyszer csak megindult. Volt néhány zsákutca, egyszer-kétszer elszállt a Scribus, de végül is kész lett. Katitól kaptam Kontur Tamás képeit, ez mentett ki.

  • Jóbel

Nyomtató és nyomtatás

A mai nap Budapesten voltam. Először is megnéztük a könyveket a raktárban, Tényleg gyanúsan kevés van, lehet, hogy jól mennek a könyvek? Aztán nekiláttam a nyomtató telepítésnek. A Xerox webfelülete elég spártai, pl. nem ascii karaktereket nem enged bevinni, így pl. SMB megosztás nevét nem tudtam beállítani :-(. De végül is sikerült. Az Új Jeruzsálemét már könnyebb volt utána beállítani. Hála neked, Jézus, hogy ez megvolt. Aztán legyártottam a borítékokat: Titusz levél, Karácsonyi üdvözletek, Adományozók - mintegy 800 db. Sablonok, adatbázisból generálás, nyomtatás. Egész szépen vitte a Xerox :-). Délben közös irodai szentmise volt, elbúcsúztunk Carlos atyától. Aztán munkaebéd, jót ettünk :-). Hosszú volt a nap, este 11-kor láttam neki még az Új Jeruzsálem nyomtatójának. Aztán még hazavezetni. Erőt adtál, Jézus. Adj holnap is.

Lassabb tempó

Lassítani kellett a tempón, mert a testem nem bírta követni a munkatempót: Pénteken itthon ébredtem. Délután volt a spanyol órám. Kaptam egy halom feladatot, de legalább most már van hanganyagom is. A fő feladat volt erre a napra - miközben Katiék borítékoltak - hogy végére járjak a könyvleltározásnak. Próbáltam egy adatbázist összeállítani, sikerült is, amit akartam, de végül a táblázatkezelő mellett maradtam, mert az gyorsabb, azt egyszerűbb lesz kezelni a Katinak - és végül is mindent tud, amire szükség van. Aztán elkezdtem feltölteni bele rendezetten az adatokat. Szombat délre be is fejeztem. :) De jó, hogy ez is sikerült. Szombat este lefordítottam a maradékot az OpenLP 2-es karácsonyi kiadásához. Remélem, tényleg meg is jelen majd. Közben a fejlesztők kérték, hogy nézzük meg a Transifex nevezetű fordító szolgáltatást. Hát, tényleg sokkal jobb, mint a Pootle. Vasárnap pedig befejeztem a Szent Mihály Major szórólapját. És közben pihentem is. Köszönöm Istenem!
  • Jóbel

Egy újabb hosszú nap

Ma reggel pihenten ébredtem, úgyhogy hosszú napra volt erőm: Reggel angol órám volt, majd következett egy kis karácsonyi kreativitás. Aztán sikerült kibogozni a Marana Tha Jézus él! könyvre vonatkozó szerződését Ildivel és Anitával és beszéltem a Fierer Zsuzsával is erről.

Délután a fenntartói klubbal foglalkoztam, elkészült a felkérő levél is, majd Katival volt egy 45 perces megbeszélésem a témában. Elvittem a nyomatót a szervizbe, hátha sikerül még bele életet lehelni és nem kell újat venni itthonra. A másik kipurcant, az iroda meg nagyon távol van. Lehet, hogy új nyomtatót kell venni itthonra. Mára kaptam egy újabb módosítási kérést a Szent Mihály Major szórólapjára, úgyhogy most azt fejeztem be. Elkészült. Remélem ezt már nyomdába lehet majd adni.

Holnap jöhet a hírlevél.

Jó éjszakát, Jézus! Köszönöm, hogy velem voltál.

Így telt a 34. szülinapom.