október 2014

Távirat

Pörgök, nyakamon a sok hétvégés október, úgyhogy gyorsan csinálom az irodai feladatokat :). Végre emberek felé szolgálhatok majd!

Hétfő: videóvágás tanulás, Énekfüzet oktatóvideók teszt vágás, OpenLP 2.2 fordítás tesztelése, megbeszélések a vajdasági kurzusokról és a hétvégi kurzusról, egy kispap látogatása, meghívó a keceli Új élet kiképzőre és az Ábrahám napra.

Kedd: új színes vázlatok állományának megnyitása, informatikai környezet kialakítása a kezelésükhöz, „József, az álomlátó” kurzus memoQ-ba importálása a fordításhoz, 2008-as Pünkösd kurzus fordításának párhuzamosítása és adatbázisba forgatása; Pünkösd és Álomlátó József fordításra előkészítése, buzdító levél HTML-lé alakítása és kiküldése az Új élet kiképzőre.

  • Jóbel

Vízió kurzus

A hétvégén Budapesten voltam a Lelkes Tréningen: Évával és Kristóffal a Vízió kurzust tartottuk meg a fiataloknak. Olyan fiatalos volt: néha fejetlenség, néha összeterelhetetlenség, de nagy lelkesedés, nagy vidámság. Ezt a kurzust először tartottam (Éva írta), de a témában otthonosan mozogtam. Talán sikerült jót adnom. Jó élmény volt erről beszélni. Remélem Isten sok jó vezetőt választ majd közülük. Péntek reggel utaztam, vittem 3 szegedit, volt egy titkársági megbeszélésünk, elintéztem egy csomó rövid ügyet, aztán jött a kurzus. Vasárnap összepakolás után jöttem haza, hoztam 4 szegedit. Szombaton összefutottam Zsoltival és Ádámmal, vasárnap Lacival is, úgyhogy egy nagy találkozás volt a hétvége. Ez jó volt!

  • Jóbel

Kiképző

A hétvégén szombaton volt egy jó kiképző: az Új élet Krisztusban kurzust tanítottuk a munkatársaknak. Több mint harmincan voltak, mi pedig Évával, Katival, Lacival és Zsoltival tartottuk. Nagy alvás volt utána, de a visszajelzések szerint megérte.

Vasárnap pihenő, aztán tovább készültünk a vajdasági Új élet kurzusra, amiről este kiderült, hogy nem lesz, mivel nincs rá jelentkező. Szomorú vagyok.

  • Jóbel

Az arativaló sok, de a munkás kevés

Mivel elmarad az Új élet kurzus, néztem magamnak egy régi feladatot. Találtam egy két és fél éve várakozót :), az alapítványi weboldal sminkelését. Szóval ezt csináltam kedden és szerdán. Elkészült. Jó lett? Nekem egy kis felüdülés volt. Azért sok mindent elmond rólunk, hogy ez 2012. febr. 22. óta várakozik. És még sorban áll az online jelentkezési rendszer, az ifi oldal, utána meg az énekfüzet...

Gyorsan kiküldtem még kedden a munkatársi hírlevelet is, amit Obo nagyszerűen összeállított, de a fenntartóival lógok, de mindjárt jön az is. Kati ma reggel elutazott Erdélyben Lacival és Zsoltival az Ászáf kurzusra, Oboval vagyok.

Türelem

Csütörtökön elkészült teljesen a fenntartói hírlevél. De nem tudtam kiküldeni, mert a címzettek nem teljesen világosak. Meg kell várnom Katit. Kivételes nap volt, mert Pepétől/Dextertől egy halom kérdésre kaptunk választ! Ezek le is foglaltak ezután. Este tanítottam közös közin a kinyilatkoztatás-próféciák-magánkinyilatkoztatások témában. Jó hosszúra sikeredett...

Péntekre Obo elkészült a logóval kapcsolatos javaslatokra, átnéztük és elküldtük Dexternek. Próbálunk valami értelmes konvenciót kialakítani, hogy decemberben az iskolaközösségek minősítésénél minden világos legyen. Összeszedtem, mit is kell még az alapítványi honlapon fejlesztenem, de ezzel is megvárom Katit. A kárpátaljai kurzusokra megjött Teodor atyától a jóváhagyás, lesznek! Aztán az Új élet Krisztusban plakátokról foglaltam össze az árajánlatot, számoltam méreteket és adtam tájékoztatást tanácsnak, Bandistáknak.

  • Jóbel

Hallelujah

Hallelujah, lesz a hétvégén Új élet Krisztusban kurzus! Kati az igazgatója és nem volt itthon a napokban. Amikor kiment Erdélybe, akkor még csak 8 jelentkező volt. Pénteken Obó 15 jelentkezőről számolt be. Ekkor mát kezdtem reménykedni. Hétfőn pedig, amikor Kati összegezte, először 21, majd 16 jelentkező volt. Szuper!

Hétvégén átnéztem az OpenLP 2.2 már tesztelhető fordítását. Sok hibát javítottam. De nem tudni, hogy mikor lesz pontosan a kiadás.

Miután hétvégén megkaptam Dextertől a szeptemberi nemzetközi tanácsülés jegyzőkönyvét, azt kezdtem el tanulmányozni. Továbbá a nemzetközi logisztikából is küldtek egy új verziót. :( Abból próbáltam összehozni egy változáskiemeléses verziót. A változások első ránézésre jó irányba mozognak. De le kell újra fordítani.

  • Jóbel

Titusz

Szeretem, hogy van „felettesem”. Igaz, Titusz nem főnököm, de valami olyasmi. Szeretem, hogy van valaki felettem, akinek a szavához igazodok, akinek a vezetését, iránymutatásait elfogadom, akinek a véleményét tisztelem. Ez jó. Szükségem is van rá, mert sok ember igazodik az én szavamhoz. Persze Pepe is ilyen, de Titusz viseli a gondunkat.

Szerdán volt a havi titkársági megbeszélésünk. Igaz, nem tudott mindenki ott lenni, de Titusz eljött, szánt ránk időt és egy csomó dologban előre jutottunk. Katival, Évával és Titusszal négyesben töltöttük a napot Budapesten: problémákat oldottunk meg és terveket szőttünk.

  • Jóbel

Az első új élet kurzus nélkülem Magyarországon

Megbetegedtem: hányós-hasmenős vírusom lehet, a tünet ugyanis ez jó durva változatban. Most már itthonról írok.

Csütörtökön fenn maradtam Budapesten, mivel Katival készültünk a kurzusra: eszközök, tanítások, raktár, helyszínrendezés... de az éjszaka lefekvéskor nem tudtam elaludni, utána meg folyton felébredtem, vagy nem tudtam elaludni... Reggel felhívtam Katit, aztán találkoztam Zsoltival: úgy látták jónak, hogy jöjjek haza, nehogy lefertőzzem a résztvevőket. Engedelmeskedtem. A team jelenlévő tagjai védőitalt kaptak, néhány órát még segédkeztem, míg összeállt, hogyan fogják pótolni a hiányomat, aztán hazautaztam.

Végül a kurzus nagyon jól sikerült. Zsolti beugrott péntek este, a többit pedig megoldották. Nagyon összetartó lett a csapat ebben a helyzetben. Kati is felnőtt a feladathoz. Szóval, ebben a helyzetben is áldás volt rajtuk. Örülök, hogy nélkülem is meg tudták tartani. :)

Én szombat este kezdtem enni, vasárnapra már rendbe jöttem.

Weboldalak átköltöztetve!

Most már az új helyről mennek a weboldalak és emailt is tudunk fogadni.

Hétfő délután kezdett jelezni az új tárhelyszolgáltató, estére pedig elkezdhettem a költöztetést: mentés a régiről, aldomének beállítása, tárhelyek, weboldalak átmozgatása, adatbázisok átmozgatása, email fiókok és álnevek létrehozása. Ennyi fért bele a hétfő éjszakába. Aztán kedden jött a többi része. Most már a leveleket is sikerült átmozgatni az imapsync alkalmazással. Találtam rá egy működő leírást. Megint volt néhány dolog, amit életemben először csináltam, de nem ijedtem meg. Már csak néhány apróság maradt a költözésből, a nagy dolgokkal már végeztem. Hallelujah! Egy mumussal kevesebb!

Közben kedd délután Kecelen voltunk Oboval és Zsoltival meglátogatni az iskolaközösséget. Jó volt velük találkozni, bátorítani őket. Van jövőjük, van bennük fantázia.