március 2016

Budapest

Örömeim:

  • Hétfőn Budapesten maradtam, készültem a másnapi pályázati megbeszélésre, hírlevelet küldtem ki, a MAVÁRSZ projektnek készítettem anyagokat.
  • Kedden pályázati ügyben mentünk Katival megbeszélésre. Örültünk is meg ketté is állt a fülünk. Délután hazautaztam Szegedre.
  • Szerdán Jézus kurzus teamünk volt, tehát erre készültem egész nap.
  • Csütörtökön fél napot sorban álltam a szemklinikán. Ez volt a pihenős napom.
  • Pénteken összepakoltam és felmentem Budapestre, készültünk este Oboval a kiképzőre.
  • Szombaton jöttek a debreceniek és az Új Aratásosok, Angélával, Andival és Oboval megtartottuk az Új élet kiképzőt nekik. Este hazautaztam.
  • Vasárnap családi munkák következtek és az OpenLyrics projekten gondolkodtam.
  • Hétfőn nem sok erővel kezdtem a heten, mára beteg lettem. A lányok után sorra kerültem :).
  • Jóbel

Túl a betegségen, Jézus kurzus előtt

Átment rajtam a betegség. Olyan nagyon most nem viselt meg, hogy sokat feküdjek ágyban. Próbáltam talpon maradni, amire képes vagyok, azt csinálni. Az OpenLyrics-es fejlesztéseken gondolkodtam a „betegágyon”. A jó az volt Isten szervezésében, hogy pont ekkor volt itt a siófoki papa, úgyhogy ő vitte-hozta a Hannát iskolába (a többi lány itthon volt, Dóri ma ment először oviba), úgyhogy Hawaii volt ez a hét apukaság szempontjából. Kedd, szerda, csütörtök voltak ezek a napok.

Aztán teljes gőzerővel nekikezdtem a szőregi Jézus kurzus készületnek. Lesz ebben a kurzusban is különlegesség: elvisszük rá az anyukákat is egy-egy tanítás erejéig, hogy ők is részesei legyenek a jónak. De ezt a kurzust már régen csináltam, koordinátori feladatok közül is valami úgy esett, hogy rám hárul, úgyhogy most megszűnt minden más és a hétvége óta csak erre koncentrálok. Jó lesz, kezdem érezni!

Kacagós Jézus kurzus

Pénteken reggel már Robi atyánál voltunk Szőregen: pakolás, rendezés... Délutánra az egész csapat készen volt. A résztvevők is megjöttek: zömmel Szegedről, a plébániáról vagy a fíliájáról, de jöttek hárman Bajáról, ketten Budapestről és ketten Miskolcról is. Mint az előző kurzuson, most is 28-an voltak, egy székkel nem lehetett többet lerakni a teremben.

A Jézus kurzus nagyon szép, igyekeztünk olyanná tenni minden napot, amilyen kell legyen: Márk csodás, Máté tanítós, Lukács irgalmas, János isteni. Végül elneveztük a záró teamen „kacagós Jézus kurzus”-nak, mert ilyet sokat ritkán nevetünk kurzuson. A kurzus különlegessége az volt még a számunkra, hogy szinte az egész csapat részt vett benne, mert most egy-egy napra az anyukákat is elhoztuk a kurzusra :-). Nekik ez jól esett. Nekünk is.