október 2019

Nagy dolog?

Nem csinálok semmi nagy dolgot. A tanács számára teszteltem a konferencia szoftvereket. A meet.jit.si-re esett a választás az egyszerűsége miatt (bár az első próba így is elbukott), megcsináltam a fordítást hozzá, csak még lett élesítve. Kezelem a regisztrációkat, jelentkezéseket. A hirdetések készen vannak. Hírleveleket kiküldtem, az őszi nagyot is. Készülünk Era vezetésével a tiszaalpári Emmausz kurzusra. A fiatalok Új élete Szegeden szuper jó lett, de ebben én nem szolgáltam, csak segítettem az előkészületekben. Adminisztrálok, van kurzus ahol sokat, van, ahol elég csak átnézni, változó. Rendeztem, rendet raktam. Mózes kurzushoz készítettem egy kelléklistát, apróság, de segít majd legközelebb. Roll-up tervet készítettem, de áll a dolog, várok Obora. EFOP pályázathoz készítettem adminisztrációt. Az új élet adaptációhoz elkészítettem a pedagógiai módszertani összefoglalást.

  • Jóbel

Fordítások és SFD2019

Csütörtökön együtt volt a titkárság és Laci nálunk, Szegeden. A pályázatunk módosításait terveztük meg. Jó nap volt.

Pénteken szabadságon voltam és elmentem a szegedi Szabad Szoftver Konferencia. Érdekelt, hogy halad a NISZ, és egy előadás arról, hogyan írjunk könyvet git és markdown segítségével. Ha már rászánte, az időt, én is tartottam egy rövid összefoglalást az Inkscape 1.0 újdonságairól (videó). Nagyon muris volt, hogy mindenki komoly szoftverfejlesztő cégeket képviselt, én meg a Szent András Evangelizációs Alapítványt. Olyan jót nevettem ezen, ahogy megjelent a programfüzetben. Apropó az, hogy kész a magyar fordítás.

Kedd

Hétfőnként mindenki otthon dolgozik általában, Obo és Barbi is. A kedd a forró nap. Oboék most kurzusra készülnek, úgyhogy kaptam egy csomó feladatot jövő keddig. Ebből eddig a hírlevél szövegezés van meg. Tegnap volt Noé Bárkája. Megbeszéltük a sabbat éves tervünket. Tegnap volt nálam Máté, felkészítettem a műsorvezetői szerepre.

  • Jóbel

Hírlevelek

Obo nagyon el van havazva, a Jézus kurzusra készül. Kedden kész volt a hírlevél szövege, de szerdán otthon készült, nem nézett rá. Ma reggel ezzel kezdte, így ma befejeztem és már mennek is ki a hírlevelek, estére mindenki megkapja.

Tegnap az Új élet kurzus adaptációjához olvastam újra a módszertani megfontolásokat és javítottam, hogy hasznosabb legyen Obonak, meg a munkacsoportoknak. Elkezdtük az Új élet revíziót ezzel: nekem könnyű lesz, a 4BC témát csinálom. A nehéz témát Obo és Jocó viszi.

Pepe jön november végén Lengyelországba, Stryszawa-ba kurzust tartani, meghívta Obot is. Előkészítettem az úthoz a magyar iskola adományát, ill. Obonak az utazást, hogy mivel érdemes utazni. Hát, nem egyszerű tömegközlekedéssel oda eljutni.

Most elkezdek a roll-up-on dolgozni.

  • Jóbel

Barbi végre bejegyezve

Az elmúlt napokban lassan is meg gyorsan is haladtak a dolgok.

Obo és Barbi kurzuson volt az előző hétvégén. Sajnos elfüstölt Oboék autója alattuk. De Obo aztán kiderült, hogy szerencsére nem az egész motor mondta fel a szolgálatot, hanem csak az olajgomba. Ez egy nagy megkönnyebbülés volt.

A jó fejlemény, hogy a bíróság végre bejegyezte Barbit az alapítvány vezetőjének. Ismételten kivárták az utolsó napot az intézkedésre, ezért ez a nagy késlekedés. De végül is megvan. A változást egy csomó helyen be kell jelenteni, de legalább okot szolgáltatott arra, hogy rendbe rakjuk a szolgáltatókra vonatkozó információkat az alapítványnál, különösen a múltkori ELMÜ-s fiaskó utána, amikor is néhány napra lekapcsolták az áramot az irodában. Ez meg is történt, Barbival összerendeztük. Ami rám tartozott az átírással, az már kész.

Amivel foglalkoztam az elmúlt héten: